Adnátok tanácsot első biciklihez mire figyeljek mire van szükségem?
101 kg, 175 centi, férfi vagyok és mivel a fekete erdő mellett lakok szeretnék kicsit tekerni a környéken.
Többnyire erdőbe mennék kijelölt úton (tehát többnyire egyenletes terepen) és bicikliúton, városban nem nagyon és kb. csak hétvégén.
1, Gondolom nekem akkor a trekking-túrakerékpár kell?
2, Teleszkópra van-e szükség? itt sok domb, emelkedő van de mivel szépen ki van építve biciklis útvonal így gondolom nincs szükség teleszkópra?
3, A fék típusa fontos? V-fék mit jelent?
4, Váz milyen kell? legtöbb biciklire max 100 kilós terhelhetőséget írnak, mennyire kell komolyan venni?
Sárvédős bicikli kell mindenképpen.
Csepel Ranger MTB-t néztem ki 80-ért, rossz választás nagyon?
Egy olyan 100-110 ezer forintot szánnék rá.
A felsorolt bringák az abszolút belépő szintet képviselik. A Gepida pl. acél vázas, ami ebben a kategóriában csak rosszat jelent: rugalmas és nehéz, tehát nem hatékony. Ezt felküzdeni egy emelkedőn nem ajándék. Mindegyik ilyen olcsón bringán menetes a fogaskeréksor, ami rosszabb csapágyazási konstrukciót és szűkebb áttételtartományt eredményez. Kb. 20 éve elavult megoldás. A kinti használt bringák közt néznék körül a helyedben.
Tavalyelőtt adtam el a régi Meridámat egy ismerősnek 110-ért, azóta áradozik, hogy mennyivel jobb, mint az előtte használt Csepel. Ez egy 2011-ben újan 275000 Ft-os bringa volt, ma bőven 300 felett kapsz hasonlót.
rabe-bike.de
sztem az egyik legjobb árkateg persze ami nekem kellett(xcm-mtb)
11
Szóval aluminium vázas az jobb? könnyebb? vagy miben más?
Agydinamóról tudnál írni pár szót, mikor jó ha van? mire való?
11 vagyok, de 19 megelőzött, leírta a lényeget. Trekkingnél amúgy nem probléma a rázás szerintem, mert a kerék, gumi, nyeregcső és a nyereg sokat elnyel.
Az agydinamó arra való, hogy ne kelljen akksis lámpát használnod. Akkor van leginkább előnye, ha hosszú órákat tervezel sötétben menni, vagy olyan többnapos túrára mész, ahol problémás a lámpák töltögetése. Rám egyik sem jellemző, ezért akksis lámpákat használok. Ha közúton, forgalomban mész, akkor mondjuk nem árt nappal sem a lámpa, de egy jó akksis lámpa egy napot kibír. Szerintem az átlag bringásnak felesleges hibalehetőség és súly az agydinamó. Bár a trekking nem erről szól, de érdemes törekedni rá, hogy minél könnyebb legyen a bringa.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!