Bowdent, bowdenház ezzel is vágható?
Igaz nem volt szerencsém még egyikhez sem, de úgy sejtem a bowdenvágó ekvivalens a sodronyvágóval, de javítsatok ki ha nem így lenne. :-)
nekem ez van:
nóném de kit érdekel ha jól működik amikor évi 3-4 alkalommal használom.
Ha soka használod akkor érdemes egy normális darabot beszerezni.
Flexxel hogyan vágod már el? Befogod a satuba? Akkor szétnyomod és megtépi a korong...
Kézben fogod? Na kössz nem én még akarom használni az ujjaimat! 3000ért kell venni egy bowdenvágó fogót. Ha sokat használod, szervizes vagy akkor meg 6-8ért. Egyszer kell megbenni, kb életed végéig kitart.
Takk. Ennyi ideig tart egy vágás.
Ezzel szemben mire a flexet előveszed, látod hogy rossz korong van rajta, megkeresed a kulcsot, kicseréled, bedugod, levágod, bekötözöd a sebeket a kezeden, megiszol a gép előtt ülve 3-4 sört amíg rendelsz új bowdent eltelik fél nap :D És még új flexet is kell venni, mert mérgedben hozzáb..tad a macskához, de elugrott előle és a beton járdába csapódott szegény gép...
Bár laikus számára szinte egyformák, nagyon nem mindegy, hogy egyenes, vagy íves pengével akarsz egy sodratot elvágni.
Ha mindegy volna, egy sima oldalcsípő fogó is megtenné.
A bowdenhez olyan eszköz kell, ami nem lapítja szét a spirális sodrást. A bowdenház váltóbowdenház esetén szintén hosszspirálos sodronyt tartalmaz, egyrészt nem viszi el bármi, másrészt azt sem szabad szétlapítani. A fékbowdenházban a fémrész meg olyan, mint egy spirálrugó, a normál csípőfogők ezt a spirált széthajlítják és csak utána vágják át, randa kiálló vége lesz, amit le kell utána csiszolni.
Ide olyan, erős fogó kell, ami az ollóhoz hasonlóan működik, plusz lehetőleg összecsukás közben nem tolja kifelé a pengék közt a vágandó cuccot.
Én pár évvel ezelőtt ezt a kínai csodát vettem, totálisan bevált, még a küllőt is gond nélkül viszi.
Ha nem pénzkérdés, vegyél egy bowdenvágót.
Oldalcsípővel is meg lehet csinálni, de nagyon könnyen szétszálazódik és akkor csak a szívás van vele.
A linkelt kép egy oldalcsípő fogó és egyébként a sodronyvágó kulcsszóra a kereső ezeket adja ki, meg pár csapszegvágót. A bowdenvágó vágófelülete íves és nyíróhatással vág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!