Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy kezdő országútis számára...

Egy kezdő országútis számára mennyire lenne megterhelő egy 75km-es hegyi túra?

Figyelt kérdés
2020. máj. 9. 12:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Mennyire kezdő? Mekkora a szintemelkedés? Milyen minőségű az aszfalt?
2020. máj. 9. 12:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Biciklizés terén nem vagyok kezdő, 2 éve mountain bike-ozok, viszont túrázni nem nagyon túráztam, ezért nem tudom ezt mennyire bírnám. A szintkülönbség nem olyan nagyon nagy, a vértes környékén bicikliznék. Az aszfalt minősége változó, pár helyen nagyon rossz, néhány helyen nagyon jó.
2020. máj. 9. 12:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha montizol, akkor illene bírnod a hegyet. A szintkülönbséget méterben nem tudod? Ha a 75 km alatt összeszedsz 2 km szintet, az azért le tud fárasztani rendesen. 1000 méter alatt szerintem simán bírnod kéne. Az elején esetleg spórolj az energiáddal, nehogy félúton lemerülj. Amúgy az emberben általában rengeteg tartalék van, csak egy idő után nem élmény, hanem szenvedés minden km.
2020. máj. 9. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!