Normális diéta mellett mennyi biciklizés segítene a fogyásban?
Tegyük fel, hogy úgy eszek, hogy lassan, még mozgás nélkül is tudnék fogyni.
Korábban minden nap fél órákat (+-10 perc néha) tornáztam otthon (Pilátesz) és nagyon hatékony volt, de annyira nem élveztem. Ezt mennyi biciklizéssel lehetne kiváltani?
Vagy legalább mennyit kell biciklizni ahhoz hogy annak említésre méltó hatása is legyen?
Akkor tudtam fogyni diéta nélkül, ha legalább minden második nap tekertem annyit, hogy 1000 kcal-t fogyasszak tekerés közben. Ez nekem kb. 1.5 óra.
Ennyit lehet menni úgy, hogy közben nem kell ennem.
Ha legakább 2 órát megyek, akkor vszont óránként mindenképpen eszek valamit.
Nem érdemes koplalni mozgás közben.
Legalább 1,5 óra naponta 15km/h feletti átlagsebességgel, lehetőleg nem teljesen sík terepen már segíthet. Megállás ebben nincs, max 2x 3-5 perc iváshoz és fotózni.
Min. 10km legyen meg, ha a tempó nem is megy minden hosszú emelkedőn, de ennél kevesebbre nem is érdemes kimenni! Ennyi egy városban egy körülnézős kör..
2-3 hét alatt már persze fél óra lesz a 10km vagy kevesebb, ez után lehet távot is növelni, hétvégén pl. messzebbre menni a jó időben!
Azért javaslom a minden napot, mert 2-3 naposra ritkítva előjön a majd bepótolom holnap szindróma amiből az lesz, hogy hopp fél éve nem mozogtam.. ok, nagy esőben nem kell, de 1-2x az is vicces tud lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!