El tudnék még érni egy jó szintet downhillben ennyi idősen, esetleg lehetne versenyző belőlem?
18 éves vagyok (fiú). 15 éves koromban kezdtem el aktívan biciklizni, bár ez inkább ilyen xc és trail jellegű biciklizés amit csinálok jelenleg. Viszont nagyon vonz a downhill, igazából magát a biciklizést is emiatt kezdtem el, mert ez a fő célom, csak pénzem nem volt még olyan biciklire.
Szerintem 1-2 éven belül tudnék venni egy downhill biciklit, és el tudnék kezdeni vele tanulni meg edzeni.
Ha mondjuk heti többször gyakorolnék kiépített dh pályán, meg heti többször kondiznék is, szerintetek el tudnék érni egy jó szintet mondjuk a huszas éveim végére?
Nem pro versenyző akarok lenni, a legnagyobb célom igazából az, hogy bevegyenek egy csapatba, legyen UCI lincenszem, és tudjak versenyezni itthon és külföldön is. Szerintetek sikerülne ennyi idősen?
A maraton az lényegében XC, nem? Gondolom ebből jóval több verseny van itthon (mivel nem kell hozzá kiépített pálya), mint DH-ból. Szóval ott meg tudom érteni a havi 100k-t. De Magyarországon jelenleg ott tart a downhill, hogy van évente 1 darab OB, meg ezen kívül pár amatőr verseny. Kétlem, hogy ez kezdőként annyi pénzt elvinne majd. Esetleg ha majd a szlovák kupasorozatra is járnék, de az sem olyan sok verseny. Ezen kívül megadott időnként teleszkóp szerviz, fékolaj csere, fékbetét csere, gumi csere meg a hasonló szokásos dolgok vannak. Nem hiszem, hogy ezt ne tudnám fizetni majd.
Egyébként szerintem jó helyen lakok DH-hoz, közel van Ausztria és Szlovákia is, illetve a Soproni DH pálya is.
"Dobj ide egy Strava linket! Ha komolyan bringázol, akkor használsz Stravát." Nem kötekedni szeretnék, de szerintem ez a kijelentés hülyeség. Nyilván te maratonokon indulsz, nálad van szerepe a strava-nak, mert az egy ilyen teljesítmény-orientált dolog, és van is mit mérni. Viszont az én trail jellegű biciklizésemhez szerintem értelmetlen lenne a strava, igazából még computer se kéne szerintem.
De van egy Sigma computerem, azzal szoktam mérni a tekeréseimet csak kíváncsiságból. Bár valószínűleg ebben a hónapban átállok Polar FlowSync-re egy Polar órával. De itt egy kép az idei aktivitásomról, március közepe óta: (tudom, nem sok, de épp most rázódok vissza, nyáron sokkal több időm lesz, meg próbálom majd a heti 120km-t tartani, de mégegyszer hangsúlyozom hogy nem egy XC-s vagyok) [link]
Szegény ezrei a profi sportolóknak, akik nem használnak:DD
Egy DH-s mit csinálna szerinted amúgy straván, elárulod?
Olyan remekül elemezhető teljesítmény, pulzus (ugye ennek a lényege nem a tekerés) és idő, sebesség (ez talán igen) adatokkal rendelkező edzéseik vannak az egy kézen megszámlálható magyar pályákon?
Elárulom. Mint minden adatnak.
Straván csodálatosan szembe jön a valóság.
Mondhatod, hogy te fantaszikus hegyimenő vagy brutálisan jó DH-s vagy, ha a számok mást mutatnak, azt neked is el kell fogadnod.
Ha versenyzel, akkor ott vannak az eredmények.
Vannak ilyen sehol sem jegyzett sekni bringások, mint Vincenzo Nibali, aki annyira amatőr, hogy stravázik. Peák Barnabás és Valter Ati is fent van. És most csak erre a három névre kerestem rá.
Downhillben egyetlen egy dolognak van értelme amit mérni lehet, az időnek. A pálya elejétől a végéig. Hiszen maga a verseny is erre megy rá, ezen kívül mit mérjek? A pulzus lehet még edzésen érdekes, aztán ennyi. Ehhez se computer, se strava, semmi nem kell.
Egyébként ha már itt tartunk, mit nyújt a strava, hogy mindenki arra van rákattanva? Mármint egy profi sportoló miért pont egy telefonos appra akar támaszkodni? Mikor sportórát akartam venni, ott is így ki volt emelve, hogy aztaaaa, ez kompatibilis strava-val. De miért? Valaki mondja már el, hogy a strava miért ilyen felkapott :D Nekem jó lesz az órám saját appja, nem akarok mindenféle community-ben mutogatni a teljesítményem meg ilyenek.
"Ha komolyan bringázol, akkor használsz Stravát."
Ha jól gondolom, akkor ezt te írtad, nemdebár?:)
Csak kíváncsiságból, ezen kijelentésed, ami alapján pl. Peter Sagan és jópár profi társa nem bringázik komolyan, mire alapozod?
Nem telefonos app, legalábbis nem elsősorban az.
Edzéselemzésre elég jó (ha van előfizetésed...),
de a szegmensek, a mások és saját eredményeidhez való viszonyíthatóság, ebből fakadó kihívások, meg persze a community miatt "felkapott".
#15!
Igen, éppen ez (idő mérése) a Strava elsődleges funkciója. :)
Elmész bringázni, otthon megnézed, hogy milyen szegmenseken mentél és ha úgy érzed, hogy valamelyiken komolyabban oda akarod tenni magad, akkor legközelebb azt megnyomod. (teljesen mindegy, hogy DH vagy más)
Aztán otthon megnézed, hogy az élményed hogyan korrelál a valósággal. :)
Meg tudod nézni, hogy melyik részeken voltál gyorsabb/lassan a korábbi próbálkozásodhoz képest. És meg tudod nézni azt is, hogy hol kapsz mástól sok időt.
És már tudod is, hogy az egyenesben, a kövesen, a gyökeresen vagy a sodrós kanyarban kell-e fejlődnöd.
Nem a community a lényeg, hanem az adat. Nem kell táblázatba felvinni a saját "szegmenseidet" és nem kell órát nyomkodnod. Csak mész és a végén egy csomó szegmensen lesz mérésed.
#19: így van! :-)
Nem is értem, miért nem érti, hogy mire jó a Strava. CSak egyszerűen csípőből elutasítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!