Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklilámpák elemcseréjéhez...

Biciklilámpák elemcseréjéhez általában milyen szerszám szükséges?

Figyelt kérdés
Az enyémhez (Blackburn) apró csavarhúzó, többet ilyet nem veszek.
2021. szept. 28. 18:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Hogy az eredeti kérdéshez visszakanyarodjunk, én eddig eleve csak olyan lámpát vettem, amin az elemtartó lepattintható mint egy távirányítón, vagy a lámpa feje lecsavarható, vagy egy 5 forintos érmével elvégezhető a gombaksi csere.

Most sima szilikon lámpám van mert rájöttem, hogy számomra két ok miatt szükséges.

1. Teljesítsem a kresz feltételeit

2. Látható legyek, ha úton ér a sötétedés.

Ilyen:

[link]

2021. szept. 29. 09:04
 12/29 A kérdező kommentje:

#10 Miért nem olvasod el a kommenteket mielőtt válaszolsz? Idézem magam: "Kb. 10 éve vettem, ritkán használtam". Amúgy nincs igazad, sokan elempártiak, mert azonnal lehet cserélni őket, az akkumulátor feltöltése körülményesebb.

#11 Majd látni is akarok, nem csak látszódni, és nem hiszem, hogy ez teljesíti a kresz feltételeit. Amikor ezt vettem a neten, erre nem gondoltam, pedig ez a cég tudtommal nem a vacak lámpákról híres.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2021. szept. 29. 10:02
 13/29 anonim ***** válasza:

150 méterről simán látszik elöl hátul. Ha az elsőt villogóra állítom, - mivel nem statikus - még messzebbről is...és egy mozdulattal levehető, ha kitörne rajtam a paranoia, hogy ellophatják.

Arra meg nekem nem kell, hogy én lássak, mert ha nincs annyi fény hogy világítás nélkül lássak egy sárga lencsés szemüvegben akkor el sem indulok.

Nyilván, ha éjszaka, kivilágítatlan utakon szeretnék bringázni, akkor szereznék valamit amivel látok is. Pl. egy jó fejlámpát a sisakomra.

2021. szept. 29. 11:13
 14/29 A kérdező kommentje:
Én sem szívesen megyek ki sötétben, de bármikor adódhat úgy, hogy hazafelé besötétedik, mert mondjuk elhúzódik a kiruccanás, és nem szeretnék belefutni (belegurulni) egy rosszul kivilágított szakaszon semmibe. Ezek pedig szerintem csak sötétben feltűnőek messziről, de amikor sok fényforrás van körülötte, pl. autók, vagy lámpaoszlopok, azok könnyen elnyomhatják. Persze jobbak a semminél.
2021. szept. 29. 11:58
 15/29 anonim ***** válasza:

Minden normális háztartásban van egy műszerész csavarhúzó készlet. A lámpákon lévő csavar szinte sosem imbuszos.

#13!

Használtam ilyeneket egy időben, de ezek még arra sem jók, hogy lássanak. A semminél jobbak, de Aliról vehetsz alig drágábban olyan lámpát, amit valóban látnak.

2021. szept. 29. 15:43
 16/29 A kérdező kommentje:
#15 Ezek szerint az én háztartásom nem normális, mivel nincs műszerész csavarhúzó készletem. Most megvilágosodtam. Mondjuk ezen kívül sosem lett volna rá szükség, pedig nem 20 éves vagyok.
2021. szept. 29. 15:56
 17/29 anonim ***** válasza:

#16!

Látod, milyen egyszerűen normálissát tudod tenni a háztartásodat?! Csak venned kell egy készletet. :)

Nekem már 20 éves korom alatt is volt... igaz, műszerész is a végzettségem. :)

Ha elemet akarsz cserélni egy órában, fel akarsz tenni egy vezetékre egy kapcsolót vagy a led-es akváriumi lámpának a vezetékét nem csak rákötni akarod a vezérlőre, hanem be akarsz tenni oda egy csatlakozót, hogy bontható legyen, akkor ezekhez egy ilyen készelet kell.

Egy ezresért neked is kicsavarom azt a csavart. Sőt, még vissza is csavarom. :)

2021. szept. 29. 16:14
 18/29 A kérdező kommentje:
#17 Ez mind nagyon szép, de ugye amikor hosszabb útra mész biciklivel (akár csak elméletben), ugye a biciklis szerszámkészlet mellett ott figyel a műszerész szerszámkészlet is? Hátha lemerül az elem a lámpában.
2021. szept. 29. 16:36
 19/29 anonim ***** válasza:

#18!

Én mindig hordok magamnál egy torx kulcsot is, mert ha véletelenül a tartalék imbusz-bicskámon nincsen torx. Ugyanígy képes lennék eltenni még egyetlen csavarhúzót, ha ez kell a boldogulásomhoz. Nyilván nem az egész készletet.

Mekkora útra készülsz?

(Az autók távirányítóját is ilyen kicsi csavar szokta tartani. Annak az elemcseréjéhez is kell egy ilyen csavarhúzó.)

2021. szept. 29. 16:46
 20/29 A kérdező kommentje:
Nem készülök sehova, csak felvetettem. Azt hiszem, egy kis csavarhúzót tényleg vehettem volna. Ettől függetlenül ezt akkor is ki kéne dobnom, mert szétmálik a gumigomb, már nem is működik. Viszont a lámpa 24 órája világít, bár már halványul.
2021. szept. 29. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!