Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A Balaton körbetekeréséhez...

A Balaton körbetekeréséhez átlag(se nem túl gyors, se nem túl lassú) tempóban hány nap szükséges? Aki volt már ilyenen honnan indult, és milyen településen/településeken szállt meg? Mi volt az a minimális cucc, amit vitt magával?

Figyelt kérdés

#Balaton körbetekerése
2021. júl. 3. 09:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nekem elsődleges sportom a bringa. Főúton bőven 30-as átlag felett tekertem körbe. De abban az évben már lehetett 4000 km a lábamban és rendszeresen tekertem 100 km-eket hegyen.

Egyszer tekertem hegyen kosárlabdázóval. A végén már sírt és csak vonszolni tudta magát.

Ha most le kellene futnom 5 km-t belehalnék, mert sem a talpam, sem az izmaim nincsenek hozzászokva.

Valószínűleg neked a 20-as átlag 24-25-ös folyamatos haladást jelentene. Ezt nem lesz könnyű tartani 10 órán keresztül.

A legnehezebb viszont (szerintem) az, hogy óránként valamit mindenképpen enned kell. Mindegy, hogy egy sportszelt vagy egy vékony szendvics. Az első óránál még nem leszel éhes. Utána pedig már nem is tudod bepótolni.

Ha meleg lesz, akkor nem fogsz eleget inni, kiszáradva viszont nem lesz étvágyad.

Meg kell inni a langyos vizet is a kulacsból.

2021. júl. 3. 14:41
 12/17 A kérdező kommentje:

Na, így már kicsit le is törted a lelkesedésemet... Túl érzékletes volt a kosaras példa

😁👍

Most még átgondolom... Egyhuzamban, vagy egy alvás valahol kell... Mondjuk sportolni mennénk.

Mindenesetre majd írok, hogy túléltem-e egyáltalán😄, meg sírás, s ilyesmi nélkül. Valami már most tudom előre, hogy itthon fog maradni, ami kelleni fog.

2021. júl. 3. 15:16
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A bicikliúton eleve sci-fi a 20as átlag. Olyan tömeg van h előzni se tudsz... és cammogsz a szot-üdülőből kiszabadult nyuggercsoport mögött...
2021. júl. 3. 17:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Ossze-vissza kompozhattok a tekeres kozben es akkor nem is olyan monoton :)

[link]

2021. júl. 3. 17:33
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi Székesfehérvárról indultunk, végig északi majd a déli parton, végül a keleti parton végeztünk 6 nap után. Minden nap fürdés, bográcsozás, sátrazás. :)
2021. júl. 4. 15:33
 16/17 anonim ***** válasza:

Most teljesítettük 2 hete a kört.

Nekünk 10 óra 12 percre volt szükségünk erre./ 214 km-t mutatott az óra/

Balatonkeneséről indultunk,másnap érkeztünk meg ugyanoda./Keszthelyen aludtunk/.

Átlagsebességünk: 20,1 km volt.

Csak kisebb holmit vittünk,mert szálláson laktunk.Folyamatosan haladtunk,néhány kisebb pihenővel.Szerintem ilyen sebességgel kényelmesen

teljesíthető.

Persze hallottam 4,5 óra alatti körbetekerésről is már,ami tavaly volt,de az brutális lehetett.

2021. júl. 4. 17:07
 17/17 Wadmalac ***** válasza:
100%

Én anno sokszor körbetekertem, olyan 7-8 órás átlaggal.

De nem volt leányálom egyszer sem olyan 120 km után. Ott már fáj a segged, tenyered, derekad, a beállítás és nyereg, kormány minőség csak a fájdalom mértékét szabályozza, az fájni fog.

És egyébként, ha lassabban mész, még korábban jön a fájdalom, mert időfüggő, nem pedig táv, plusz ha jobban nyomod a pedált, az ülést kevésbé.

Ha nem vagy gyakorlatban olyan minimum 120-140 km-es napi távokkal, én a helyedben nem esnék neki 200-nak.

2021. júl. 6. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!