Meg lehetne azt csinálni fehér rizsből, hogy annyira "összeálljon", hogy utána fel lehessen darabolni 1x1cm-es kockákra? És ha igen, hányszoros víz kellene ehhez?
Főzz sűrű tejberizst, terítsd el egy gyúródeszkán, amilyen vastagra akarod. Várd meg míg megdermed, utána tudod kockázni.
Utána ezt forgattuk panírba: liszt-tojás-zsemlemorzsa, és kisütöttük. Vanília-mártással, vagy lekvárral, leves után.
De vigyázza, csak lapáttal emelgesd a kockákat, különben széthullik.
Bocsi, elnéztem. Mi 5x5-ös kockákra vágtuk és úgy paníroztuk.
A módszer ugyanaz, de mihez kezdel az 1x1 cm-es kockákkal?
Én mindig dupla vízzel készítem.
2 dl rizs
4 dl víz
És mikróban, fedett üvegtálban . Még keverned sem kell.
Hozzá még só és vöröshagyma krémből egy evőkanállal.
Ha növelni szeretnéd a ragacsosságát, akkor az egy-harmad rizst kávédarálóban őröld előtte porrá. Vagy az egészet is lehet, de akkor ki kell kísérletezni a vízmennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!