A Balaton körbetekeréséhez átlag(se nem túl gyors, se nem túl lassú) tempóban hány nap szükséges? Aki volt már ilyenen honnan indult, és milyen településen/településeken szállt meg? Mi volt az a minimális cucc, amit vitt magával?
Rajtad múlik, hogy 200km-t mennyi nap alatt akarsz/tudsz körbetekerni. Meg lehet csinálni 1-2 nap alatt is meg 1-2 hét alatt is ha 15km-enként megálltok, fürödtök, isztok, esztek, szórakoztok.
A minimális cucc is attól függ, hogy mennyi ideig tekersz és hol szállsz meg: kempingben, sátorban, házban.
Kényelmes tempóban 3-4 nap.
Persze attól függ, hogy milyen az erőnléted... És nagyban függ attól is, hogy mennyit szeretnél közben nézelődni, fürdőzni, pihengetni, stb. stb.
Nem kell sokk cucc... Persze ha sátorban/kempingben akarsz megszállni, akkor a cucc mennyisége hatványozottan növekszik. De ha panzióban, zimmer frei-ben meg tudsz szállni, akkor gyakorlatilag plusz egy nadrág, 3-4 póló, fehérnemű, törölköző, fürdőruha, és egy esőkabát. Én egy féloldalas táskával mentem, belefért minden.
Ha nem sietsz, tehát 20-as átlaggal mész, akkor is megvan 10 óra alatt. Bringaúton nem is tudsz nagyon sietni.
De edzés nélkül ez nem fog menni.
Nem a tempó a szűk keresztmetszet, hanem az a távolság, amit képes vagy megtenni egy nap alatt. Ha nem szoktal legalább 6-8 órákat tekerni, akkor le fogsz merevedi, amikor megállsz és a kajálást is el fogod rontani.
Ha be akasz menni Tihanyra, meg akarod nézni Balatonfüreden a sétányt vagy északon inkább egy úttal fentebb mennél, akkor már nem fog összejönni 1 nap alatt.
4: az erőnléten kívül rengeteget számít a fenék tűrőképessége is. :-D
Ha nem gyakorlott bicajos, és napi 1-2 óránál többet még soha nem bicajozott, akkor nem biztos, hogy a nyereggel olyan jó viszonyban vannak az ülőgumói :D, hogy kibírja a 10-12 órát....
#5!
Persze, a megtehető távolságban a fenék tűrőképessége is benne van. :)
A 20-as átlag, az a Balaton körül, nyáron, bringaúton csak álom. Én elég sokat kerékpározok, de ha pl. úgy megyek, hogy fele-fele a városi szakasz meg az országút, akkor nem tudok 20-as átlagot tartani, mert a városban folyton megállni, kisgyerek, kiskutya, sétálgatók, forgalom stb. És kb. ez várható a Balatonnál nyáron is.
Ha nincs nagy gyakorlata a kérdezőnek, nem tudja megcsinálni egy nap alatt, és 2 nap alatt is kínosan, főleg, mikor az első százas után másnap vissza kell szállnia a nyeregbe...
Ha nézelődni, kicsit strandolni, egy fagyit megenni is akarsz, számoljatok 4 napot, és akkor élmény lesz, nem szenvedés.
Én írtam a 20-as átlagot.
Aki egy nap alatt akarja letekerni, az általában nem nyáron megy. Éppen azért, mert tavasszal és ősszel senki nem zavarja le őket a bringaútra.
Tény, hogy sokan összekeverek az átlagsebességet azzal a tempóval, amennyivel folyamatosan haladni tudnak. Városban kb. 5 km/h különbség van a kettő között.
Ha nyáron akarnám körbetekerni a Balatont, akkor a déli parttal kezdenék és az első vasútállomásnál és Keszthely után felmennék a Balaton-felvidékre. De így érezhetően több lesz a szint és a táv is.
Két nap alatt viszont tényleg lazán meg lehet tenni, ha korán indul az ember. De nem foglalnék szállást, ha nincs tapasztalatom. Olcsóbb is a vonat, mint a szállás. Elvonatoznék Keszthely felé és onnan jönnék vissza az északi parton. Majd vonat és másnap visszavonatoznék, folytatnám.
Köszönöm a válaszokat:)
Szerintem elindulunk korán reggel, aztán hasítunk:) , ameddig megy, de egyhuzamban, lesz, ami lesz, előre! (kis pihenőkkel) .
Ez a 10óra fellelkesített.
Mondjuk biztos nagyon edzett vagy ebben, aki ezt írtad, ugye?
Én is nagyon sokat sportolok, mondjuk nem a bicikli a fő mozgásfajta, amit csinálok... Kitartó vagyok, jó az állóképességem a saját tempómban, csak gyors nem annyira vagyok biciklivel... Mondjuk felénk nagyon emelkedős-domboshegyes minden, azért is érzem nehéznek és mondom mindig, hogy nekem biciklizés olyan erőt igényel, ami valahogy nincs meg...még!
😌👆
De majd ezután! 😁
Ezt a 20as átlagot bemérem előtte, meg elkezdek kicsit többet tekerni, hogy adott testrészeim (ülőgumóim) átvegyék ezt a fajta mozgást.
De cuccot nem viszek sokat, nem bírom az ilyen körülményeskedést".
Ez lesz a motiváció. Még frissen" be kell fejezni. Ha meg nem sikerül, mindenhol jó nagy helyem lesz. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!