Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 500-700 ezer csak szerintem...

500-700 ezer csak szerintem nem sok egy bicikliért?

Figyelt kérdés

Osztálytársaimnak mondtam, meg képet is mutattam, hogy szeretnék venni majd egy ilyesmi downhill biciklit kb ilyen áron használtan, ha összegyűjtöttem rá a pénzt. Erre jöttek a szokásos kérdések, mi a tököm kerül ennyibe egy biciklin, minek veszek ilyet ha ElLoPjÁk, meg hogy ebből autót tudnék venni..

Én vagyok az egyetlen, aki az ilyen biciklikre teljesen máshogy tekint, mint azokra amivel a nagymama lemegy a boltba? Teljesen két külön kategória a kettő, és én pedig teljes mértékben elfogadom, hogy azt a technológiát ami ezeken van, azt meg kell fizetni, mivel ezek professzionális sporteszközök. (vagyis ebben az árkategóriában csak voltak, mivel már vannak azért újabbak). Oké hogy laikusok, sőt mikor mondtam hogy szeretnék versenyezni, akkor az egyik mondta is, hogy elképzel ahogy tekerek a Tour De France-on (egy downhill biciklivel :DDDD) de viszont én sem kérdőjelezem meg, hogy mondjuk mi kerül 200 millióba egy 200 milliós autón, mivel biztos oka van annak, hogy ennyibe kerül. De akkor a legtöbb laikus miért tekint így a drága biciklikre, mintha valami ördögtől való dolog lenne?

2020. szept. 3. 19:32
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Attól miért lenne hülye, hogy van egy hobbija, ami nem ilyen megszokott egybites foci mint ami magyarországon menő, és erre annyit költ amennyibe ez kerül? Ettől függetlenül fogok venni autót is, de abból is direkt olyat, amivel tudom szállítani a biciklit. De még mindíg nem érzem magam attól hülyének, mert arra költök amit szeretek csinálni. Ráadásul ez messze nem a legdrágább sport.
2020. szept. 4. 05:55
 12/23 A kérdező kommentje:
De ettől függetlenül még mindíg nem sok köze van egymáshoz a kettőnek. Nem értem, hogy ha valaki egy technikai extrémsportra akar költeni ennyit, azt miért köti össze autóval mindenki magyarországon.. Nyilván aki ilyet akar venni, azt rohadtul nem érdekli, hogy milyen zsigulit tud ennyiért venni. Mivel két külön dolog a kettő, semmi közük egymáshoz. Én sem szólok be annak, aki mondjuk fényképezőgépet akar venni 500 ezerért, hogy ennyiből vehetnél motort is.
2020. szept. 4. 06:16
 13/23 anonim ***** válasza:
Ne törődj az ilyen 9-es szintű válaszadókkal. Korlátoltak...
2020. szept. 4. 07:49
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"Autot akkor is jobban tudod hasznalni. Az a mindennapos elevitelhez kell, munkaba jarni, bevasarolni"

Tévedés!

Semmi szükség a mindennapos élethez autóra.

Csak a buta prolik gondolkoznak így, hogy dikk ke a kocsi 500é mer különbe nem vesznek emberszámba...

Irigy proli aki ezzel jön, hogy inkább kocsit venne ennyiből.

Az a helyzet, hogy aki bringát vesz 500ért az kocsi 5-6 millióért vesz 🤓

2020. szept. 4. 07:55
 15/23 anonim ***** válasza:
61%

9:

A mosógépet is jobban tudod használni, ha a "hasznos" oldalát nézzük. Valószínűleg te még nem érted el azt a kulturális szintet, hogy értelmezni tudd a hobbi fogalmát.

2020. szept. 4. 08:52
 16/23 anonim ***** válasza:

ugyan ugyan nelegyün ilyenek. Lehet hogy a 9.nek a munkája a hobbyja és auto versenyző.

Akkor a gondlokodás modja teljesen reális kell a munkájához a verda.

A hobbyja az edzés, csak ezt nem veszi észre.

Mert azt tanulta,hogy a hobby nem munka.

2020. szept. 4. 20:35
 17/23 anonim ***** válasza:

20 éve nincs autóm csak kerékpárom (több is)

a karanténra kerékpárral tankoltam be.

kerékpárral járok munkába

kerékpárral járok wc-re.

nem kell kocsi... :D

2020. szept. 4. 20:38
 18/23 anonim ***** válasza:
51%

Amerikában ahol egy kisváros akkora mint nálunk egy fél megye, ott kell kocsi. - de nem is annyi a bentin minr nálunk.

ott a kocsi olyan mint a cipő... mindenkinek kell.

de szerintem ott is megoldanám kerékpárral a dolgaimat :D

2020. szept. 4. 20:40
 19/23 anonim ***** válasza:

500-700 ezer egy bicikliért (ha ennyit is keresel) nem sok.

Viszont a szavaiból nekem az jön le kezdő biciklinek vennéd majd később versenyeznél vele. Hiba.

Nem tudom mennyire vagy eleresztve, de szerintem jobban járnál egy közepes hardtail MTBvel amit később fejleszthetsz/eladhatsz, így a pénzednél leszel ha ki vagy feljebb lépnél.

Én anno XCvel kezdtem és gravelre ültem át mert nem az én műfajom volt. Felszerelés jó része maradt de a bringa ment. Nem volt sok pénzem benne és oké áron tudtam eladni így a zsozsit beleforgattam az új bringába.

2020. szept. 5. 07:21
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát, kb másfél évet nyomtam merevvázas túrabiciklivel, aztán most van egy összteleszkópos trail biciklim (az ilyen 300 körül volt), ezt is használom már kb másfél éve, szerintem már bőven válthatnék downhillre, mert van elég tapasztalatom összteleszkópossal meg hartail-el is.
2020. szept. 5. 08:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!