Milyen MTB gumit ajánlotok, mindennapi használatra? (Aszfalt és Cross Country)
Figyelt kérdés
2020. aug. 19. 20:53
1/11 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint az ilyen "öszvér" gumik pont semmire nem jók: terepen nem állsz meg vele, aszfalton meg darál.
Vegyes felhasználásra érdemes lehet fűzetni egy terep és egy aszfalt kereket és azt cserélgetni. (Nyilván ha aszfalton csak a sarki boltig mész, akkor felesleges, de ha mondjuk aszfaltos túrákat is szervezel, akkor nem haszontalan...)
2/11 anonim válasza:
Ha létezik még akkor maxxis laresn tt 2col.
3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nem gyártanak már larseneket, én pl.: High roller II, vagy Ardenten gondolkoztam.
2020. aug. 19. 22:32
4/11 anonim válasza:
Schwalbe Smart Samet sokan dicsérik, bár nekem még nem volt. Ha enyhe terepen mész, a gravel gumik közt is érdemes nézelődni. Könnyűek, jól gurulnak, bár nem mindegyikből van széles méret.
5/11 anonim válasza:
Schwalbe Smart Samet mondom én is.
nekem az van. van a közepén egy so ami elég kötött, úgyhogy ha jó fel van fújva csak az éri a betont. viszont terepen is egész jó. főleg ha engedsz kicsit belőle
az ára annyira nem jó :D
6/11 A kérdező kommentje:
Nekem a hardtailomon pl: elől Schwalbe Nobby Nick van, hatul meg Smart Sam különösebb problémám nincs velük csak annyi, hogy borzasztó gyorsan kopnak aszfalton. Gondoltam hogy Schwalberől le cserelném egy kicsit másra pl.: Maxxis, Continental
2020. aug. 20. 12:13
7/11 anonim válasza:
Az ardent jó de elég mintás városba nem az igazi.
Highroller semi slick?!
9/11 anonim válasza:
Én mindannaposan is járok a montival meg kirádulni is, de nem gyúrtam rá vegyes használatú gumira, hiszen ami jól megy a homokon, az nyilván elmegy az aszfalton is, de fordítva már nem szükszégerűen igaz (egy szinte sima felületű gumi mégis hogy megy terepen?) Most Continental Crosskinget nyúzok, az ára meg súlya is elfogadható, a kevlárdrótos verzió mérettől függően 60 deka környéki. Aszfalton a kanyarban nem tapad úgy, mint a régi Maxxis Ignitor (ami egyébként percek alatt le is kopott tükörre) Continental Trafficot viszont ne vegyél, ugyan kemény az anyaga és alig kopik, de a közeli mintákba állandóan beragadnak a kavicsok :(
10/11 anonim válasza:
Ha nem laza a talaj, nem feltétlenül kellenek nagy bütykök. Challenge gravel grinder 42-622 gumival megjártam már a Velencei-hegységet és a Balaton-felvidék földútjainak egy részét is. Ha nincs túlfújva, egy kis mintás gumi is jól tud tapadni, amíg nincs sár. Persze nagyot csapatni nem ezzel fog az ember a lejtőn, de ha valaki inkább túrázós stílusban teker, száraz talajon, annak simán elég lehet egy semi-slick is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!