Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » El tudnék még érni egy jó...

El tudnék még érni egy jó szintet downhillben ennyi idősen, esetleg lehetne versenyző belőlem?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok (fiú). 15 éves koromban kezdtem el aktívan biciklizni, bár ez inkább ilyen xc és trail jellegű biciklizés amit csinálok jelenleg. Viszont nagyon vonz a downhill, igazából magát a biciklizést is emiatt kezdtem el, mert ez a fő célom, csak pénzem nem volt még olyan biciklire.

Szerintem 1-2 éven belül tudnék venni egy downhill biciklit, és el tudnék kezdeni vele tanulni meg edzeni.

Ha mondjuk heti többször gyakorolnék kiépített dh pályán, meg heti többször kondiznék is, szerintetek el tudnék érni egy jó szintet mondjuk a huszas éveim végére?

Nem pro versenyző akarok lenni, a legnagyobb célom igazából az, hogy bevegyenek egy csapatba, legyen UCI lincenszem, és tudjak versenyezni itthon és külföldön is. Szerintetek sikerülne ennyi idősen?

2021. máj. 2. 11:04
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

De miért csináltok úgy, mintha egy biciklisnek kötelező lenne Strava-t használnia? :D

Egyébként eléggé eltávolodtunk az eredeti kérdéstől.

2021. máj. 3. 10:23
 22/26 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy kötelező.

De nagyon hasznos. Ennyi.

2021. máj. 3. 10:31
 23/26 anonim ***** válasza:

#20!

Azért nem érti, mert két különböző irányból közelítünk a témához.

Ő a régi, klasszikus mondást követi, miszerint "lefelé a sz@r is gurul".

Én (mi) pedig azt mondjuk, hogy azért jó a Strava, mert amint hazaértsz, már tudod is, hogy milyen sz@r voltál.

Kevésbé bringás szlenggel:

Aki versenyzik, az tudja, hogy a versenyen eljön az igazság pillanata. Aki nem versenyzik, az hitegetheti magát és a környzetét. A Strava egy pillanat alatt összetöri a magunkról kialakított álomképet. A versenysportnak pedig éppen az az egyik legfontosabb hozadéka, hogy reális önképünk lesz.

Sajnos a kérdező nem értette meg, hogy nem kanyarodtunk el ezzel a témától, hanem éppen az egyik legfontosabb dologról beszélünk. Aki a Stravától is megfutamodik, az nem versenyző alkat. Mindenkivel előfordul, hogy nagyon készül egy versenyre, aztán mégis gyengén szerepel. Aki ebből építkezni tud, az versenyző alkat.

2021. máj. 3. 10:37
 24/26 anonim ***** válasza:

"Én (mi) pedig azt mondjuk, hogy azért jó a Strava, mert amint hazaértsz, már tudod is, hogy milyen sz@r voltál."

:-D :-D :-D

Találó! :-D

Valahogy nekem is végig ez volt az érzésem, hogy a kérdező nem akar szembesülni a valódi teljesítményével. Ahogy az elején írta, marhajól tud bedőlni meg ugratni - és azt hiszi, hogy ezzel már ott van a topon....

2021. máj. 3. 10:50
 25/26 A kérdező kommentje:

De embeeeeer, nem "futamodtam meg" a Strava-tól, és a saját teljesítményemtől sem "félek". :DD

Pont be is linkeltem egy képet az idei (másfél hónap alatti) aktivitásomról, szóval én is szoktam mérni dolgokat. Ettől függetlenül én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy downhillhez mindenféle adat mérése felesleges az időn kívül.

2021. máj. 3. 11:52
 26/26 anonim ***** válasza:

Ebben speciel marhára igazad van,csak az idő számitamit a lejtőn nyomsz.

De a probléma az hogy túl gondolod. Egyrészt csoró vagy.

Ha 20 éves korodra szerzel egy DH-bringat akkor a rutint már baxhatod,az életben nem fogsz úgy bringazni mint aki 14éves kora óta naponta gurul 5-6kört a Jánoson. Meg nyáron külföldön is tud menni néhány napot.

Te szopni fogsz,lájtosan küldöd mert félted a bringát mert ha valami elbaxodik akár napokra is kieshetsz a gurulásból.

Csapat: keresel egyet és belépsz.

Ez a bevegyenek dolog itthon nemnagyon van. Illetve eredmény esetén lehetróla szó,de ahoz eredmény kell. Nem az hogy 59. Vagy 300ból hanem az első5/20ben vagy, mert azért jár az UCI pont. Ami a profiknak ér valamit, neked semmit.

A verseny is ennyi: mész és indulsz. Annyi hogy nem a profik közt ahová amugy sem akarsz bekerülni.

Akkor minek a Lisence?

Sehol nem kèrnek lisencet a hobby bringásoktol mert hobby bringások.

Szóval lehetsz versenyző,semkiből nem áll. Én is az vagyok versenyeken indulok.

2021. máj. 15. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!