Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kezdőként 53km-t mentem, pár...

Kezdőként 53km-t mentem, pár hét edzés után, hogyan fejlődjek?

Figyelt kérdés
Szóval lassan egyre nagyobb fokozatban próbálom az erőmet, 3/3-asba mentem a végén montival. Úgy alakult hogy 4,5 órát tekertem egyben ami számomra meglepő volt, miután láttam azt is hogy versenyzők mondjuk például 6-7 órát tekernek egyben. Persze sokkal gyorsabban és összefüggőbben stb., de én elégedett vagyok. Azonban szeretnék feljebbfejlődni szépen letekerni 100-150km-t. Ajánlott egy országúti ehhez? Bicikliúton nehezen tudnék ilyen távot menni nem? Edzésterv kéne? Nem biztos hogy túl kell bonyolítanom, mondjuk edzek kétszer egy órát a héten és a harmadiknál mindig fél órával többet? Vagy keressek edzőt, biciklitársat, aki tud tanítani?

2020. máj. 26. 21:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ember! Egyél és igyál menet közben is!! Ha eléhezel azt már nem lehet visszahozni akkor és ott, úgyhogy durvanehéz lesz hazakecmeregni.....

Meg kell előzni az eléhezést és folyamatosan enni, inni ekkora távon, mert ez már azért nem a sarkibolta járós kör.

Ha 1 óra környéki tekerésre mész már akkor is legyen kaja és pia nálad.

A koplalást felejtsd el! az egyik legrosszabb fogyókúrás módszer, csak hízni lehet tőle!

Nagyon sok mód van arra hogyan kell bringázás közben kajálni... van aki zselét eszik, van eki meg betér egy útba eső kajáldába és letol egy körömpörköltet 2 sörrel, kinek mi tetszik, de a lényeg, hogy legyen energia utánpótlás még mielőtt elfogy!

Vésztartaléknak legyen nálad szőlőcukor. Kis helyen elfér és ha nagyon véged van, akkor segíteni fog.

2020. máj. 28. 09:56
 12/12 tothp ***** válasza:

11-es. Valóban. A sör már elég sokszor kisegített hasonló helyzetekben. 120 km után a fájdalmakat is tompítja kicsit.

Az eléhezésről annyit, nem vagyok nádszál. Az eléhezés érzése többször elkapott. Oylankor a következő 20 percet kellett átvészelni és a szervezet mintha átállt volna a tartalékok feldolgozására. Persze a folyadékbevitel ott is fontos volt. Az elengedhetetlen.

2020. máj. 28. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!