500-700 ezer csak szerintem nem sok egy bicikliért?
Osztálytársaimnak mondtam, meg képet is mutattam, hogy szeretnék venni majd egy ilyesmi downhill biciklit kb ilyen áron használtan, ha összegyűjtöttem rá a pénzt. Erre jöttek a szokásos kérdések, mi a tököm kerül ennyibe egy biciklin, minek veszek ilyet ha ElLoPjÁk, meg hogy ebből autót tudnék venni..
Én vagyok az egyetlen, aki az ilyen biciklikre teljesen máshogy tekint, mint azokra amivel a nagymama lemegy a boltba? Teljesen két külön kategória a kettő, és én pedig teljes mértékben elfogadom, hogy azt a technológiát ami ezeken van, azt meg kell fizetni, mivel ezek professzionális sporteszközök. (vagyis ebben az árkategóriában csak voltak, mivel már vannak azért újabbak). Oké hogy laikusok, sőt mikor mondtam hogy szeretnék versenyezni, akkor az egyik mondta is, hogy elképzel ahogy tekerek a Tour De France-on (egy downhill biciklivel :DDDD) de viszont én sem kérdőjelezem meg, hogy mondjuk mi kerül 200 millióba egy 200 milliós autón, mivel biztos oka van annak, hogy ennyibe kerül. De akkor a legtöbb laikus miért tekint így a drága biciklikre, mintha valami ördögtől való dolog lenne?
tényleg nem sok......
főleg manapság!
én 7-8 éve vettem 300 környékén kerékpárokat és azokon még értelmes szett volt - Alivio és Deore, SLX.
Ma 200-250 környékén Tourney vagy Altus szettet kapsz.
Szóval ha legközelebb kerékpárt veszek, akkor a kérdésben szereplő árkategóriát fogom megcélozni.
sajnos ez kell ahhoz, hogy normális, nem a második sarkon széteő kerékpárt kapj újonnan.
Ez átlagbérrel számolva 2-3 hónap. A magam részéről csak akkor költenék ennyit biciklire, ha
1. pénzt keresnék vele
2. nem kell rá spórolnom
3. adóból le tudnám írni
5-700 ezer azért manapság nem egy vagyon. Ennyit simán elszórnak hülyeségeket évi szinten az emberek.
Nincs azzal semmi gond ha az ember költ a hobbijára, pláne ha az a sport és az egészséges életmód.
minden hobbi ugyanannyiba kerül!
horgászatra is simán el kell költeni ennyit
fotózásra még többet
túrázáshoz szintén sok pénz kell
bélyeggyűjtés dettó
az alkoholizmushoz és a cigizéshez meg minden pénz is kevés :D
ennyi pénzt simán el lehet inni, füstölni fél év alatt
szerintem is sok, de te és én is erre költünk ha autot akarnánk venni akor azt vennénk.
Van aki évi szinten elfűstöl 365ezret.
Van aki többet. Ő arra költ.
A suliban megkaptam én is ezeket a kérdéseket,aztán inkább hagytam őket a francba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!