Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpáromat lemostam brigécio...

Kerékpáromat lemostam brigéciollal és gőzborotvával ami a láncról,váltóról is leszedte a kenést.Mivel olajozzam-zsírozzam újra,elég a WD 40 vagy valami spécibb cucc kell rá?Köszönöm a segítséget!

Figyelt kérdés

2022. jan. 14. 12:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A WD-40 nem szintén zsírleszedő...??

A lánchoz én ilyen Rohloff-ot használok - nagyon bevált:

[link]

De amúgy spray-t is lehet kapni, szinte bármelyik bringásboltban.

pl: [link]

Én néha a Lidl-ben is szoktam ilyesmit venni, olcsón.

2022. jan. 14. 12:40
 2/11 anonim ***** válasza:
22%
Én a legolcsóbb decathlonos láncsprayt használom, de szerintem tökéletes a wd 40 is
2022. jan. 14. 12:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Én erre gondoltam az #1-ben:

[link]

2022. jan. 14. 12:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha környezettudatos vagy, akkor egy bármilyen csepegtetős láncolaj megteszi. Ha úgy gondolod egyszer élünk, akkor a legtöbbnek van spray változata is.

Én Motorex, TF2 és Hanseline olajokat használtam. Mind megfelelt a célnak.

A helyedben a gőzborotvát nem forszíroznám. A nagy nyomású víz és gőz nagyon jól be tud találni a csapágyakba, szabadonfutóba, stb. aztán lőttek a kenésnek. Ezzel együtt a te bringád, a te dolgod.

2022. jan. 14. 13:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Wd40 az egy CSAVARLAZÍTÓ... magyarul oldószer, nem kenésre való, csak az élettartamát rövidíted annak amit wd40-el kensz...

Tisztítani tökéletes... kenésre nem való

2022. jan. 14. 14:26
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem kented azonnal, akkor cseszheted. Belül rozsdás tud lenni 20 perc alatt is a lánc!

A wd40 termékcsaládból van külön láncolaj az ok, ha a klasszikusra gondoltál az lánctisztításra jó, kenészre nem. Műszerolaj is jó amúgy ha más nincs, csak töröld le a felesleget!

És most menj, szedd szét a középrészt, agyakat, kazettát és öntsd ki belőle a vizet, amit benyomtál, majd kend újra. Jó szórakozást!

2022. jan. 14. 15:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ha már magasnyomásu mosoval megküldted akkor némi száritás utan petroleuma kellet volna áztatni.

Ujjabb száritást kővetően pedig meleg lánc olajba áztatni egy kicsit,hogy mindenhová jusson...de ezt már benézted.

Amúgy spray-ok megteszik.

Én metabot használok.

2022. jan. 15. 00:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a sprayket nem ajánlom, mert ködölnek, és oda is juthat, ahova nem kéne. Ez inkább tárcsafék esetén okozhat problémát. Én a csepegtetős viasz emulziókra esküszök, mint a Squirt és a Smoove. Ezek keményebb, viaszos réteget képeznek, így nem gyűjtik a port, ami koptatná a láncot és a lánckerekeket. Emellett szerelni is kellemesebb, mert nem keletkezik olajsár. A használatuk kényelmesebb, mint a forró viaszba áztatás.

Ha mégis olajat használsz, a felesleges le kell törölni száraz ronggyal. És az első tekerés után még egyszer le szoktam törölni. Így olaj esetében is csökkenthető a por megkötése, ragacsos olajsár keletkezése.

2022. jan. 15. 10:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#7!

A klassszikus wd-40 gyakorlatilag petróleum.

2022. jan. 16. 09:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha WD40 alatt a klasszikus kék flakonos verziót érted, amit minden barkácsáruházban lehet kapni, akkor az ALKALMATLAN kenésre! Viszont lehet kapni bringához való zsírtalanítót és kenőanyagot is, azt hiszem szürke flakonos, na az jó lesz.

Viszont ezt a Brigéciol és gőzborotva kombót sürgősen felejtsd el! A Brigéciol nagyon erősen környezetszennyező, így nemhogy kilocsolni, de közcsatornába engedni is TILOS! Hatékonynak mindenképpen hatékony cucc, de ha ezt használod, az a minimum, hogy egy láncmosóban teszed és a végén ne öntöd ki sem a betonra, sem a WC-be, hanem összegyűjtöd és leadod egy benzinkúton, ahol átvesznek ilyesmit.

Nem vagyon egy elvakult sötétzöld, de hidd el, ezzel tényleg vigyázni kell!

2022. jan. 18. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!