Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Dobogókőre több útvonalon is...

Dobogókőre több útvonalon is fel lehet tekerni, de melyik a legkevésbé megterhelő?

Figyelt kérdés
Leginkább északi irányból közelítenék, vagy Vácnál vagy Nagymarosnál vagy Szobnál kelnék át komppal.

2021. ápr. 12. 14:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Terepen vagy aszfalton mennél?
2021. ápr. 12. 16:48
 2/12 anonim ***** válasza:

Aszfalton 2 opciód van ebből az irányből:

1. Lepencétől a Kisrigóig, majd le az erdészetin és ott jobbra. Ez hosszabb, de nincs benne nagyon durva rész.

2. Pilismaróttól az erdészetin. Ennek a vége keményebb, de nem hosszú a meredekebb szakasz.

Mindkettő kimegy a főútra a vége felé.

Terepen végtelen útvanal lehetséges.

2021. ápr. 12. 18:04
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha van megfelelően kicsi áttételed, akkor mindegyik könnyű:)

Amúgy Pilismarótról az erdészetin a leglankásabb, a végén van egy elég meredek rész, illetve onnan aztán be kell csatlakozni a rendes útra, az szintén meredekebb a dobkői parkoló előtti pár száz méterig.

2021. ápr. 12. 18:31
 4/12 Wadmalac ***** válasza:
Esztergom felől is tűrhető, van pár durvább szakasz, elején meg végén, de közte elmegy.
2021. ápr. 13. 08:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Ahonnan a hegy elkezdődik, éppenséggel van olyan meredek, mint mondjuk Pilisszentkereszt felől, szóval ez azért nem igaz.
2021. ápr. 13. 08:07
 6/12 Wadmalac ***** válasza:

Pilisszentkereszt felől gyakorlatilag nincs "pihenős" rész benne.

Esztergom felől van benne pár enyhébb szakasz, ahol lehet kicsit oxigént gyűjteni.

Cserébe itt-ott van benne rövid meredekebb.

2021. ápr. 13. 08:35
 7/12 A kérdező kommentje:

Bocs, nem írtam, aszfalt. Köszönöm szépen a válaszokat.

Lepencét én is néztem, szemre elég nagy hurok, de valóban van benne pár km pihi Sikárosi erdészet felé. Pilismarót vagy 10 km-rel kevesebb, de térkép szerint végig emelkedik. Na, majd meglesem. Lehet, hogy egyszer egyik irányból, máskor másik irányból, körtúraként :)

2021. ápr. 13. 10:17
 8/12 anonim ***** válasza:

Attól könnyebb egy emelkedő, hogy nem olyan meredek... de ebből az következik, hogy hosszabb lesz.

Szerintem Esztergom felől a legnehezebb, nem emlékszem ott pihenős szakaszokra és fele annyi az út, mint Pomáz irányából.

Pilisszentkereszt után tényleg nincs már pihenős rész, de az erdészeti becsatlakozásától már csak pár km a Kétbükkfa-nyereg. Az erdészeti pedig előtte sokáig lejt.

A hosszú is és könnyű is, az a lejtő. :)

2021. ápr. 13. 10:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Igazából ez sem igaz, a túrázgatás igazából ilyen laza gurulgatást, nagyon alacsony intenzitáson jelent, ezt meg megfelelő áttétellel egy 10%-os emelkedőn is lehet. Ahogy lejtőn is lehet max. terhelésen menni.
2021. ápr. 13. 11:05
 10/12 Wadmalac ***** válasza:

"Szerintem Esztergom felől a legnehezebb"

Hát a komptól azzal a kerülővel igen. :)

"nem emlékszem ott pihenős szakaszokra"

Egy hosszú van, a kis derékszögű kanyaros híd előtti kilométer éppenhogy csak emelkedik. A többi csak a meredekebb részeihez képest pihenős.

A legjobb időm a lenti nagy tisztástól a Dobogókő tábláig 27 perc.

Kb. 8 km-re.

És az a hősidőkben volt. :D

Csak én általában itt mentem, lehet hogy csak azért tűnik a legkényelmesebbnek.

2021. ápr. 13. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!