Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Teljes kerékpár szervíz?

Teljes kerékpár szervíz?

Figyelt kérdés

Vettem nemrég egy nagyon szép, de kicsit leharcolt kerékpárt. Gondoltam itthon talán itt-ott meg tudom barkácsolgatni, de inkább hozzá sem kezdtem, nehogy valamit elszúrjak rajta, 15 éve ez az első biciklim úgyhogy se kép se hang.. :D

Olyan szerelőt keresek, lehetőleg a 19.kerületben (a kihagyott évek miatt egyenlőre van, hogy csak faltól falig megy a dolog :"D) aki teljesen szét tudja szerelni, megtisztítani, helyenként rozsdás is a kicsike és egy-két kisebb csavarját is már úgy látszik megette, valamint egy festés sem ártana neki... Ha a rozsda dolog nem megoldható, akkor a szétszerelt darabokat el tudom vinni galvanizálni egy jó szakemberhez ahol teszik amit kell, csak utána lényeges lenne, hogy aki szétszedte össze is rakja nekem. :)

Eddig csak olyan helyeket találtam, ahol vagy az egyiket vagy a másikat csinálták, vagy a világ végén volt, úgyhogy ha van ilyen a környéken, kérem ne tartsa magában! :)

2021. ápr. 26. 14:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Meg fogja érni neked ennyit rákölteni...??? Ha teljesen szétszedi és összerakja, az nem két fillér lesz.... Főleg ha még festetni is akarod....
2021. ápr. 26. 15:07
 2/18 A kérdező kommentje:
Ahol néztem, ott a teljes szétszerelés, tisztítás és kénes 12ezer volt +anyagár (mondjuk itt nem tudom, hogy a rákent dolgok anyagának ára, vagy ha mondjuk cserél egy csavart). A színezés pedig 1200-6000 között mozgott darabonként (6000 a váz és 1200 a sárvedő..közte pedig minden egyéb). Ezért ha mindenből kicsit pluszt számolok, akkor is 30ezer körül mozog, a kerékpár pedig 19 volt, tehát ~50ből lenne egy bicikli, ami úgy is néz ki ahogy én akarom, de mondjuk a Hervis-ben egy akciós, nekem nem igazán tetsző bicikli kerül 80ba.. Úgyhogy ha a számításaim nem három méterrel lebegnek a föld fölött, akkor szerintem megéri, de mint mondtam, abszolút sült hal vagyok e téren és csak össze adogattam a talált számokat.
2021. ápr. 26. 15:29
 3/18 anonim ***** válasza:

Itt csak a festés kb. harmincezres tétel..

[link]

2021. ápr. 26. 15:34
 4/18 anonim ***** válasza:

2: akkor az valami nagyon kedvezményes szerelő lehet...

EGy váltó nélküli bicaj generálozása 15-nél indul itt...

[link]

És ebben nincs szétszerelés, stb.

Kérdés, hogy mennyibe fognak kerülni azok az alkatrészek, amiket le kell cserélni, de te még nem is tudod....

2021. ápr. 26. 15:36
 5/18 anonim ***** válasza:
Te is megtudod csinalni. Nem tul bonyolult egy bringa.. par specko szerszam kell par ezerert megveszed es annyi.
2021. ápr. 26. 15:54
 6/18 A kérdező kommentje:

Igen, de valószínűleg azért, mert mint írják is, egyedi.. több színű, egy kis minta itt, egy kis felirat ott és máris nem két forint, de én egy sima egyszínű méregzöld vázat szeretnék, minden mást pedig feketére, semmi csicsa. Fő az egyszerűség :D

Lehet, hogy túl kedvező, bár szerintem csak szimplán nem tartozik bele semmi más.. csak tényleg a szét és össze rakás és minden más állítgatas plusz. Cserélni nem tudom mit lenne szükséges, én csak az ilyen kisebb csavarokat, mint pl a sárvédőt rögzítő csavarokat látom full rozsdásnak, a többihez mint mondtam nem értek. :/

Nem vagyok benne biztos, hogy szét tudnám szedni, például a váltónak a kábelét (ha így hívják) is egy olyan kis fém "bigyóval" rögzítették a vázhoz, amiből nem tudom csak úgy kihúzni.. szóval már ilyen alap problémáknál meg vagyok lőve, életembe nem szerelgettem soha semmit :'D

2021. ápr. 26. 16:57
 7/18 anonim ***** válasza:
Milyen márka ez a bicaj, és milyen főbb alkatrészek vannak rajta? Váltó pl. milyen?
2021. ápr. 26. 18:58
 8/18 A kérdező kommentje:

Egy "retro" BH Bolero.

A váltóról inkább képet küldök, az a biztos:

[link]

Főbb alkatrészek alatt mit értsek? Minden van rajta, teljesen működőképes, csak eleggé leharcolt a kinézete, legalábbis én csak ennyit tudok laikus szemmel mondani.

2021. ápr. 26. 19:57
 9/18 anonim ***** válasza:
3z vmi spanyol márka?
2021. ápr. 26. 20:11
 10/18 anonim ***** válasza:
Huhh..... ez a triplex valami nagyon retro váltó...
2021. ápr. 26. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!