Kerékpárosok, titeket is majdhogynem napi szinten megpróbálnak elütni az autósok?
Az az igazság, hogy nagyon sok idióta van. Sok idióta sofőr, idióta gyalogos és idióta biciklis. A balesetek zöme megelőzhető lenne, ha mindenki betartaná a szabályokat és odafigyelne...
Én pl azt sem értem, hogy miért derogál egyeseknek elmenni a zebráig. A zebra előtt 100 méterrel szoktak átszaladgálni a gyalogosok. Rosszabb esetben a nyugdíjasok totyognak meg elesnek az út közepén. Múltkor is 60-as táblánál mentem 50-el kb és le kellett satuznom, mert az öreg úgy gondolta, hogy átmegy a kétsávos úton és az utolsó pillanatban lépett le elém, a zebrától messze. Pedig a hülye ha elgyalogolt volna, akkor zöldnél simán átmehetett volna. Természetesen neki állt feljebb.
Az volt a mázli, hogy kerestem egy házszámot és bámészkodtam, hogy merre kell mennem.
#16!
A "Szoktam én is bringázni" szint éppen arra elég, hogy ne értsd a brngásokat.
A Dunakanyar pilisi oldalán széles az úttest, a börzsönyi oldalon szintén nem gond bringást előzni. Viszont mindkét bringaútról elmondható, hogy tele vannak gyalogosokkal.
A Dunakeszinél nemrég átadott szakasz is korzó lesz munkaidő után. Sokkal nyugodtabb és biztonságosabb a főúton tekerni annak, aki legalább 25 km/h-val megy.
Verőce végén átmegy a bringaút az út Duna felőli oldalára. Ha Királyrét felé akarok menni Kismarosról, akkor hülye leszek 2x keresztezni a főutat, inkább megyek 500 méter az úttesten.
Sokan úgy mennek gyerekekkel, hogy a szülő megy elől, hogy őt csak követni kelljen. De ezért folyamatosan hátra felé fog forogni, de úgysem látha a porontyot. Márpedig egy átlagos 3-10 éves gyerekre még folyamatosan rá kell szólni, hogy egyenesen haladjon, ne fordítsa arra a kormányt, amerre éppen néz. A legszebb, amikor a gyerekre rá sem szól, mert ő már modern szülő.
Gyerekkel én is bringúton tekerek ki a Dunakanyarba, mert vele nem biztonsásog a 30-as tempó, hiszen az neki már anaerob és nem tudna figyelni. (És tartani sem tudná 1 órán át ezt a sebességet.)
Tekerj ki szép időben Szentendrére az út bringaúton! Tele van gyalogokkal. Néha megyek arra, de aztán sokáig elkerülöm. Azt se felejtsd el, hogy az részben átréren megy. Outival nem móka levonult ár után arra menni.
23! Hogy őszinte legyek nekem a bringázás csak kikapcsolódás, olyankor vagy a Dunakanyarban tekerünk vagy a Velencei tó, Balaton környékén.
Én a mindennapos közlekedésnél azért választottam az autót (a BKK színvonalon aluli szolgáltatásán kívül), mert a franc sem fog szlalomozni az autóút mellett, életveszélyes. Gyerekkel meg pláne.
Így is rengeteg idiótával találkozom (minden oldalról), hát még ha biciklivel mennék.
Egyébként gond bringást előzni, mert állítom a 80%-a nem ismeri a KRESZ-t, csak vett valamit ami gurul és leszarja, hogy rajta kívül még vannak mások is az úton.
Rendszeresen előfordul, hogy egymás mellett tekernek a bringások, hogy közben tudjanak beszélgetni (sokszor hárman is) és ha jönnek szembe, akkor ugye nem szerencsés előzgetni, ezért feltartják a mögöttük lévőket, ami nyilvánvalóan nem érdekli őket.
A másik kedvencem amikor azt se tudja merre van arccal és kacsázik. És ez nem a falusi Béla bácsi akit 10 méterről kerülsz mert úgyis tudod, hogy most jött a kocsmából.
Azt meg kapásból fejbe is lőném, aki forgalomba kiviszi bringázni a kisgyereket...
Amikor én megyek (igaz nem olyan sűrűn) bringázni, akkor nem találkozom gyalogosokkal a bicikliúton, de ettől még persze lehetnek.
#24!
Akkor jól éreztem, hogy mit jelent ez az én is szoktam bringázni.
Vannak életveszélyes szituk bringázás közben, de 25 év tekerés alatt még egyszer sem tudtak megölni, tehát annyira mégsem veszélyes, ha figyel az ember. (Pár napja az Népliget felől mentem kifelé az Üllőin is egy kisteherautó úgy gondolta, hogy befodul a Mekihez... (2x3 sávon és egy záróvonalon át) Ilyet még leghülyébb bringások is ritkán csinálnak.
