Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklizés Budapesten?

Biciklizés Budapesten?

Figyelt kérdés

Fontolgatom, hogy vidékről felviszem a biciklimet Budapestre, de elég tájékozatlan vagyok a fővárosi bicajos közlekedéssel kapcsolatban, és a neten is sok egymásnak ellentmondó infót találok, ezért gondoltam itt kérek tanácsot.

-Főleg az bizonytalanít el, hogy egy hatsávos út mellett lakom, nap mint nap látok őrült sofőröket közlekedni, erre az úttestre nem szívesen mennék fel biciklivel. Külön bicikliút viszont nincs a környékünkön, sokakat látok a járdán gurulni, de úgy tudom ez tilos. Ha én is a járdán mennék (amíg nem érek olyan részre, ahol van külön kerékpársáv/bicikliút), abból lehetne baj?

-Budán tudnátok ajánlani jó biciklis boltot, szervizt?

2020. aug. 22. 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Járdán tilos biciklizni, keress akkor másik utat amin eljuthatsz a célodhoz.

Itt megnézheted merre vannak utak:

[link]

k2bike azt hiszem jó, a bergusonnal nekem csak rossz tapasztalataim vannak, a Rokonsporttal meg csak jók.

2020. aug. 22. 10:42
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Tilos ugyan de ha biciklis közlekedésre alkalmatlan az úttest akkor nem. Na most egy 6sávos út szerintem kimondottan alkalmatlan,pláne ha te sem vagy biztos magadban. Ha nem csapatsz örült módjàra nem hiszem hogy piszálna a rendőr.

Budapesti boltok. Egy kicsit konkrétebban. Merröl jösz?

2020. aug. 22. 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
#2 Attól, hogy egy út párhuzamos közlekedésre alkalmas, sok sávos illetve forgalmas, attól még nem számít kerékpáros közlekedésre alkalmatlannak. Sőt, ha az úton tilos kerékpározni, még az sem jelenti azt, hogy akkor a járdán szabad.
2020. aug. 22. 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Csak hogy a járdás témát lezárjuk:

"Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek"

"Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút). A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az úttesten nagy a járműforgalom vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni."

[link]

2020. aug. 22. 19:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Tényleg ne járdázz, mert az egész bringás társadalomra szégyent hozol!

Magam is tudom, hogy vidékiként eleinte nehéz elképzelni, hogyan lehet BP-n bringázni. De lehet! Nagyon hamar bele lehet rázódni!

Csak százszor többet kell figyelni a közlekedési lámpákra, táblákra, a többi közlekedőre és mindenre, mint vidéken! Fog menni!

Eleinte inkább a gyérebb forgalmú utakon próbáld.

AMúgy meg keress rá, szokott lenni olyan program BP-n, hogy "BEBICIKLIZÉS", pont az ilyeneneknek, akik még kezdők BP-n, vagy csak fontolgatják a tekerést és félnek, vagy egyszerűen csak meghallgatnák tapasztaltabbak tanácsait!

Menj el pár ilyenre, és közösen tekerhetsz másokkal épp azért, hogy megszokd, megtanuld a pesti bringázást!

Én nem voltam ilyenen, csak nagyon jókat hallottam róla! Én mgamtól lettem egyre bátrabb és ügyesebb, illetve nagyobb bringás rendezvények után követtem más bringásokat, és akkor történt meg, hogy olyan utakon tekertem, ahova magamtól nem mentem volna fel. Szóval másokat követve gyakran... ezt csináltam. Hamar belejöttem.

Magyar Kerékpárosklub oldalát is javaslom olvasgasd!

2020. aug. 25. 07:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!