Dobogókőre több útvonalon is fel lehet tekerni, de melyik a legkevésbé megterhelő?
Aszfalton 2 opciód van ebből az irányből:
1. Lepencétől a Kisrigóig, majd le az erdészetin és ott jobbra. Ez hosszabb, de nincs benne nagyon durva rész.
2. Pilismaróttól az erdészetin. Ennek a vége keményebb, de nem hosszú a meredekebb szakasz.
Mindkettő kimegy a főútra a vége felé.
Terepen végtelen útvanal lehetséges.
Ha van megfelelően kicsi áttételed, akkor mindegyik könnyű:)
Amúgy Pilismarótról az erdészetin a leglankásabb, a végén van egy elég meredek rész, illetve onnan aztán be kell csatlakozni a rendes útra, az szintén meredekebb a dobkői parkoló előtti pár száz méterig.
Pilisszentkereszt felől gyakorlatilag nincs "pihenős" rész benne.
Esztergom felől van benne pár enyhébb szakasz, ahol lehet kicsit oxigént gyűjteni.
Cserébe itt-ott van benne rövid meredekebb.
Bocs, nem írtam, aszfalt. Köszönöm szépen a válaszokat.
Lepencét én is néztem, szemre elég nagy hurok, de valóban van benne pár km pihi Sikárosi erdészet felé. Pilismarót vagy 10 km-rel kevesebb, de térkép szerint végig emelkedik. Na, majd meglesem. Lehet, hogy egyszer egyik irányból, máskor másik irányból, körtúraként :)
Attól könnyebb egy emelkedő, hogy nem olyan meredek... de ebből az következik, hogy hosszabb lesz.
Szerintem Esztergom felől a legnehezebb, nem emlékszem ott pihenős szakaszokra és fele annyi az út, mint Pomáz irányából.
Pilisszentkereszt után tényleg nincs már pihenős rész, de az erdészeti becsatlakozásától már csak pár km a Kétbükkfa-nyereg. Az erdészeti pedig előtte sokáig lejt.
A hosszú is és könnyű is, az a lejtő. :)
"Szerintem Esztergom felől a legnehezebb"
Hát a komptól azzal a kerülővel igen. :)
"nem emlékszem ott pihenős szakaszokra"
Egy hosszú van, a kis derékszögű kanyaros híd előtti kilométer éppenhogy csak emelkedik. A többi csak a meredekebb részeihez képest pihenős.
A legjobb időm a lenti nagy tisztástól a Dobogókő tábláig 27 perc.
Kb. 8 km-re.
És az a hősidőkben volt. :D
Csak én általában itt mentem, lehet hogy csak azért tűnik a legkényelmesebbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!