Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Adnátok tanácsot első biciklih...

Adnátok tanácsot első biciklihez mire figyeljek mire van szükségem?

Figyelt kérdés

101 kg, 175 centi, férfi vagyok és mivel a fekete erdő mellett lakok szeretnék kicsit tekerni a környéken.

Többnyire erdőbe mennék kijelölt úton (tehát többnyire egyenletes terepen) és bicikliúton, városban nem nagyon és kb. csak hétvégén.

1, Gondolom nekem akkor a trekking-túrakerékpár kell?

2, Teleszkópra van-e szükség? itt sok domb, emelkedő van de mivel szépen ki van építve biciklis útvonal így gondolom nincs szükség teleszkópra?

3, A fék típusa fontos? V-fék mit jelent?

4, Váz milyen kell? legtöbb biciklire max 100 kilós terhelhetőséget írnak, mennyire kell komolyan venni?

Sárvédős bicikli kell mindenképpen.

Csepel Ranger MTB-t néztem ki 80-ért, rossz választás nagyon?

Egy olyan 100-110 ezer forintot szánnék rá.

2021. jan. 20. 20:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A felsorolt bringák az abszolút belépő szintet képviselik. A Gepida pl. acél vázas, ami ebben a kategóriában csak rosszat jelent: rugalmas és nehéz, tehát nem hatékony. Ezt felküzdeni egy emelkedőn nem ajándék. Mindegyik ilyen olcsón bringán menetes a fogaskeréksor, ami rosszabb csapágyazási konstrukciót és szűkebb áttételtartományt eredményez. Kb. 20 éve elavult megoldás. A kinti használt bringák közt néznék körül a helyedben.

Tavalyelőtt adtam el a régi Meridámat egy ismerősnek 110-ért, azóta áradozik, hogy mennyivel jobb, mint az előtte használt Csepel. Ez egy 2011-ben újan 275000 Ft-os bringa volt, ma bőven 300 felett kapsz hasonlót.

2021. jan. 21. 07:25
 12/22 anonim ***** válasza:
Ha nem durvulva használod, szétesni nem fognak alattad. Sz*rok, de hát ez van, én is egy gagyi montit használok edzőbringának, versenyre meg a verseny országútit. Valahol el kell kezdeni.
2021. jan. 21. 08:23
 13/22 anonim ***** válasza:
valami masszív német acélipar remekét szedd be magadnak trekking kategóriában-azok tudnak ilyen gyártani én mtb-t nézegettem náluk neten az egyik legjobb árarányos oldal:Rabenbikes írd be google-ba!
2021. jan. 21. 12:06
 14/22 anonim ***** válasza:

rabe-bike.de

sztem az egyik legjobb árkateg persze ami nekem kellett(xcm-mtb)

2021. jan. 21. 12:08
 15/22 anonim ***** válasza:
Nincs ennyiért híresebb alap bringa . Keress rá Vensini Torino 26os duplafalura akcioban 45 ezerert , ez alap Simano cuccokkal Emagtól . Esetleg telós Vigort 53 ezerért 27,5 kerékkel Vigorshopból .
2021. jan. 21. 12:17
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha én Németországban élnék, tuti szétnéznék az ottani használt bicajok között... Nagyon hamar "kidobnak" tök jó bringákat, potom áron - mert veszik az újabb, jobb márkákat, netán e-bike-ot...
2021. jan. 21. 12:19
 17/22 anonim ***** válasza:
Azért drága a bringa mert Mo még mindig egy lerakat , kelet vagy nyugat gagyi piaca . Nem éri meg gyartani jót ezert kinai indiai telepek olcso nyugatrol masolt aruit kapjuk . A tehetőseknek igenyeseknek van markakereskedes . Azért nincs az már mint a 90es - 2000es évek elejen hogy csak kacataruban volt olcsó bringa és mindene nojame műanyag volt a fekkartól a valtóig es a vazaik repedtek törtek 60kg alatt is ....
2021. jan. 21. 12:43
 18/22 A kérdező kommentje:

11

Szóval aluminium vázas az jobb? könnyebb? vagy miben más?

Agydinamóról tudnál írni pár szót, mikor jó ha van? mire való?

2021. jan. 21. 19:14
 19/22 anonim ***** válasza:
Az alu könnyebb és merevebb. Jobban ráz, de cserébe sokkal jobban gyorsítható. Ha taposó pedállal tekered, akkor pedig folyamatosan gyorsítgatod.
2021. jan. 21. 19:24
 20/22 anonim ***** válasza:

11 vagyok, de 19 megelőzött, leírta a lényeget. Trekkingnél amúgy nem probléma a rázás szerintem, mert a kerék, gumi, nyeregcső és a nyereg sokat elnyel.

Az agydinamó arra való, hogy ne kelljen akksis lámpát használnod. Akkor van leginkább előnye, ha hosszú órákat tervezel sötétben menni, vagy olyan többnapos túrára mész, ahol problémás a lámpák töltögetése. Rám egyik sem jellemző, ezért akksis lámpákat használok. Ha közúton, forgalomban mész, akkor mondjuk nem árt nappal sem a lámpa, de egy jó akksis lámpa egy napot kibír. Szerintem az átlag bringásnak felesleges hibalehetőség és súly az agydinamó. Bár a trekking nem erről szól, de érdemes törekedni rá, hogy minél könnyebb legyen a bringa.

2021. jan. 21. 19:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!