Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Dobogókőre több útvonalon is...

Dobogókőre több útvonalon is fel lehet tekerni, de melyik a legkevésbé megterhelő?

Figyelt kérdés
Leginkább északi irányból közelítenék, vagy Vácnál vagy Nagymarosnál vagy Szobnál kelnék át komppal.

2021. ápr. 12. 14:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem straván:

Kétbükkfáig az Esztergom felőli tisztástól, ahonnan az emelkedő kezdődik, 5,2% az átlag,

Szentkereszttől Kétbükkfáig 5,5%, de ez rövidebb, és Pomáztól Szentkeresztig meg egy kellemetlen hullámvasút az egész.

Maradjunk annyiban, hogy az a kényelmesebb, ahol ép kisebb az intenzitás:D

2021. ápr. 13. 11:44
 12/12 anonim ***** válasza:

#10, 11!

Nekem a Pomáz felől könnyebb, mert onnan támadom többször és ha Esztergom felől megyek, akkor egyszer már megmásztam Dobogókőt. :)

Én onnan számolom az emelkedőt, ahol jobb oldali kis rét után egy jobb kanyarral érezhetően meredek lesz. Előtte viszont szeles tud lenni, amit sokkal jobban utálok, mint az emelkedőt.

Amikor kijövök a fák alól és rálátok Piliszentlélekre, az egy ideig tényleg enyhébb.

Megnéztem Google Earth-ön:

A kanyar, ahonnan emelkedni kezd Esztergom felől: 220 m.

Piliszentkereszten a kereszteződés: 340 m.

Úgy tűnik, azt a 120 m különbséget érzem.

2021. ápr. 13. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!