Testépítés és versenyszerű kerékpározás?
Tavaly nyáron kezdtem bele az edzésbe 190 centivel és kb. 61-2 kilóval. Jelenleg 77 kiló vagyok, a magasságom változatlan.
Célnak a 90 kilót tűztem ki, kb 10-12% tzs-vel.
Ha jól számolok, akkor ez még kb 2 év lenne.
Ezen kívül a másik hobbim a kerékpározás (amit igaz jobban szeretek, mint az edzést, viszont a célomat el akarom érni és tartani, azaz nem szeretnék felhagyni ezzel).
Kb 2 év múlva terveztem, hogy versenyekre is felkészülnék és nyilván versenyben is kipróbálnám magam.
Ez miatt kb heti 4-6 kerékpáros edzés kéne 2 év múlva (alkalmanként kb 50-60 km, gyors tempóval).
A kérdés szóval az lenne, hogy tudnám-e tartani magamat azon a szinten, amit elértem.
A 90 kilóhoz nem ragaszkodok, viszont 1x szeretném elérni azt is. Azaz kiegészítve a kérdést: 85 kilót tudnék-e tartani heti 3 teljes testes (ABA, BAB) edzéssel és ennyi kardióval?
Kajám jelenleg rendben van. Eddig is kerékpároztam, kb heti 3-4x, viszont csak 30-40 kmt mentem és 30 körüli átlaggal. Azaz azzal tisztában vagyok, hogy többet kell ennem annyival, amennyit elégetek (Így egy nap kb 4000kcal az összes, ami sokszor már nehezen megy le).
Valamint működne-e az, ha az elégetett kalóriákat valamilyen házi ,,löttyel" vinném be kardió után (pl. tömegnövelő, fehérje meg még egy két dolog egyben)? Közben szénhidrátos cuccot szoktam inni és vizet.
Köszönöm előre is a segítséget!
Az átlagsebességből gondolom outizol. Na akkor felejtős a 90kg :D
Jó dolog lejárnak súlyzózni, télen, felkészülési szezonban, alapozás gyanánt. De a kettő nem fog működni együtt.
Valahogy éreztem, hogy ez lesz a válasz (reménykedtem, hogy nem az lesz, amit gondolok, de sajnos az lett).. :D
Nem tudom, hogy 2 év múlva mi lesz az álláspontom ezzel a dologgal, de biztosan érzékenyen érintene, ha visszaesnék tömegben hatossal kezdődő számra.
De ha ez a célom akkor, hát legyen. Azért ezt a 80 körülit remélem tudom tartani (így is vékony vagyok, semmi extra nincs testalkatra az átlaghoz képest, egyedül tzs-ban és erőben).
No mindegy, majd kiderül mi lesz.
Köszi a választ! Szép estét!
Mintha már írtam volna...de nem megy a 2együtt.
Jelenleg a bringára jóa súlyod.
Testépitésre viszont kicsi...nincs valami ilyen "gyerek"testepitős dolog ahol labdába rúghatsz viszonylag könnyü sulyal?
Ha kigyurod magad akkor viszont a triatlon lehet a befutó,ott a szerencsétlen versenyző cipeli a nagy izom tömeget ami kell a futáshoz,uszáshoz is de arra semmi szüksége a bringán.
Igazad van, kaptam már választ. Kiemelés előtt akartam volna még írni hozzá valamit, de elmaradt, de a válaszodból rájöttem a másik válaszra, úgyhogy köszönöm.
Testépítő céljaim igazából annyira eddig sem voltak (csak 90 kilót szerettem volna/szeretném elérni), csak nem akartam annyira nyeszlett maradni, mint voltam, valamint persze az egészséges életmód..
Kerékpározás mellett akkor visszatérek a saját testsúlyos edzésre, ahol mint írtad, könnyű súllyal is tudok mit kezdeni.
Visszanézve a kezdés előtti képeket, kezdek megbarátkozni a mostani külsőmel, szóval nem lesz baj, ha csak ennyi leszek később.
Köszi! Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!