Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpárosok, titeket is...

Kerékpárosok, titeket is majdhogynem napi szinten megpróbálnak elütni az autósok?

Figyelt kérdés
Van a városban pár száz méter szakaszon kerékpárút. Ezt néhány helyen autóút keresztezi, az autósoknak stop/elsőbbségadás kötelező tábla van kitéve. Zebra nincs a keresztezésnél, nem kell leszállni, hogy áttolhassam, sima kerékpárút! A stop táblánál jellemzőbb, hogy átenged az autó amikor jön, a macisajtnál állandóan el akarnak ütni, egyszer belém is jöttek. Nem megyek gyorsan. Igazából sokkal veszélyesebb ez a szakasz, mint amikor sima úton megyek az autók mellett. Lehet valamit ezzel kezdeni?
2021. okt. 14. 08:55
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
49%
Volt már rá példa.Taxis,teherautós.Ezek között vannak ilyen "utak királyai" példányok.
2021. okt. 14. 20:09
 12/35 anonim ***** válasza:
40%

Én meg azt látom, hogy a kerékpárosok folyamatosan el akarják üttetni magukat. Lehet hogy a biztosítási pénzre és a kártérítésre hajtanak?

Komolyan: 100 esetből, mikor én autóval állok a pirosnál, 80 esetben egy kerékpáros simán áthajt mellettem a kereszteződésnél. És rendszeres hogy megy a kerékpáros a járdán, majd minden előzmény nélkül lehajt az úttestre, én meg kapjam félre a kormányt. Két sávos úton véletlenül sem a külső sáv jobb szélén hajt, hanem a felezővonalon. Ha egy sávos akkor meg úgy, hogy ne lehessen elhaladni mellette anélkül hogy szembe sávba ne kelljen átmenni.

És akkor még nem is beszéltem azokról a debil kerékpárosokról, akik hatalmas fejhallgatóval a fejükön, teljesen kiszámíthatatlan módon cikáznak az autók között.

2021. okt. 14. 20:31
 13/35 A kérdező kommentje:
Elég sokat autózok és a többi sofőrtől többet szenvedek, biciklist alig látok. Én mondjuk vidéken vagyok.
2021. okt. 14. 21:11
 14/35 anonim ***** válasza:
66%

#7!

Nem ilyen egyértelmű, hogy a kiépített bringaút jobb.

Ha a járda szintén van, akkor autósok 90% nem adja meg az elsőbbséget, amkor a főútról kihajt.

Ha pedig bejönne a főútra, amelyikkel párhuzamosan fut a bringaút, akkor sokan padlógáz-padlófékkel érkeznek a kereszteződésbe és fel sem fogják, hogy 3 méterrel korábban kellett volna megállniük vagy legalább úgy érkezniük, hogy meg tudjanak áll, meg tudják adni az elsőbbséget.

Az ilyen kereszteződések életveszélyesek, ha úgy megyek, ahogy az elsőbbség tudatában kell. Sokkal biztonságosabb az úttesten maradni.

[link] ,19.1337491,3a,90y,185.58h,72.05t/data=!3m6!1e1!3m4!1sY_jJdsNh_T7K86mQm78AtQ!2e0!7i16384!8i8192

A másik, hogy autóból csak azt hiszed, hogy nem oka a bringásnak nem a bringaúton menni. Pár hete mentem olyan szakaszon, ahol lenyírták a füvet... pontosabban a királydinnyét. Magyarán teleszórták a bringasávot királydinnyével. Éreztem a veszélyt és azonnal kimentem a sáv túloldalára. Így is kb. 10 tüskét gyűjtöttem. Autóból ezt nem fogod megérteni.

2021. okt. 15. 00:35
 15/35 anonim ***** válasza:
68%

Nem gondolom hogy bárki szándékosan el akarna ütni. Nagy az isten állatkertje és sok dúvad szaladgál szerteszét, de a szándékos gázolás nem jellemző.

Az inkább, hogy a sofőrnek nincs helyismerete, vagy a forgalomszervezés teljesen idióta módon van megoldva.

Békéscsabán például a Lencsési úton nagy forgalmú járda és kerékpár út fut végig egymás mellett egy viszonylag széles zöld sávval elválasztva. A bringaút felőli oldalon lakótelep van, plusz egy Tesco, egy benzinkút és egy Lidl. Vagy 8-10 Lámpávavl nem védett kihajtó van a Lencsési útra. Minden kihajtónál a bringásoknak és a gyalogosoknak van elsőbbségük. Ezt meg lehet szokni, ha az ember ismeri a környéket, de ha nem, akkor egy frászban van ha arra megy.

Pláne, ha a Lencsésire akar kikanyarodni, mert a zöldövezet miatt először keresztezni kell a bringautat és járdát ahhoz, hogy belássa a Lencsési forgalmát. Nem egy bonyolult forgalmi helyzet, de én pl utálom.

[link] ,21.1184881,3a,75y,140.5h,79.24t/data=!3m6!1e1!3m4!1snsGYvjhJp_WPForQ5svLCQ!2e0!7i16384!8i8192

Ez mondjuk egy téli kép. Nyáron sokkal zöldebb az egész.

2021. okt. 15. 07:04
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
14! Szoktam én is bringázni. A Dunakanyarban végig kiépített út van pl, ennek ellenére a biciklisek az autók között mennek. Sokszor ketten-hárman egymás mellett.
2021. okt. 15. 07:17
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok

Azoknak írok egy példát,akik lepontoztak valamilyen okból.

Tekerek szabályosan a bicikliúton,előttem kereszteződés,még zöld van,belehúzok,hogy átérjek a túloldalra.Mögöttem hirtelen begyorsít egy taxis,majd mögülem elém vág a kanyarnál,és kimegy jobbra.Besatuzok,hogy ne üssön el,utána kiabálok,simán tovább megy.

Nyilván nem arról van szó,hogy "el akart ütni" de ez akkor is életet veszélyeztető vezetési stílus.Én "csak egy biciklis vagyok" viszont ő hivatásos taxis,aki a jól fizető kuncsaftot furikázza,értem én.És elnézést kérek a normális taxisoktól.

2021. okt. 15. 08:00
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
17! A taxisok zöme alapból ilyen. Ha autóval vagy, akkor is rádhúzza a kormányt. Nyilván biciklivel veszélyesebb, de le se szarja, hogy ki van mellette/előtte.
2021. okt. 15. 08:05
 19/35 anonim ***** válasza:
70%
Ha nagyon zavar, fogj egy kamerát és jelentsd fel. 2-3 büntetés után elgondolkodik és megtanulja, hogy a biciklisnek hol van elsőbbsége.
2021. okt. 15. 08:43
 20/35 A kérdező kommentje:
taxisokkal nekem is inkább rossz tapasztalatom van, gyalogosként ha megyek át a zebrán akkor is rámjönnek.
2021. okt. 15. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!