Lehetséges racsnis "fixit" építeni városi használatra?
Jó ideje nézegetem már a fixi bringákat, nagyon tetszenek külsőre. Viszont nem szeretném magam összetörni + nem szívesen teszem tönkre a térdemet, ezért megfordult a fejemben egy racsnis fixi építése.
A koncepció végtelenül egyszerű: hátul egy egy fogaskerekes racsni van, így " nem fut el a pedál", előre pedig 1 vagy 2 tányér (utóbbi esetén egy igénytelen első váltó is). Mindemellett persze egy-egy féket is felszerelnék.
Ez most úgy hangozhat, mint a legtöbb városi bringa ismertetése, viszont én inkább a fixi felé szeretnék közelíteni geometriailag és dizájnban:
1. viszonylag könnyű legyen, lehessen vele csapatni :)
2. legyen letisztult és igénytelen
3. a kinézet sem utolsó (, sőt...)
"Így már nem is vagy fixis!" - a kritika jogos, de most nem ez a fő szempont.
Kérlek, ha van tapasztalatod vagy ötleted a témával kapcsolatban, szólj hozzá!
1. Rendben, ez a két fogalom nálam eddig egyet jelentett, de jó, hogy most tisztáztuk. A kérdést is e félreértés vetette fel, mivel nem vagyok jártas ebben a kategóriában.
A váltót csak előre gondoltam. Mondjuk egy 36-54 kombó, hogy hegynek/dombnak felfelé se legyen probléma. De síkon persze nem lenne nagy szerepe.
Ez a flip-flop agy érdekesnek tűnik, utána nézek!
2. Nem trekkinget keresek: más a geometria, "sok az alkatrész", ami elromolhat. Árban még nem szabtam meg a felső határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!