Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan kezdjek el kerékpározni?

Hogyan kezdjek el kerékpározni?

Figyelt kérdés
1 éve verseny sportoltam, nagyon jó állóképességem és fizikumom volt. De abba kellett 1 évvel ezelött hagynom. Most újra elkezdenék sportolni, de ezúttal bicajoznék. Attól félek hogy túl eröltetem magam. Valaki le tudja írni hogy hogyan kezdjem el a bicajozást, anélkül hogy túl eröltetném magam a kezdetben?

2020. júl. 26. 07:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem olyan bonyolult az: elkezdesz kisebb távokat, nem agyonhajtva magadat, aztán majd látod, hogy mennyi idő után kezdesz fáradni. Aztán ezt a távot és tempót fokozatosan növeled. 1 év nem olyan hosszú idő. Ugyanígy működik minden sportban. Mindegy, hogy kerékpározás, futás, torna, akármi. Fokozatosan. Nincs rá recept, nem ugyanúgy kezdi valaki, aki most ül először biciklire, aki 5 évet hagyott ki, meg aki 1 évet hagyot ki.

Én télen lusta vagyok és hideg van és esős, stb. ritkán ülök biciklire, úgyhogy minden tavasszal szinte nulláról kell kezdenem és már 30km után elfáradok, majd lassan, hónapok alatt eljutok oda, hogy 40-60-80... km-t is kényelmesen letekerek.

2020. júl. 26. 11:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha Budapesti vagy akkor lezuhasz a rekpartra és kényelmes tempóban ide-oda cikázol.

Figyeled,hogy mikor fáradszel. Legközelebb kicsit többet tekersz. Aztán megprobálhatsz egy Gellért hegyet. Aztán János,aztán HHH.

2020. júl. 26. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!