Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan óvjam meg a biciklimet...

Hogyan óvjam meg a biciklimet attól, hogy nyolcas legyen a kerékben?

Figyelt kérdés

Egy Csepel Torpedo tulajdonosa vagyok. Vékony kerekeim vannak.

Mindig próbálom kikerülni a kátyúkat, de nem mindig sikerül ha egy kivilágítatlan úton tekerek haza este munka után. A tárolóba is úgy teszem be, hogy a támasztóján áll.

Tehetek még mást valamit a nyolcas ellen?

Szeretnék vigyázni rá hisz ezzel járok télen-nyáron munkába és mindenhova.

Plusz még olyan kérdésem lenne, hogy ha beírom a kerék típusát a keresőbe akkor az jó lesz amit kiad? Mármint kell egyéb dologra figyelni vagy elég ha leolvasom mi van a kerékre írva?

Sajnos kisvárosban élek, három kisebb bicikliszerelő van itt viszont egyik sem árul ilyen vékony gumit ráadásul ez narancs színű, nem fekete így hát majd rendelni szeretnék.

2021. júl. 7. 16:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
gondolom, az alap, hogy ne padkázz...
2021. júl. 7. 16:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem szoktam.
2021. júl. 7. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:
a mostani gumi méretét nézd meg! Rá van írva, tuti!
2021. júl. 7. 16:12
 4/10 A kérdező kommentje:

(28-622) 700X28C

Ez van ráírva.

2021. júl. 7. 16:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el...

[link]

De szinte minden bicajos áruház honlapján találsz táblázatot, vagy leírást, hogy milyen gumi való a te abroncsodhoz, ill. bicajtípusodhoz.

2021. júl. 7. 16:19
 6/10 anonim ***** válasza:
4: pontosan ez a méret, ami kell neked. Hacsak nem akarsz vékonyabbat/vastagabbat...
2021. júl. 7. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyolcastól szinte lehetetlen megvédeni a kerekeket. Hiába vigyázol rájuk az utak olyan rossz minőségűek, főleg a Balaton körút (én ezen bicajozom rengeteget), hogy minőségi abroncsot is centírozatatnom kell minden évben. Mindehol kátyuk, agyon foltozások, kivágott részek, fagyökerek felnyomják az aszfaltot stb. brutálisan szar állapotban van a Balaton kör. Egy-egy szakasz van teljesen felújítva azok még jók :D csak ki tudja, milyen vastag réteget raktak le, amennyire ismeri az ember őket raknak 1-2 centit, ami hamar feltöredezik és felnyomja a fák gyökerei... egyszer kellene megcsinálni normálisan, mint Hitler az utakat azt egy életre elegendő lenne az egész kör :) csak, akkor mit kellene foltozni, amibe ugye pénz van nekik? Az, hogy mennyi ember bicaja megy tönkre emiatt leszarják. Nekem volt, hogy Badacsonyból jöttem le a kilátótól az ugye elég hosszú és brutális emelkedő, de lefelé simán gurulsz rajta 70-80-al is, szétcsapta a felnim egy kátyus bukkanó, még csoda, hogy élve megúsztam , mert ilyen tempónál simán ott marad az ember, de a felni kettényílt, akkora ütést kapott...
2021. júl. 7. 17:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Én 100-110 kg közt mozgok, de nem igazán sikerül nyolcast rakni a kerekeimbe, pedig nem kímélem őket. Igaz, nem használok 14 széles felnit és 28-as gumit sem. 20-as felni, 40-es gumi, szinte megölhetetlen.

De ha a régi trekkingemből indulok ki, az Alex rims felniket sem tudtam zavarba hozni közel 10 év alatt. Azon 35-ös gumikkal jártam. Persze új korában elcsámpult, mert nem volt rendesen feszültségmentesítve. Utána jó helyen ki lett centírozva, és soha többé nem volt vele gond. Pedig azt még 120 kilósan is használtam, és csomagokkal is túráztam.

Az olcsóbb kerekeknél mondhatni természetes, hogy nyolcas lesz benne, mert feszültség marad benne, a küllők még igazodnak. Ilyenkor egy jó helyen ki kell centíroztatni, és évekig nem lesz vele gond, ha nem csapod oda nagyon durván.

2021. júl. 7. 22:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Kullofeszito csavarok tekergetesevel siman kitudod centirozni a kerekeidet ... nezz videot a youtube-n ... nem nagy ordongosseg.
2021. júl. 8. 17:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Tanuljmeg centirozni. Nem atom fizika.
2021. nov. 21. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!