Kerékpárosok, titeket is majdhogynem napi szinten megpróbálnak elütni az autósok?
Lehet, defenzív vezetési stílusnak hívják.
Én előzékeny vagyok autóval is, de elfogadom, hogy az autósok javarésze viszont nem az. Idegeskedni nem éri meg, semmire sem mész vele. Ahol lehet kerülöm az úttesten való biciklizést (még ha ez szabálytalan is), úttesten meg akkor megyek át ha valóban elengednek. Az elsőbbségemmel sokra nem megyek ha elcsapnak, én ehhez tartom magam és így közlekedek.
Fogd föl úgy mint ha zebra lenne. ha megáll és elenged akkor mehetsz.
Mert ha csak mész mert "nekem van elsőbbségem" akkor előbb utóbb kivasalnak.. :D
A temetőben a sírköveden meg majd ez áll: "De nekem volt elsőbbségem!!!"
Milyen debil kérdés már ez!
Nem próbálnak meg elütni. Ha úgy lenne el is ütnének.
Én mondjuk odafigyelek a táblákra és a piroson áthajtó, szabálytalanul közlekedő biciklisekre/gyalogosokra, akik azt hiszik, hogy erősebbek mint az autó.
Sőt, akkor is odafigyelek, amikor valahol végig kiépített bicikliút van (ami jobb mint az autóút), mégis valamiért a kocsik között kell közlekednie kacsázva az illetőnek.
Én is odafigyelek azokra az autósokra, akik függetlenül attól, hogy zebránál állok a biciklimmel (leszállva róla), vagy gyalog, jelezve a szándékom, hogy átmennék, olyan nyugodtsággal hajt át a zebrán, hogy épp nem viszi le a fél lábam. Vagy azokra az autósokra, akiknek piros a lámpa, de "még átérek" hozzáállással a bicikliseknek/gyalogosoknak zöldre váltott lámpát figyelmen kívül hagyva még átmennek.
Ezek főleg akkor viccesek, amikor a parasztja azért siet úgy, hogy életveszélybe sodorja a gyalogost/biciklist, hogy utána ácsoroghasson a következő piros lámpánál, mert bár átért, csak annyit ért el vele, hogy mégtöbbet várhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!