Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Láncot milyen gyakran kell kenni?

Láncot milyen gyakran kell kenni?

Figyelt kérdés

A nagy okosságot, hogy felhasználástól függ, nem kérem!

Nyilván nem megyek dagonyában, és bokáig érő homokban. Terepen szoktam menni átlagos körülmények között.

Nagy sárban nem szoktam biciklizni. Néha-néha rámegy egy kis sár a láncra, de masszívan barna nem szokott lenni.

Tehát átlagos felhasználó vagyok.

2017. okt. 29. 01:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Mégis milyen választ kérsz amikor a jó választ elutasítod? :D

Olyan gyakran kell kenni amilyen gyakran használod adott körülmények között.

Nyáron szárazság idején gyorsabban "szárad".

Földúton még jobban...

ősszel sokkal kevésbé mivel nedves az idő..

akkor kell olajozni (és nem zsírozni vagyis nem "kenni") amikor látod rajta, hogy kezd száradni, ja és időnként nem árt ganyézni sem :)

2017. okt. 29. 01:20
 2/19 A kérdező kommentje:
Honnan latom, hogy mennyire szaraz a lanc??
2017. okt. 29. 02:05
 3/19 anonim ***** válasza:
Az ujjad hegyéről, ha szemmel nem tudod megállapítani.
2017. okt. 29. 05:07
 4/19 anonim ***** válasza:
Bocsi, de a nedves időjárás és az olajosság közti összefüggés nálam nem tiszta
2017. okt. 29. 07:37
 5/19 anonim válasza:
Motornál 1000km vagy eső után
2017. okt. 29. 08:16
 6/19 anonim ***** válasza:

Én nem bonyolítom. Ránézek, ha a szemeken áll a kosz kis sávban (fekete darabok) vagy nem csillognak a kis karikák vagy van benne nagyobb darabka, letörlöm, ha nem jön le rendesen, akkor lemosom. Ha a színe vagy a szemeken a szöveg se látszik, az már gyanús.. :D

Olajozni minden mosás után szoktam, mostanában Lidl W5 olajspray-vel, mert az száraz, nem csepeg, nem tapad bele annyi kosz.

Ha poros helyen megyek és száraz lesz a lánc vagy full poros, akkor szintén lemosom.

Van, hogy egy erdei túra alatt 3x kell letörölni, mert bedarálom a leveleket és az ágakat. De pl. Balaton kör után tiszta maradt. Mikor retkes, lemosod és beolajozod. Nem WD40, nem motorra, nem varrógépre valóval. Szilikonos vagy lítiumos spay, mert az kis réteget fúj.

2017. okt. 29. 11:25
 7/19 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel a kérdést, mert nekem sose szokott hangot adni a lánc, mint másoknak.

Lehet, hogy túl gyakran olajozom/mosom. Mosást fogkefével, és egy kis brigéciollal végzem, ez állítólag nyom nélkül elpárolog.

Milyen hangot szokott kiadni, amikor olajozni kellene??

Volt olyan is, hogy tiszta por volt, de nem nyikorgott.

Utolsó: a lidl w5 olajspray mennyibe kerül?

2017. okt. 29. 11:36
 8/19 Alex Fly ***** válasza:
A lidlis sprét olyan 500HUF körül szoktam venni. Jó dolog, csak nekem mindig megy belőle a lánc külsejére is...
2017. okt. 29. 13:35
 9/19 A kérdező kommentje:

8.: Milyen a kiszerelése?

Egyébként az ilyen száraz cuccok száraz időkre valók, nedvesebb időkben jobb az olaj?

2017. okt. 29. 13:37
 10/19 anonim ***** válasza:

Tron65 pedig nem olyan bonyolult...

nyáron melegben kiszárad a föld az út, poros a levegő ergó hamarabb koszosodik be és szárad a lánc..

ősszel amikor nedves az idő a por nem tud felszállni mert a levegő páratartalma ezt nem engedi, így sokkal több idő kell míg a lánc kiszárad

2017. okt. 29. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!