A BKK-val semmi gond, csak egyes utastársakkal van baj. A hálózat jó, a járművek jelentős része le lett cserélve az elmúlt 10 évben. És csúcsidőben sokkal gyorsabb, mint az autó.
"...állítom a 80%-a nem ismeri a KRESZ-t..."
Állíhatod, csak attól még nem lesz igaz. Van olyan keresztződés, ahol megállapíthatom, hogy az autósok 90%-a nem ismeri a KRESZ-t, mert mindig átmennek 3-an a piroson.
Voltak erről már felmérések és kb. a bringások 70%-ának van jogsija. Az az haverom volt bringán vállalhatatlan, aki autót is ugyanígy vezetett.
Én nem vagyok az egymás melletti tekerés híve, de az sem olyan egyértelmű téma, mint gondolnád!
Egy bringást sem tudsz sok helyen úgy előzni sávon belül, hogy kellő oldaltávolságot tarts. Sok helyen már kötelező a nálunk csak ajánlásként meglévő 1.5 méter. Ha kénytelen vagy valóban kimenni a másik sávba, akkor kisebb eséllyel fogod elsodorni a bringást. Én legalább fél autóval át szoktam lógni, ha bringást előzök. Menj ki egyszer Svájcba! Olyan nyugodtan mennek mögötted a többszáz lóerős autókkal 10-15 km/h-val hegynek felfelé, hogy el sem hinnéd. Akkor előznek meg, ha 100%, hogy biztosnságosan tud elmenni. Nincs rinyálás, hogy feltartod őket. Tudják, hogy nem azért bringázok, hogy feltartsam őket.
Még a Dunabogdány felé tartó nyílegyenes, szántóföld melletti bringaúton szoktak sétálni, kutyát sétáltatni. (Visszafelé jövet meg a leghülyébb helyen kell átmenni az út túloldalára.)
Áhh, a BKK-s buliba most inkább nem mennék bele mélyebben, használtam sajnos jópár évig és néha most is éjszaka ha megyünk valahova és mindenki fogyaszt alkoholt.
Nem tudom milyen buszcseréről beszélsz, felénk Budán mindig kimarad (amúgy is félóránként jár), lerobban, késik, korábban megy el stb. Nyáron nincs klíma, télen nincs fűtés, zajos, büdös, koszos.
Én egyébként is KRESZ vizsgához kötném az úton való biciklizést és nem engednék ki a forgalomba olyat, akinek ez nincs meg. Nekem az a tapasztalatom, hogy a többség nem ismeri a táblákat sem, nem tudja mikor kinek van elsőbbsége (bár ez megesik az autósoknál is) és forgalomban a biciklizés sokkal veszélyesebb, mintha kocsival nézem be a jobbkezes utcát.
Amíg az autónál "csak" kocsi oldalát törik össze, addig egy biciklisnél ez az életébe is kerülhet.
Kicsit mások az emberek Svájcban meg Ausztriában is mint itthon. Én elég sokat járok külföldön, nem jellező az a fajta közlekedési morál (semelyik oldalon), ami itthon is van.
#28!
Én anyósülésen átéltem már benézett jobbkezes utcát. Régen volt. Alig tudtam kiszállni, úgy rám lett haktogatva az ajtó. Lehet, hogy nem is azon az oldalon szálltam ki. Bringán általában kevebb az utas. Magyarán majdnem megölt a haverom.
Ha úgy nézel el jobbkezest, hogy te mész bele a másikba, akkor bringával szinte semmi bajod nem lesz. Anyagi kár sem keletkezi. Autóval más a helyzet.
A bringás jogsit én is támogatom, de akkor az ilyenekre ne vonatkozon a kötelező bringaút használat! Évek óta szó van róla, hogy be akarják vezetni a sportbringás fogalmát.
Bringázok autozok is és azt kell mondanom,hogy rettentő sok debil bringás van. Volt akit én nyumugtattam le az útszélén,hogy az autosnak van igaza és te vagy
a hülye. Sajnos semmi fogalmuk nincs kreszről mintha egy 5évest szabaditanánk az útra. Sehall se lát aztán csoldálkozik ha elütik.
Az a helyzet, hogy mi vagyunk a gyengébbek és úgy is kell közlekedni, nem csak menni ész nélkül. Számitani arra,hogy ne. Biztos hogy lát ott az autos,nem fog/tud elsőbséget adni ha egy bokor mögül robbanok elő 30al.
Nézeni kell kombinálni. És kreszt tanulni,hogy haza érj.
Szándékos gázolást én még nem láttam,bár valóban vannak ilyen "kibaxok" a bringással arcok,de ők álltalában a végén rábaxnak. Jobb esetben elég hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!