Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Okozhat-e a túlzásba vitt...

Butusbrutus kérdése:

Okozhat-e a túlzásba vitt szobabiciklizés gyomorgörcsöt?

Figyelt kérdés
Nekem alapvetően nagyon savas a gyomrom. Hasmenést okoz például a körte, cseresznye vagy a káposzta. Szoktam haspuffadást is érzékelni, ezenkívül sajnos hasra nagyon hízékony vagyok. Egy ideig nem végeztem semmiféle mozgást és nagyon nagy lett a hasam. Elkezdtem karra edzeni, bokszzsákot ütni, guggolásokat csinálni, plank edzés stb. Le is adtam 3 hónap alatt 7 kg-ot. Azonban nem voltam elégedett magammal és éreztem a kardió edzés hiányát. Vettem egy szobabiciklit. Első alkalommal 1 órát tekertem és utána csak a jobb térdem fájt egy kicsit. Egy nap pihenő után szintén 1 órát tekertem de jóval nagyobb tempóban és ömlött rólam a víz. Edzés után 1 órával ettem húst tésztával. Semmi gond nem volt. Majd este megint ettem húst tésztával és étkezés után órási fájdalommal járó, 5 órán át tartó gyomorgörcsöm lett. Fájt elől és két oldalt is. A hasam óriási lett és nagyon kemény. Szédültem, hánytam és még most másnap is érzek jobb oldalt hasi tájékon egy kis fájdalmat. Idióta voltam mert nem fokozatosan álltam hozzá a kerékpározáshoz és utána nehéz kaját ettem vagy más oka is lehet?
2020. aug. 17. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon meggörnyedve kerékpározol, nyomást gyakorolsz a gyomorra.

Állítsd be az ülést.

Egyenes tartással kerékpározz.

Közvetlenül evés után ne kerékpározz.

2020. aug. 17. 15:12
 2/6 anonim ***** válasza:

"húst tésztával és étkezés után órási fájdalommal járó, 5 órán át tartó gyomorgörcsöm lett. Fájt elől és két oldalt is. A hasam óriási lett és nagyon kemény. Szédültem, hánytam és még most másnap is érzek jobb oldalt hasi tájékon egy kis fájdalmat"

milyen húst, milyen tésztával? Volt-e b enne valamilyen szósz?

Mikor főzték?

Inkább egy eperohamra hasonlítanak a tüneteid, vagy enyhe gyomormérgezésre, ha állott ételt ettél volna. Ilyen melegben pillanatok alatt elkezd romlani minden étel.

2020. aug. 17. 15:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Nokedlit ettem csirkehússal. Semmilyen szósz nem volt rajta, csak egy kicsit zsírosnak éreztem. Aznap lett főzve az étel. Biciklizni pedig egyenes felsőtesttel bicikliztem.
2020. aug. 17. 15:16
 4/6 A kérdező kommentje:
A tempóra kitérve. A kijelző szerint 35-40 km/h sebességgel tekertem, 1 óra alatt 549 kalóriát égettem el és 36,6 km-t tettem meg.
2020. aug. 17. 15:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Az 550 kcal/óra biztosan nem 35-40 km/h-s tempót jelent.

Közelebb lesz az a 20 km/h-hoz!

Nagyobb étkezés után várj egy órát és csak akkor ülj fel! Ez lehetőleg a nap első étkezése legyen. Ha 1-1.5 óránál többet mozogsz, akkor egyél közben.

Szababiciklin nem hűt a menetszél, tehát kb. úgy lehet izzadni, mint 35 fokban napsütötte aszfalton. Tehát inni kell!

2020. aug. 17. 16:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Számomra is hihetetlen volt a kijelzett sebesség. Akkor valószínűleg a kijelző pontatlan. Mindenesetre évek óta nem bicikliztem és továbbra sem tudom, hogy ez a hirtelen nagy megerőltetés okozta-e ezt a nagy, hasi, elhúzódó görcsölést.
2020. aug. 17. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!