Gyenge ízületek és fizikum, illetve nagy túlsúly esetén milyen edzéssel kezdjek?
188 cm, 112 kg vagyok. Heti 0.5 kg fogyást szeretnék elérni, a cél kb. 80-82 kg lenne. Nyilván ez még elég távoli.
A gyenge ízületeim miatt nemigen tudok futni hosszútávon fájdalmak nélkül, sem ugrálni. Úgy gondoltam az első hónapban napi 30 órát bicikliznék, illetve izmot építenék, hogy később "legyen mivel fogyni".
Természetesen odafigyelek az evésre is (habár nincs túl sok variációm, szóval egyelőre ez elég egyoldalú).
Esetleg tudnátok mást/jobbat ajánlani?
étrend:
biciklizéssel nem tudsz izmot építeni, ahhoz súlyzós és vagy saját testsúlyos edzés kell és tömegnövelő étrend... na már most te, pont, hogy szálkásítani szeretnél, tehát az izom építést azt már el is felejtheted.
a napi 30 (gondolom)perc bicikli helyett, először inkább sétálj, jó tempósan mintha sietnél valahová, 20-30 percig távolodva otthonról, így rá leszel kényszerítve a 40-60 perc testmozgásra. ezzel eleve edződik némely-est a lábad, edződnek az ízületeid, ha esetleg később, olyan 95 körül szeretnél elkezdeni kocogni.
30 perc, valóban. :D Jézusom, mekkora baromságot írtam. :D A fáradtság...
Szóval a biciklizésnek és a kondigépnek így együtt szálkásító diéta mellett nincs értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!