Szélesebb gumival mindenképpen nehezebb lesz haladni sík
felületen?
Figyelt kérdés
Most 2.2 szélességű gumik vannak a biciklimen, olyan 1.8-2 bar nyomáson, de folyamatosan szétverem a kerekeket mikor sziklás helyeken megyek. (küllő törés, nyolcas stb)
Ezért arra gondoltam, hogy vennék szélesebb (2.4 - 2.6 körüli) gumikat, hogy jobban elnyeljék az ütéseket.
Viszont az a gond, hogy kb. 10 km-t kell mennem aszfalton mire kiérek a hegyre. Szerintetek ennyivel szélesebb gumik nagyon lassítanának, vagy nem csak ez számít?
valamelyest nagyobb a gördülőellenállás, de 10 km-en nem lesz jelenteős veszteség...
2022. jún. 26. 20:00
2/16 anonim válasza:
Minimális különbségre számítanék. De jó gumiválasztással még akár kisebb is lehet az ellenállás.
2022. jún. 26. 21:20
3/16 MGéza válasza:
Nos szerintem inkább vagy azzal van gond hogy nem megfelelő gépet választasz megfelelő igénybevételre, vagy csak nem tudod hogy lehetne kicsit kímélni. Én nem a gumitól várnék csodát.
2022. jún. 26. 22:47
4/16 A kérdező kommentje:
2 éven keresztül szélesebb gumi volt rajta, addig is ugyan így mentem vele és nem lett baja, most pedig kb. 2 hónapja vannak rajta a keskenyebb gumik, és azóta megy szét rajta mindig valami.
2022. jún. 26. 23:42
5/16 anonim válasza:
2bar? nem lötyög ki alólad a gumi? én 3-3.2 bar megyek vagy 55km/h
2022. jún. 27. 01:22
6/16 anonim válasza:
Milyen kerékméret (26 vagy 29?) és belsős vagy tubeless?
2022. jún. 27. 02:37
7/16 A kérdező kommentje:
Egyik sem, 27.5, belső gumis
#5 Hát jó, csak terepre ne menjél vele, mert ki fogja rázni a lelked is. (apámnak is ez a mániája, hogy a montit felfújja addig ameddig csak lehet, mert azt hiszi így jobb lesz menni vele :D)
2022. jún. 27. 14:03
8/16 anonim válasza:
#7!
Akkor valami nagyon nem stimmel.
Ha 1.8-2.0 bar nyomáson mész belsős rendszerrel sziklás terepen, akkor naponta kapnál felütéses defektet.
Hol van ez a sziklás terep?
2022. jún. 27. 15:27
9/16 anonim válasza:
Ekkora szélességnövekedét nem fogsz megérezni szerintem.
2022. jún. 27. 21:25
10/16 anonim válasza:
Öööö... nem tűnt fel, hogy a két bárral kb. töklapos a gumi?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!