Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit kell tenni, ha új láncot...

Mit kell tenni, ha új láncot veszek, hogy ne ugorjon a lánc a racsnin?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy az új lánc, amit vettem a régi, hátsó racsni utolsó fokozatán (9. fokozat) ugrik egyet egy határozottabb terhelés során. Hallottam olyat, hogy ki kell venni egy szemet, meg kell tisztítani a racsnit rendesen, rendesen be kell kenni a láncot, de egyik sem segített.

Ez a probléma csak és kizárólag az utolsó fokozatnál van jelen, és ez ugyanúgy fennáll, ha az első váltóval váltok nagyobb fokozatra. (tehát ha 1x9-ben, 2x9-ben vagy 3x9-ben vagyok)

Mit tehetek anélkül, hogy szervizbe kéne mennem vele vagy, hogy a racsnit cserélni kelljen?

2017. okt. 14. 16:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Az a kérdés a racsnisor mennyire régi meg kopott ? Ha kevés km van benne lehet a váltó huzalát kell finomra állítani . Öreg fogassor esetén lánccal együtt érdemes cserélni . Lehet feszül és ferdén van kissé a kerék és a váltó ezért dob egyet rajta .
2017. okt. 14. 18:00
 2/5 A kérdező kommentje:
2150 (órával mért) km-t futott eddig a kerékpár, úgyhogy eszerint kopott a racsnisor. Annyi mondjuk lehet, hogy az az egy fokozat jobban kopott, mert gyakrabban használtam, mint a többit
2017. okt. 14. 20:42
 3/5 tothp ***** válasza:

9-es? A legkisebb lánckerék?

kevesebb fog dolgozik, azonos kopásnál hamarabb megugrik.

Ezen a fokozaton a láncfeszítő sem húz olyan erősen.

racsnicsere nélkül nem oldod meg.

Vagy kattogtatod, míg összekopik, de akkor megint kuka az egész hajtásod.

2017. okt. 14. 20:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Több mint 2000km!!! Màr 500utàn tud ugrani.

Fájdalom de racsni csere és hogy ne érjen meglepetésként a hajtómüvet is kukázd.

Sajnos a csak lánc csere ritkàn van.

Teljesen mindegy,hogy melyik fokozatban használtad sokat,mindegyik kopik többet-kevesebbet. És amúgyis egybe kell venni racsnit.

Fogjukrá,hogy ha mondjuk 3làncot cserélgetsz ~300km enként az javitja a csak 1alkatrészt cserélek mutatvànyokat.

2017. okt. 15. 01:35
 5/5 kiitos ***** válasza:
Kopott lánckerék miatt ugrik az új lánc.Lánchosszt is be kell állítani.
2017. okt. 15. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!