Mit tehetnék hogy normális keretek közt sportoljak?
Én átérzem ezt a problémát, habár én nem versenyszerűen sportoltam, 16 évesen kezdtem. Akkoriban a fegyencedzés nagy rajongója voltam, mivel az iskola rákényszerített, így kitudtam alakítani egy olyan napirendet amit 2 évig tudtam tartani.
Mindig 3 órával edzés előtt nem ettem semmit, ez pont úgy jött ki nagyjából hogy a menzára 11 körül ettem meg a 10 órait és 14:30 körül már otthon tudtam edzeni. Délelőtt sosem eszem annyit hogy ne legyek éhes edzés előtt 1 órával. Edzés előtt mindig megeszek egy szelet müzlit és edzés közben 2dl vizet iszom. Edzés után 40 perccel szoktam elkezdeni kajálni, ez többnyire az ebéd lenne, ami számomra inkább a korai vacsora.
Lényegében így is egy nap háromszor eszem, de mindig ugyanakkor, most már a munkaidőm van úgy beosztva hogy 6:00-14:30, szóval azóta tudom ezt tartani. Napi háromszori étkezés így is megvan: reggeli, 17 órai "ebéd/vacsora" és két fél étkezés: a 10 órai uzsonna és a 9 körüli vacsora.
Nem vagyok egy nagydarab, sőt, de egykezes húzódzkodás is megy. Én a saját testsúlyos edzést részesítem előnyben, natúrban, rendes napirenddel, normális kaja mellett szerintem nincs ettől jobb módszer.
Kifejted, kérlek?
Kerékpározás közben nem szoktak elaludni.
Ezzel szemben enni szoktak.
Ha edzés közben elalszol akkor narkolepsziás vagy!
Na de egyél edzès előtt 3-4 óràval aztán edzès után 2-3órával.
Ha edzés előtt 4 órával eszik, akkor már induláskor éhes lesz.
1-1.5 órával indulás előtt szoktam enni. Kis falatokat pedig akár a rajtban is (versenyen).
Egy 5+ órás tekerés után éhen is halnék, ha 2-3 órán át nem ehetnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!