Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ciki az ha naponta ketékpárral...

Ciki az ha naponta ketékpárral megyek munkába 7 km ert főúton?

Figyelt kérdés
Sokszor mindig ledudálnak pedig szabályosan megyek plusz láthatósági mellényt is hordok
2023. jan. 31. 09:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

" Az Auchan előtti szakaszon meg tele van a bringás rész villanyoszloppal, túzcsappal és egyéb táblákkal. Gyanítom, hogy ez nem szabályos, de ennek utána nézek. "

Arra direkt nem tekerek, csak a buszról szoktam látni. :)

Viszont egyszer mentem a Nánásiról a Flórián térre A Gázgyári úton, igen sietősen. Nem tekertem arra, mióta felépült ott az Auchan. Nem figyeltem, "emlékezetből mentem" és a kereszteződésnél az úttesten tekertem tovább, jó tempósan. Úgy félúton tűnt csak fel, hogy a kijelölt bringaút mellettem fut, a járdán... Csak úgy tudtam rátérni, hogy leszálltam a járdára feltolni. Ugyan nem dudált rám senki, de én úgy tudom, hogy ahol van kijelölt bringaút, ott kötelező azon tekerni. Vagy tévedek?

2023. jan. 31. 19:19
 22/30 anonim ***** válasza:

"Nem figyeltem, "emlékezetből mentem" és a kereszteződésnél az úttesten tekertem tovább, jó tempósan. Úgy félúton tűnt csak fel..."

Az Auchan megépítése előtt ott nem volt aszfaltozott út, tehát emlékezetből nem igazán mehettél arra. :)

Félúton van egy behajtó az Achan felé, ahol fel tudsz menni a bringaútra.

Amúgy talán ez az egyik leghasználhatóbb bringaút a városban, ha éppen nincs Sziget, mert akkor sz@rnak a szabályokra... És éppen attól használható, hogy arra nem jár egy gyalogos sem és annak ellenére, hogy nem az úttesten van kijelölve, eleve bringaútnak épült.

2023. jan. 31. 21:04
 23/30 anonim ***** válasza:
Eskü, nem emlékszem, hogy milyen út volt akkoriban, pedig elég sokszor tekertem arrafelé. Azt tudom, hogy a Gázgyárnál jó rázós volt az út, de aszfaltozott. Utána - passz. Valahogy eljutottam a felüljáróig és Filatorigátnál mentem át a HÉV átjárónál a Flórián felé (ez most is így történt, miután végre rájöttem hol vagyok :) ). Tulajdonképpen akár földút is lehetett, mert akkor még a mostani Eurovelo ártéri és Szentendre felé menő szakasza is az volt, ráadásul katasztrofális minőségű. Hol defektet kaptam, hol meg dagonyáztam a sárban. :(
2023. jan. 31. 21:27
 24/30 anonim ***** válasza:

"Bicikliút nincs?"

Szerinted ha lenne nem ott menne? :D

"a biciklis nem veszi észre, hogy esetleg nem lehet biztonságosan/ szabályosan kikerülni, zavarja a haladást"

Ez nem a kerékpáros feladata! A legtöbbnek semmiféle kresz ismerete nincs. (mondjuk ezt kellene oktatni inkább propaganda helyett az iskolákban!) Neked van jogsid (nagyon remélem), megvannak a megfelelő ismereteid, gyakorlatod, így ki tudod választani azt a megfelelő helyet és időt ahol a kerékpáros testi épségét nem veszélyeztetve meg tudod előzni. Természetesen a megfelelő oldaltávolság és sebesség betartása mellett!

"ott van a járdán végig a kerékpársáv"

Majd mutass róla street view képet légyszi! Ha olyan amilyen mifelénk is van, akkor azon lehetetlen kerékpárral közlekedni.

"Az a ciki, hogy kell bicikliút és az a ciki, hogy nagy büszként átadják a bicikliutakat, ami szinte mindig gyalogos- és kerékpárút, ahol max. 20 km/h-val szabad menni."

Ott a pont! Néhány tábla, pár vödör festék és kész, el van intézve és így ellehetetlenítik a kerékpározást, mert az útról letilt, a járdán meg nem lehet elférni. Láttam olyan helyet ahol a járdában két lépcsőfok is volt... Ha azt este nem veszed észre, akkor abból baj van.

