Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy szoktatok jelzőlámpánál...

Hogy szoktatok jelzőlámpánál megállni kerékpárral? Melyik a szakszerű módszer?

Figyelt kérdés

2021. okt. 26. 21:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

99%-ban pedálban maradok.

Ha nem, akkor a jobb lábamat leteszem a padkára.

Bringaúton meg szoktam fogni a lámpaoszlopot.

2021. okt. 27. 10:55
 2/19 MGéza ***** válasza:
83%
Legteljesebb mértékig ugyanazt csinálom mint az egyes, esetleg nagyon lassan, jobb szélre húzódva hajtok előre ha már pirosnál érek a közelbe, így nem tartom fel a forgalmat, lendület is van ha jön a zöld. Kerékpár átvezetésnél inkább megállok, nyeregben maradva fogom a táblát ha ez lehetséges. Ha nem akkor kissé döntök, egy láb le és úgy várom az átengedést.
2021. okt. 27. 15:50
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

És ha nincs patka és mondjuk nem 100% hogy képes vagyok pedálban maradni?

Amúgy nekem is az a taktikám amit kettes írt, hogy nagyon lassan, jobb szélre húzódva hajtok előre, de csak nagyon nagyon ritkán vagyok ilyen közlekedési szituációban…

2021. okt. 27. 16:51
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor leteszem a lábam. Nem is értem, mi a kérdés... Padka nélkül nem tudsz megállni? Nyilván nem a legkényelmesebb teljesen leszállni a nyeregből, de ha nem tudsz pedálban maradni, akkor nincs más választásod.
2021. okt. 27. 17:58
 5/19 A kérdező kommentje:
#4. Nem mindig tudok pedálban maradni, így olyankor le kell csúsznom a vázra, hogy leérjen a lábam.
2021. okt. 27. 18:39
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem ér le az ember lába, ha jól van beállítva a bringa, tehát a nyereg elő kell csúszni megállásnál, de ez nem tragédia.
2021. okt. 27. 21:47
 7/19 Meton ***** válasza:
70%
Szerintem az, hogy neki támaszkodsz valaminek, semmiképpen se szakszerű és balesetveszélyes is. Persze neki lehet támaszkodni a másik biciklisnek, autónak, bárminek. De a normális és biztonságos az, ha leteszed a lábad.
2021. okt. 31. 02:00
 8/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem "másik biciklisnek, autónak, bárminek" támaszkodok neki, hanem villanyoszlopnak vagy "cőlőpnek". Megértem, hogy ez valakinek balesetveszélyes, annak nem is ajánlom. De aki meg tud állni pedálban percekig, az biztonságosan meg tud fogni egy oszlopot is és el is tud onnan indulni.
2021. okt. 31. 10:06
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon kinyújtom a lábam akkor lábujjhegyen meg tudok támaszkodni, persze elég kényelmetlen ezért ha lehet inkább az útpadka mellé állva az útpadkára teszem a jobb lábam. Egyébbként törekszek arra, hogy ne kelljen megállnom, tehát lassan gurulok a lámpa előtt, hátha vált mielőtt még meg kellene állnom, ezenkívűl mostanra már elég sok ideig egy helyben állva is egész jól el tudok egyensúlyozni, de ez sokmindentől függ például az aszfalt felületétől vagy, hogy milyen erős a szél. Ha sok ideig kell egy helyben állni, ami a debreceni lámpaváltásokra eléggé jellemző, akkor a legkényelmesebb le szállni a nyeregről.
2021. nov. 1. 00:24
 10/19 Meton ***** válasza:
54%
Na persze, aki elég ügyes, az egykerekezve is megállhat, de attól még nem biztonságos. Az sem biztonságos, ha lábujjhegyen állsz, mert egy picit meglöknek, aztán esel akkorát, hogy mindenki rajtad röhög. Igenis vedd a fáradtságot, hogy kiszállsz a nyeregből és leteszed rendesen legalább az egyik lábad. Mindkettőt max a férfiasságod kockáztatásával tudod letenni, de egy lábbal már biztosan meg tudsz állni.
2021. nov. 1. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!