Hogyan óvjam meg a biciklimet attól, hogy nyolcas legyen a kerékben?
Egy Csepel Torpedo tulajdonosa vagyok. Vékony kerekeim vannak.
Mindig próbálom kikerülni a kátyúkat, de nem mindig sikerül ha egy kivilágítatlan úton tekerek haza este munka után. A tárolóba is úgy teszem be, hogy a támasztóján áll.
Tehetek még mást valamit a nyolcas ellen?
Szeretnék vigyázni rá hisz ezzel járok télen-nyáron munkába és mindenhova.
Plusz még olyan kérdésem lenne, hogy ha beírom a kerék típusát a keresőbe akkor az jó lesz amit kiad? Mármint kell egyéb dologra figyelni vagy elég ha leolvasom mi van a kerékre írva?
Sajnos kisvárosban élek, három kisebb bicikliszerelő van itt viszont egyik sem árul ilyen vékony gumit ráadásul ez narancs színű, nem fekete így hát majd rendelni szeretnék.
(28-622) 700X28C
Ez van ráírva.
Ezt olvasd el...
De szinte minden bicajos áruház honlapján találsz táblázatot, vagy leírást, hogy milyen gumi való a te abroncsodhoz, ill. bicajtípusodhoz.
Én 100-110 kg közt mozgok, de nem igazán sikerül nyolcast rakni a kerekeimbe, pedig nem kímélem őket. Igaz, nem használok 14 széles felnit és 28-as gumit sem. 20-as felni, 40-es gumi, szinte megölhetetlen.
De ha a régi trekkingemből indulok ki, az Alex rims felniket sem tudtam zavarba hozni közel 10 év alatt. Azon 35-ös gumikkal jártam. Persze új korában elcsámpult, mert nem volt rendesen feszültségmentesítve. Utána jó helyen ki lett centírozva, és soha többé nem volt vele gond. Pedig azt még 120 kilósan is használtam, és csomagokkal is túráztam.
Az olcsóbb kerekeknél mondhatni természetes, hogy nyolcas lesz benne, mert feszültség marad benne, a küllők még igazodnak. Ilyenkor egy jó helyen ki kell centíroztatni, és évekig nem lesz vele gond, ha nem csapod oda nagyon durván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!