Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Tudnátok írni útvonaltervező...

Tudnátok írni útvonaltervező appot/weboldalt?

Figyelt kérdés

Kerékpártúrához szeretnék utat tervezni, de a google maps az autópályára küldene még ha gyalogost állítok is 😂

Szóval írhattok párat + nektek hogy vált be, van-e valami tanács mellé. Köszi előre is

2021. máj. 19. 12:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A Komoot is navigál útközben, de csak egy kisebb területre, talán egy megyére ingyenes. Legalábbis régebben így volt.

Szerintem érdemes kihasználni a bringás navigációt, ha már a technológia adott. Én végül bringás GPS-t vettem, mert idegesített, hogy terepen 5 percenként meg kell állni az erdőben telefont nyomkodni. Ilyen esetben a telefon rögzítése is problémás, mert nagyon tud rázkódni. Az egyetlen probléma ezeknek a kütyüknek az ára. De igazából sosem bántam meg, hogy megvettem.

2021. máj. 19. 19:59
 12/18 anonim ***** válasza:

#11!

Jó a navi, de menet közben úgysem tudom nézni. Ha megállok, akkor pedig meg tudok jegyezni pár elágazást. Régen nagyon jó elvoltam egy papírtérképpel is. Éppen a navinál tapasztalam azt, hogy a legkisebb bizonytalanságra megálltam.

Ha nagyon nincs kiszámolva az időm, akkor inkább megyek emlékezetből, legfeljebb felfedezek új utakat. Utólag visszanézem, hogy merre jártam.

2021. máj. 19. 20:14
 13/18 anonim ***** válasza:
12: Biztos navitól is függ, de szinte soha nem állok meg nyomkodni. Ha véletlenül benézem és túlmegyek, akkor is újratervez. 150m-re előre jelzi a kanyart. Az enyémnek az egyetlen hibája, hogy hangja nincs, így ha nem nézek rá, túl tudok menni az elágazáson, de ez elég ritka. Persze luxus cucc, de én nagyon szeretem, hogy nem töri meg az utat a megállás, telefon után matatás. Erdőben szerintem nem nagyon látszik a memorizálás. Ott még a GPS mellett is be lehet nézni a dolgokat, mert nem pontosak a térképek.
2021. máj. 19. 20:45
 14/18 anonim ***** válasza:

13!

A papírtérképes múlt sokat segít a memorizálásban.

De a megszokott hegységeimben (Buda, Pilis) úgyis tudom, hogy kb. hová lyukadok ki. Az ösvények többségét pedig úgyis tudom fejből.

2021. máj. 19. 21:17
 15/18 anonim ***** válasza:
Én is a komootra szavazok. Nekem bevállt.
2021. máj. 19. 22:52
 16/18 Alex Fly ***** válasza:

Én nagyjából a 4. hozzászólóval értek egyet; annyi különbséggel, hogy nekem a BaseCampnél kényelmesebb a MapSource, illetve a térképek közül inkább az OMP kerékpártérképét favorizálom...

De ez csak részletkérdés: a lényeg, hogy a tapasztalatom szerint az online- vagy mobilszoftverekhez képest jobb eredményt lehet elérni asztali gép és kifejezetten a kerékpáros közlekedéshez készített térkép kombinációjával.

Mobilon nekem a Locus jött be, szintén az említett OMP illetve a TuHu térképével.

2021. máj. 20. 20:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Én az OsmAnd-ot próbálgattam, mert ennek van olyan térképe ami az erdei utakat is mutatja, illetve van hozzá egy kicsit butuska hangnavigáció is, de ehhez külön kellett letölteni hangfilet.
2021. máj. 22. 02:40
 18/18 Alex Fly ***** válasza:
@17: az általam említett térképeknek is van OsmAnd kimenete...
2021. máj. 22. 07:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!