Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » El tudnék még érni egy jó...

El tudnék még érni egy jó szintet downhillben ennyi idősen, esetleg lehetne versenyző belőlem?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok (fiú). 15 éves koromban kezdtem el aktívan biciklizni, bár ez inkább ilyen xc és trail jellegű biciklizés amit csinálok jelenleg. Viszont nagyon vonz a downhill, igazából magát a biciklizést is emiatt kezdtem el, mert ez a fő célom, csak pénzem nem volt még olyan biciklire.

Szerintem 1-2 éven belül tudnék venni egy downhill biciklit, és el tudnék kezdeni vele tanulni meg edzeni.

Ha mondjuk heti többször gyakorolnék kiépített dh pályán, meg heti többször kondiznék is, szerintetek el tudnék érni egy jó szintet mondjuk a huszas éveim végére?

Nem pro versenyző akarok lenni, a legnagyobb célom igazából az, hogy bevegyenek egy csapatba, legyen UCI lincenszem, és tudjak versenyezni itthon és külföldön is. Szerintetek sikerülne ennyi idősen?

2021. máj. 2. 11:04
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Hát ebben a tervben elég sok a jövőbeni "ha..." - és kevés a konkrétum, hogy mit tudsz jelenleg.
2021. máj. 2. 11:15
 2/26 A kérdező kommentje:
Hát, az egyensúlyérzékem az már nagyon jó, magát a biciklit eléggé érzem. Most egy összteleszkópos trail biciklim van (120-120 teleszkópokkal), ezzel már elég nagy sebességgel szoktam az erdőben menni, kisebb letőréseket, ugratásokat is be szoktam adni. Szóval kezdő szinten nem vagyok semmiképpen, viszont egy downhill pálya még nem hiszem, hogy menne.
2021. máj. 2. 11:19
 3/26 A kérdező kommentje:
Meg már elég bátran beledöntöm kanyarokba nagy sebességnél, felrántom az elejét ha szükséges meg ilyenek
2021. máj. 2. 11:25
 4/26 anonim ***** válasza:
85%

Csak akkor tudod látni a reális szcenáriót, ha elindulsz néhány amatőr versenyen.

Kívülről, látatlanban SENKI nem fogja tudni megmondani neked, hogy mik az esélyeid...

Amit a 3-ban leírsz, ezt kb. minden tízéves gyerek tudja, aki ilyesmit csinál....

2021. máj. 2. 11:35
 5/26 A kérdező kommentje:
Ja, felrántják a padkára meg bentöntik aszfalton. Nem erre gondoltam, hanem nagy sebességnél terepen eléggé bele tudom dönteni ha a kanyar is kicsit döntöttebb, illetve a felrántás alatt is olyanra gondolok, ami már majdnem ilyen manuál-egykerék magasságú, csak megtartani nem tudom.
2021. máj. 2. 11:47
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
nem padkára gondoltam.. hanem amit látok a budai hegyekben....
2021. máj. 2. 11:52
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
persze lehet belőlled versenyző, hogy milyen az kérdés.
2021. máj. 2. 12:01
 8/26 anonim ***** válasza:
78%
Nem akarlak elkeseríteni, de ez egy elég költséges sport amiben a bringa igencsak fogyó eszköz... szóval ha 1-2év mire tudsz venni egy bringát, akkor bele se kezdj, mert számodra egy anyagi csőd lesz...
2021. máj. 2. 19:25
 9/26 A kérdező kommentje:
Most is majdnem fél millás biciklim van, ha eladnám tudnék venni használtan valami régebbi DH biciklit. De valami jobb modernebb 29-eset akarok, szóval inkább várok. Nem hiszem, hogy "anyagi csőd" lenne.
2021. máj. 2. 19:43
 10/26 anonim ***** válasza:
60%

Nekem kb. havi 100e a versenyzés, maraton vonalon. (Bár inkább 200, mert asszonyal, gyerekkel utazok.)

A 12 éves fiam már gyorsabb nálam a lefeléken, mert ő még nem fél. Én már eltörten pár csontomat, nem akarok kockáztatni.

Ha az Alföld közepén laksz, akkor felejtsd el a DH-t.

Dobj ide egy Strava linket! Ha komolyan bringázol, akkor használsz Stravát.

2021. máj. 2. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!