Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egyeseknek miért fáj az ha...

Egyeseknek miért fáj az ha valaki komolyan veszi egy hobbiját és költ rá?

Figyelt kérdés

Mondjuk ez esetben a kerékpározásra?

Miért fáj az másoknak ha mondjuk modern, új, szép, jó bringán akarok tekerni és nem egy régi vackon szenvedni?

2020. máj. 16. 10:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Mindenki arra költ amire szeretne. Hobbira is kell költeni, sokan ezt nem fogják fel. Azt hiszik hogy most neked ilyen van ki kell irigykedni. Más véleményével ne foglalkozz, csak más tanácsával. Ennyit tudok erre neked mondani :)
2020. máj. 16. 10:55
 2/13 A kérdező kommentje:
Sokan ismerősökt, család bedumál, hogy minek ennyit költeni erre. Aztán az más kérdés, hogy elköltik cigire évente a bringám árát, jaa az más...
2020. máj. 16. 11:00
 3/13 A kérdező kommentje:
Meg, hogy akkor vegyen az ember drága kerékpárt ha pénzt keres a sporttal addig csak pénzkidobás...
2020. máj. 16. 11:01
 4/13 anonim ***** válasza:
85%

Lehet hogy félreérted, és nem úgy általában a hobbit, hanem konkrétan a bicikliseket utálják sokan. Ha bélyeget gyűjtenél otthon, senkinek semmi baja nem lenne veled, de ha az úton autóval kerülgetniük kell, az annyiban más, hogy a hobbiddal másokat szívatsz. A sztereotípiákkal meg elő sem akarok hozakodni, hogy ha drága profi kerékpárod van, azaz komolyan veszed a dolgot, akkor nagyobb eséllyel vagy olyan, akit az autós társadalom csak biciklis terroristának hív. Akiket ugye nem szeretünk.

Én például érmeket gyűjtök, vagyonokba kerül egy-egy jó darab, de megis inkább elismerést kapok, sosem szólnak le érte. Szóval maga a bringa lesz itt szerintem a ludas (a hobbi konkrét tárgya, nem úgy általában a hobbi).

2020. máj. 16. 11:32
 5/13 anonim válasza:
96%

Nyugi, addig, amíg az emberek azzal pózolnak, hogy nekik nincs pénzük semmire, nincs idejük semmire, addig irigyelni fogják azt, hogy más meg úgy intézi, hogy legyen rá.

Ha te költesz a hobbidra, akkor megmutatod nekik, hogy így is be lehet osztani a pénzt, illetve időt, és ezt a többség nem szereti látni, bevallani.

Minimum önmagukban redukálni kell a feszültséget azzal, hogy jól odamondanak. Most ha ettől te rosszabbul érzed magad, az őt nem érdekli, mert ha meg nem hányhatná a szemedre a "hasznos" véleményét, és attól nem tűnne okosabbnak, akkor meg ő érezné rosszul magát.

2020. máj. 16. 11:41
 6/13 anonim válasza:

"Ha bélyeget gyűjtenél otthon, senkinek semmi baja nem lenne veled,"

Erre nem vennék mérget, ha valakinek az ismerősi köre/családja tele van tudálékoskodó, mindent kritizáló emberekkel, akkor a bélyeggyűjtésre is pont annyira elmondják majd, hogy a világ legértelmetlenebb cselekvése, és inkább venne magának egy lakást, vagy utazna el abból a pénzből, vagy mit tudom én, de megkritizálnák, hogy mekkora hülye.

Szerintem te is azért nem kapsz ilyen véleményeket, mert normális emberek vannak a környezetedben, akik ha nem is értenek egyet a hobbiddal, azt minimum megtartják maguknak.

2020. máj. 16. 11:47
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha Amszterdamban élnél, senkinek nem lenne ez furcsa.
2020. máj. 16. 12:03
 8/13 anonim ***** válasza:

Látom, megihletett a tegnapi (+mai) okoskodó... :-D

Valami becsípődött nála, nem bírja elviselni, hogy másnak mások a preferenciái.

Lehet, hogy egy pszichológus ebből szép tanulmányt tudna írni... :)))

2020. máj. 16. 12:13
 9/13 anonim ***** válasza:
# 4 : az illető (akiről szól a kérdés) maga is bringás, tehát nem gyűlölő...
2020. máj. 16. 12:14
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

Én ilyet szeretnék.

2020. máj. 16. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!