Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen biciklit vegyek városba...

Milyen biciklit vegyek városba, csak környéki használatra, viszonylag kezdőként?

Figyelt kérdés
Főleg csak a kerületben használnám a kerékpárt, ide-oda elszaladni vele. Nem vagyok tapasztalt bringás, kb. 10 éve használtam utoljára, most 25 éves vagyok. Csepel bicikliket néztem, Velence N3 agyváltós, Velence 7 sebességes és Budapest B 28" N3 agyváltós. Azt már valahogy összeraktam, hogy az agyváltós jobb nekem városba, de tudnátok más szempontokat is írni, amit érdemes figyelembe vennem, illetve ezek közül ajánlani valamelyiket? Vagy esetleg más bringát, kb. 150 ezerig? Előre is köszi!

tegnapelőtt 16:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jók a Csepelek városban ide-oda szaladgálni, nekem is az van, legyen 28-as, agyváltós és ha rám hallgatsz női vázzal, ha nő vagy, ha pasi.
tegnapelőtt 16:40
 2/12 A kérdező kommentje:
És a Budapest B 28 és Velence N3 között van szerintetek valami lényegi különbség? Nézem az összehasonlítást, de lényegében kinézeten kívül ugyanazok a paraméterek. Kivéve a lánckerék, mert az egyiken 19T másikon 18T. Ez számít bármit is? :D
tegnapelőtt 16:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Remek választás az agyváltó! Kevesebb karbantartást igényel, nem kell állítgatni - városi közlekedésre tökéletes! Ugyanígy érdemes megfontolni a szíjhajtást, így nem leszel retkes az olajos lánctól. Ja, és legyen rajta sárvédő és lánc esetében láncvédő - utóbbi inkább a nadrágodat védi majd...
tegnap 08:46
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha nincs rajta akkor tegyél rá kitámasztót, nagyon praktikus, és a hátsó csomagtartóra egy kosarat. Ne foglalkozz azzal, hogy olyan lesz a bringád, mintha a nagyi menne vele a boltba! Mindig csóválom a fejem amikor bringásokon hátizsák van vagy szatyorral bénáznak.
tegnap 09:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Trekkinget.
tegnap 13:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen kis távokra felesleges a trekking. Nem lesz kihasználva a 21 sebesség, és csak plusz súly.

Nekem városim van (1x6 sebesség, hogy ne jelentsen gondot egy domb, hídfelhajtó vagy erős szembeszél). Hátul van egy kis műanyag kosár, hogy boltba is jó legyen, de kirándulni, strandolni is járok vele, akkor abba teszem a ruhákat, törölközőt, stb. Könnyű aluvázas bicikli, jól szedi a lábait, lehet vele sportosabban is "száguldozni", ha ahhoz van kedvem.

tegnap 15:44
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez a két Csepel, amit kinéztem viszont csak 3 sebességes. Ez nem lenne kevés?
tegnap 16:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha teljesen sík a terep, talán elég lesz. És ha csak aszfalton használnád, akkor valami keskeny, nem terepmintás gumi lenne jó.
tegnap 17:39
 9/12 anonim ***** válasza:
#7: Sík terepre elég, én az Alföldön lakok, váltó nélkülit vettem, minek, csak hibalehetőség. Vagy 3 éve nyúzom, nem hiányzik a váltó.
tegnap 18:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Én azért preferálok legalább pár sebességet, mert fogott már meg majdnem állóra viharos szembeszél, pedig 3x7-es volt a váltó :(
tegnap 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!