Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan tudnám rávenni a...

Hogyan tudnám rávenni a szüleimet, hogy megengedjék hogy eladjam a mostani biciklimet?

Figyelt kérdés

Egy decathlonos összteleszkópos biciklim van, két éve kaptam tőlük. Viszont ennyi idő alatt rájöttem, hogy erre a helyre ahol lakunk egy XC-nek sokkal több értelme lenne, hatékonyabban tudnék edzeni, tudnék magammal vinni kulacsot is meg ilyenek. Kinéztem magamnak egy XC biciklit, pont van annyi pénzem, hogy ha a mostanit eladnám, akkor meg tudnám venni az újat.

Felvetettem nekik az ötletet, de nem engedik. Olyanokat mondanak, hogy "ha már valamit megvettünk, azt nem adjuk el", meg hogy "minek adjuk el, ha drágán megvettük".

Régebben is le akartam cserélni másikra, akkor az volt az érvük, hogy minek akarom lecserélni, ha a mostanit is alig használom. Viszont most már majdnem egy hónapja elkezdtem minden második nap biciklizni, mert szeretnék versenyezni majd a jövőben, és tényleg nagyon hasznos lenne az a bicikli a mostani helyett.

Szerintetek mit mondjak nekik? Illetve miért nem akarják szerintetek ennyire, hogy eladjam?

2021. febr. 22. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
Ezt már régebben is kiírtad. Csak velük tudsz alkudozni..
2021. febr. 22. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:
61%

Olvasd fel nekik az alábbi szöveget:

"Egy decathlonos összteleszkópos biciklim van, két éve kaptam tőlük. Viszont ennyi idő alatt rájöttem, hogy erre a helyre ahol lakunk egy XC-nek sokkal több értelme lenne, hatékonyabban tudnék edzeni, tudnék magammal vinni kulacsot is meg ilyenek. Kinéztem magamnak egy XC biciklit, pont van annyi pénzem, hogy ha a mostanit eladnám, akkor meg tudnám venni az újat.

Felvetettem nekik az ötletet, de nem engedik. Olyanokat mondanak, hogy "ha már valamit megvettünk, azt nem adjuk el", meg hogy "minek adjuk el, ha drágán megvettük".

Régebben is le akartam cserélni másikra, akkor az volt az érvük, hogy minek akarom lecserélni, ha a mostanit is alig használom. Viszont most már majdnem egy hónapja elkezdtem minden második nap biciklizni, mert szeretnék versenyezni majd a jövőben, és tényleg nagyon hasznos lenne az a bicikli a mostani helyett."

2021. febr. 22. 21:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Mikor írtam ki, be tudnád linkelni mire gondolsz? Mert nem nagyon volt még ilyen kérdésem, bár lehet régen is írtam ki hasonlót mikor le akartam cserélni először, de az is már több mint egy éve volt és nem nagyon emlékszek.

2021. febr. 22. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:

A szüleid azt látják, hogy amit megvettek neked, azt most féláron eladod.

És attól tartanak, hogy újabb kiadásokhoz fogsz pénzt kérni tőlük.

Ha beismered a tévedésedet az előző bringával kapcsolatban, az egy jó pont.

Viszont a szüleid valószínűleg úgy fogják gondolni, hogy ha korábban is tévedtél, most is fogsz. A túlzott magabiztosság egy tinitől nevetséges egy felnőttnek. Tehát került a "most már tudom" és hasonlókat.

Én sosem értettem azokat a szülőket, akik vesznek valamit a gyereküknek, aztán úgy tesznek, mintha az az övék lenne, csak használhatja a gyerek. Én ilyen helyzetben engedném, aztán legközelebb legfeljebb meggondolnám, hogy mit veszek a gyereknek. De ezen most nem tudsz válzotatni.

A lényeg, hogy vázold fel a problémádat és kérj segítséget! Ha van jobb megoldásuk, akkor jó. Ha nics, akkor idővel el kell fogadniuk a tiédet.

2021. febr. 22. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!