Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » XC-sek, milyen gyakran olajozz...

XC-sek, milyen gyakran olajozzátok a láncot?

Figyelt kérdés

Azért kérdem, mert én akkor szoktam, amikor megmosom a bicót(kb. havonta), mivel leginkább földúton, erdőben járok, és ezért minden poros, szóval fölöslegesnek látom a poros láncra még olajat kenni, bár nem tudom. Minden héten meg nem fogom megmosni a bicót. Vagy mégis kellene?

Akinek van ezzel tapasztalata leírhatná.

És muszáj direkt kerékpárláncra való olajat használni, vagy jó lesz ilyen literes kiszereltségben kapható kenőolaj(mondjuk láncfűrészre, pontos típust nem tudok, de jóval olcsóbban jön ki, mint ilyen 250 vagy 500 ml kerékpárlánc-olaj)?

2018. ápr. 29. 13:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy koszos láncnak nem tesz jól az olajozás.

Mivel száraz terepen mész, nézz utána a száraz kenőanyagoknak (Dry lube). Nem ragad rá annyira a kosz, emiatt nem kell olyan gyakran tisztitani a láncot.

Fontos, hogy olajozás után alaposan töröld le az olajat láncról, mert különben ragadni fog rá a kosz.

Mindenképpen kerékpárhoz kialakított olajat vegyél.

Én ezt használom:

[link]

2018. ápr. 29. 14:44
 2/3 anonim ***** válasza:

első vagyok. Esetleg, ha még nincs akkor ilyet is érdemes beszezerni, nagyon megröviditi a lánctisztitás folyamatát:

[link]

2018. ápr. 29. 19:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Amíg aktívabban túráztam terepen, mindig induláskor kapott friss kenést a lánc. Akár 40, akár 100km volt a megtett táv, utána mindig újrakentem. Mostanában csak városban tekerek, ha el kell mennem valahová, így olyan 100-120km-t használom egy kenéssel. Nincs kőbe vésett szabálykönyvem erre, de érezni, amikor már nagyon igényli az új olajat.
2018. ápr. 29. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!