Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ezzel mennyire Járulék hozzá...

Ezzel mennyire Járulék hozzá az egészségemhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ülő munkát végzek, így nem mozgok sokat egy nap. Elkezdtem szoba biciklizni, de nem tudom mennyit kellene mennem. 167cm vagyok és 75 kg 35 éves nő. 8 fokozat van rajta, én egyelőre csak az első fokozaton tekerek átlagban 25 perc alatt 10 km-t. Heti 2-3 napot szoktam. Lassan egy hónapja biciklizek, de erre a szinte fokozatosan jutottam el. A célom nem a fogyás, az étkezésre nem figyelek oda. Annyit szeretnék elérni, hogy jobb legyen a közérzetem és be tudjan építeni a mozgást az életembe.

2023. febr. 23. 00:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Vegyél egy pulzusmérő órát. A neten találsz egy csomó pulzuszóna kalkulátort. Az alapján be tudod lőni, hogy milyen pulzuszónában kell tekerned a célodért. (pl zsírégetés 110-130, állóképesség növelés 130-150) Az biztos, hogy a 25 perc kevés, azt minimum 1 órára fel kellene vinni.
2023. febr. 23. 06:58
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem , majd válts igazi biciklire, mert az sokkal élménydúsabb és jobb is, mint a szobában tekerni. Egy szobabicikli nem ad reális képet például hiába vannak rajta nehézségi fokozatok soha nem tudod belőni jól például egy ellenszél erösségét vagy hasonlók csak kb.-ra írja, hogy na most ilyen emelkedőn tekersz, ha mondjuk xy fokozatba teszed, de az sem reális. Nem tudja normálisan szimulálni az út minőségét stb. Persze jobb, mint a semmi és ha rendszeresen csinálod, akkor természetesen ér is valamit, de nem az igazi kb. olyan, mintha nő helyett gumibabát használna az ember vagy esetedben igazi farok helyett dildót...
2023. febr. 23. 08:49
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Bármilyen mozgást végzel bármekkora intenzitással, az egészségesebb a punnyadásnál! A heti 2x-3x 25 perc nem is rossz! Viszont a szobabringa nem túl motiváló, én sokkal jobban szeretem az igazit, ott vonz a szép táj, a gurulás élménye, így sokkal motiválóbb mint ugyanez a szobában...
2023. febr. 23. 08:52
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Nem bántásból, de így durván 20 kiló túlsúllyal pedig a fogyás is lehetne a célod.
2023. febr. 23. 09:19
 5/11 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, de sajnos egyedülálló anyaként két kisgyerek mellett nem engedhetek meg magamnak többet. Négyig dolgozom utána elmegyek a gyerekekèrt, bevásárolunk és főzök otthon. Közben a két gyerkőccek is játszom. Miután lefürdetem és lefektetem őket hulla vagyok, így örülök ha ennyit is tudok mozogni.
2023. febr. 23. 15:00
 6/11 MGéza ***** válasza:
Kösd össze a kellemeset a hasznossal akkor: Bizonyára van egy kis szünet amikor kikapcsolsz, kedvenc sorozat, ilyesmi. A fotel helyére állítsd be a szobabiciklit.
2023. febr. 23. 19:49
 7/11 A kérdező kommentje:
Próbálkozom, ma már fél órát tekertem. Remélem lesz ez még több is. :)
2023. febr. 23. 23:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Hidd el, ha ki tudsz menni tekerni, akkor 1-2 óra úgy elrepül, hogy észre sem veszed!
2023. febr. 24. 00:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Vidd el a gyerekeket is tekerni! Élvezni fogják és legalább jól lefáradnak :-)
2023. febr. 24. 08:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Heti 3*60perc, ez lenne a minimum szerintem
2023. márc. 1. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!