Melyik a jobb városi használatra?
Sziasztok!
Kinéztem kettő típusú biciklit. Az egyik egy mountainbike a másik egy single speed. A kérdés az lenne hogy melyik kényelmesebb városi használatra?Árban ugyanannyi a két bicikli viszont én a monuntain bikeot mondanám jobbnak így hirtelen mivel teleszkópos a másik pedig nem illetve a single speeden viszonylag magasan ülsz ami hosszabb távon kényelmetlenné teheti. Viszont a single speed előnye ,hogy Úgymond „igénytelenebb„ valamivel hiszen nem kell váltóval bajlódni. Mit gondoltok melyik a jobb választás városi használatra?
Attól függ, mire is hsználod igazán, meg hogy merre mész.
Nálunk például olyan szarok az utak, hogy még a városban is olyan a montival, mintha terepen mennék, rengeteget könnyít a teleszkóp. Nem is értem azokat, akik országútival mennek, hogy nem féltik a bicajt.
Egyik sem igazán jó választás városba. Még ha sík is a város, akkor is sokszor indulsz el, gyorsítasz, illetve van ahol folyamatosna gyorsan tudsz haladni, így a single speed mindenképpen hátrány. A MTB-nak meg széles a kereke, mert terepre van optimalizálva.
Inkább arról szoktak vitatkozni, hogy országuti vagy városi, trekking a jobb városba. Én a hazai útviszonyok között azt mondom trekking, városi felszereltséggel, teleszkóppal a legjobb.
Én mindig minden körúlmények között a mtb mellett döntök. Ogazi ősmontis vagyok, 90es évek óta merev vazas 26"al tolom városban. Szerintem nincs jobb..
Értem hogy vékony kerekkel gyorsabban lehet haladni, nade sokan eléggé az úthoz vannak kötve, egy 26" montival meg azt nem bunnyzol át, amit nem akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!