"A járdán, ahol kijelölt bringasáv van szinte nulla a gyalogosforgalom, néhány bringás mégis a fűúton teker."

A nevében is benne van te okostojás: járda. Az járda, nem bringaút! Nem az a lényeg hogy megy-e rajta gyalogos, hanem hogy el lehet-e menni kerékpárral? Olyan a burkolata? Van-e benne magas padka amiről le kell ugratni, vannak e növények, vagy más akadályok ami mellett kerékpárral már nem lehet elférni? Vannak-e rajta pakoló autók amik miatt szintén nem lehet elférni?

Mielőtt elosztogatos azt a kevés eszedet is, ülj fel egy kerékpárra és indulj neki! Várjuk a videót! De ne csak andalgás legyen ám, hanem időre menés, 20 kmh-s átlaggal minimum!

Kérdező: Nem ciki, inkább követendő példa! A sok lúzer ekkora távra is kocsival megy. Utána meg viszi a családot orvoshoz, hogy köhög a gyerek, ... stb. A kocsinak sem tesz jót ennyi használat, be sem melegszik.

Én is rendszeresen kerékpározom főúton, mert nincs más lehetőség. Még párhuzamos földút sincs, csak a szántásban lehetne Rambó módjára előrehaladni.

Én mindig kiteszem a vállam, nem szorosan az útburkolat szélén megyek, hanem kicsit beljebb. Nem nagyon, hogy azért ne húzzak fel minden autóst, de pont annyira, hogy ne legyen kedve sávon belül elkerülni ha jön szembe valaki.

Van olyan persze aki megpróbálja, de így legalább jobbra a padka felé van jó fél méter hely menekülni! Nem a sáros padkára fogsz lefutni, esetleg elesni.

Legyen a füled hátul (meg az egyik szemed, sőt egy tükör sem ártana)! Figyeld hogyan jön mögötted az autós. Ha nagyon jön és nem lassít, akkor - amikor még messzebb van - rá szoktam legyezni kicsit balra az út közepe felé mintha bizonytalan/ittas lennék. Így a legtöbbször lassításra lehet kényszeríteni a hülyébbeket is. Inkább nézzenek bolond alkesznak minthogy a pap mondjon rólam minden szépet és jót a ravatal mellett!

2023. jan. 31. 22:18
 25/30 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék, hol van ez a főútvonal.

Én elég gyakran tekerek főútvonalakon az ország számos pontján (köztük olyan helyeken is, ahol kerékpározni tilos), de alig dudál ma már le valaki, nem úgy, mint 20 éve (ettől függetlenül az egyéb f@$zságaikkal továbbra is veszelyeztetnek, mint a centizgetések, kamikaze előzések szemből).

2023. jan. 31. 22:32
 26/30 anonim ***** válasza:
A km ert ciki, ez azt jelenti, hogy kilométerert. Az jó, hogy kerékpározol, csak veszélyes a nagy forgalmú főúton.
2023. jan. 31. 23:16
 27/30 anonim ***** válasza:

#23!

Annyira megváltozott ott minden, hogy szinte lehetetlenség visszaemlékezni. Egészen más útvonalon kellett menni. A híd alatti átjáró is csak egy szűk alagút volt. Utána le kellett kanyarodni a kis emelkedő tetején jobbra...

2023. febr. 1. 13:44
 28/30 Alex Fly ***** válasza:
52%
Miért lenne ciki? Teljesen természetes,ha valaki naponta minkába jár...
2023. febr. 1. 15:48
 29/30 anonim ***** válasza:

És hol dudálnak le? Egész biztosan nem tilosban mész,

Érdekes én heti szinten hajtok többszáz km-t edzés jelleggel, de ismerősökön kívül senki nem szokott rámdudálni.

Amúgy akik szerint veszélyes, statisztikailag még mindig az egyik legbiztonságosabb közlekedés.

De tény, vannak farok autósok és sajnos balesetek is.

2023. febr. 2. 07:56
 30/30 anonim ***** válasza:

Ha sokszor ledudálnak, akkor lehet veled a gond. Van jogosítványod / ismered a kreszt? Ha nincs, és nem ismered szinte tökéletesen a közlekedés szabályait, akkor ne tekerj forgalmas utakon.

Engem valahogy nem dudálnak le, pedig tekerek heti 200 kilómétert.

2023. febr. 4. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!