Mit kell tenni, ha új láncot veszek, hogy ne ugorjon a lánc a racsnin?
Az a problémám, hogy az új lánc, amit vettem a régi, hátsó racsni utolsó fokozatán (9. fokozat) ugrik egyet egy határozottabb terhelés során. Hallottam olyat, hogy ki kell venni egy szemet, meg kell tisztítani a racsnit rendesen, rendesen be kell kenni a láncot, de egyik sem segített.
Ez a probléma csak és kizárólag az utolsó fokozatnál van jelen, és ez ugyanúgy fennáll, ha az első váltóval váltok nagyobb fokozatra. (tehát ha 1x9-ben, 2x9-ben vagy 3x9-ben vagyok)
Mit tehetek anélkül, hogy szervizbe kéne mennem vele vagy, hogy a racsnit cserélni kelljen?
9-es? A legkisebb lánckerék?
kevesebb fog dolgozik, azonos kopásnál hamarabb megugrik.
Ezen a fokozaton a láncfeszítő sem húz olyan erősen.
racsnicsere nélkül nem oldod meg.
Vagy kattogtatod, míg összekopik, de akkor megint kuka az egész hajtásod.
Több mint 2000km!!! Màr 500utàn tud ugrani.
Fájdalom de racsni csere és hogy ne érjen meglepetésként a hajtómüvet is kukázd.
Sajnos a csak lánc csere ritkàn van.
Teljesen mindegy,hogy melyik fokozatban használtad sokat,mindegyik kopik többet-kevesebbet. És amúgyis egybe kell venni racsnit.
Fogjukrá,hogy ha mondjuk 3làncot cserélgetsz ~300km enként az javitja a csak 1alkatrészt cserélek mutatvànyokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!