Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár láncát mivel olajozzam?

Kerékpár láncát mivel olajozzam?

Figyelt kérdés

Letakarítottam a retket WD40-el.

Láncfűrészhez való lánckenőolaj van itthon. Az jó, vagy nem?

2022. jún. 16. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem jo hozza, mert tul suru, beleragad a kosz mint az allat.

Motorosboltban lehet kapni lanckeno spray-t, vagy a sportboltokban kifejezetten biciklihez valot.

2022. jún. 16. 20:09
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi.

Még annyi, hogy a kazettás hátsó agynak/racsninak árt ha vízzel lecsapatom, hogy full tiszta legyen?

Ronggyal/fogkefével próbáltam tisztítani, de még vannak homokszemek rajta.

2022. jún. 16. 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Rohloff olajat vegyel
2022. jún. 16. 20:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én motorfűrészhez való olajjal kenem. Semmi gond nincs vele. Le kell törölni a láncról ami nem szívódott bele. Ennyi.

Akármit is fújkálsz, kensz rá abba is bele fog ragadni a kosz ha a lánc oldalán marad belőle.

Mielőtt lekened várd meg amig a WD40 teljesen elpárolog a láncból. Tedd ki a napra! Vagy fúvasd ki levegővel.

Mondjuk szerintem a WD40-es lánctakarítás az egyik legnagyobb baromság a világon. Próbáltam néhányszor, de mindig csak belemosta a láncba a koszt és akadtak a szemek...

2022. jún. 16. 21:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Én mindig leveszem a láncot, a kazettáról a fogaskerekeket is és Brigéciol 2000-es oldom le a mocskot, annál jobb nincs. Utána jól átöblítem, kifújatom sűrített levegővel és mehet vissza.
2022. jún. 16. 22:28
 6/10 Alex Fly ***** válasza:

Vagy egyszerű műszerolajjal. Minden görgőre teszel egy cseppet, megvárod, amíg bekúszik a görgőbe, pár hajtókarfordulatnyit átmozgatod, hogy eljusson ahova kell, majd csontszárazra törlöd.

Ha túl sűrű az olajad, akkor nem megy be a görgőbe (ahova kellene), hanem megtapad a lánc külsején (ahol semmi keresnivalója) -így több kárt csinál, mint hasznot...

2022. jún. 16. 23:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Mindíg mindenkinél van otthon tönkrement sportcipőbe való cipőfűző A razsni gyönyörűen tisztítható vele.

Nem kell szétszedni. Egyszer körbevezeted és húzogatod a két végét. Úgy szárazon ahogy van. Ami rajta marad nem sokat oszt szoroz, mert használat közben úgy is újraporosodik, de ha maximalista vagy, azt már sokkal könnyebb lemosni.

2022. jún. 16. 23:32
 8/10 anonim ***** válasza:

+1

A csöpögtetős a legjobb módszer. Azt a 100 körüli szemet a belső oldalom egyenként végigcsepegtetni - aztán a felesleget száraz ronggyal végigtörölni - nem olyan hosszú idő.

2022. jún. 17. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:

A műszerolaj túl vékony! Lehet hogy könnyen bemegy, de könnyen ki is jön. A lánc az irányváltásoknál (lánckerekek, görgők) leveri magáról. A műszerolaj nem való kerékpár láncra!

Meleg időben végigcsepegteted láncfűrész olajjal (ahogy írjátok fentebb. minden szemre csepp) a láncot és hagyod másnapig beszívódni, csak másnap törlöd át. Télen meleg helyre kell vinni a láncot és az olajat is.

Nagytakarításnál úgy szoktam csinálni, hogy a kitisztított, láncot tűzhelyen egy melós lábasban felmelegítem, hogy biztosa párologjon el belőle minden tisztítószer maradvány. Hagyon visszahűtöm, öntök rá olajat (annyit, hogy lepje el) és felmelegítem őket együtt 60-80 fokra. Nagyon szépen látszik, ahogy a levegő távozik a láncból és megtelik az olaj buborékokkal. Hagyom a forró olajban a láncot, kevergetem kicsit, hogy mindenhova jusson. Aztán hagyom lehülni teljesen, kiveszem a láncot és felakasztom és másnapig hagyom ki csepegni belőle a fölös olajat. Törölgetés után mehet a kerékpárra. Sokkal tovább bírja így egy kenéssel. Csak törölgetni kell néha a retket tóla, de nem fog elkezdeni darálni 30 km után. Mert bizony a fújkálós és/vagy vékony olajok alkalmazása után nagyon rövid idővel már hallható, érezhető a kenés hiánya.

Nyáron nem kell a tűzhely, elég a napra kitenni a láncot, fe, fog forrósodni rendesen ott is :D

Ezt még tudod ajánlani, nem rossz cucc. A műsuerolajnál biztosan jobb!

[link]

2022. jún. 17. 12:06
 10/10 anonim ***** válasza:
2022. jún. 18. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!