Milyen küzdősport lenne alkalmas nekem szerintetek?
nem sokat írtál az edzésedről,de ha az a tipikus kung fu edzés főleg ha gyerek edzés,akkor elképzelhető akár az is,hogy küzdelemben teljesen tapasztalatlan vagy,így küzdősportban kb egy tapasztalatlan kezdő.
ezért pár év ökölvívás remek kezdés és kóstoló lehetne a bunyóba.
meg a korosztályod egész osztály előtt zajló verekedéseiben semmire sem becsüli a tömeg azt ha földhöz vágod az ellent,vagy lebirkózod.
de ha fullba szétütöd a fejét,vagy ráküldesz egy olyan gyomrost,vesést,hogy összerogy tőle,azt mindenki elismeri.
Utolsó! Nem tudom mit takar az, hogy a "küzdelemben tapasztalatlan".
Ha jól értelmezem, akkor velem ez könnyen megeshet. 3 évig versenyeztem, aztán abbahagytam az egész versenyzős részét a dolognak...
Ilyen küzdősport nincs amilyet te akarsz kérdező. El kell döntened mit akarsz: megvédeni magadat az utcán vagy földh és testharcot. Utóbbival csak az ilyen részeg kötekedő kategóriától tudod megvédeni magadat, pusztán ezért meg fölösleges tanulnod, mert ezektől pusztán szóval is meg tudod magadat védeni.
A többi típusú támadónál meg mindig lesz kés. Nem, nem lesz olyan szituáció, hogy például nem késsel a kézben akarnak kirabolni téged. Kés ellen meg a legnagyobb ostobasság a földharc meg a testharc, mert pillanatok alatt megkéselnek. Mire fölemelnéd, hogy földhöz dobod addigra minimum kétszer beléd szúrt.
El kell döntened mit akarsz: legyen benne földharc vagy olyat amivel a részeg kötekedőkön kívül bárkitől lesz esélyed megvédeni magadat.
Előbbinél tök mindegy milyen földharc stílust tanulsz, utóbbinál kezd ökölvívással, mivel a támadóid is ezt fogják tanulni, így kapásból ismerni fogod a stílus gyengéit.
Alloharcos stilussal sincs sok eselyed kes ellen. Max alacsonyabb rugasokkal tudod tavoltartani. Meg ez igaz barmire. Kes ellen kessel vagy egyeb eszkozzel lehet hatekonyan vedekezni. De ennyi erovel, minek tanuljon barmilyen harcstilust, ha fegyvert fognak ra akkor game over.
Az meg netto bullshit, hogy csak reszegek ellen jo a testharc. Gracie, meg Shamrock is anno ittas embereket vert el valami UFC nevu hulyesegben.
Nem a bjjbol kell kiindulni. Egy birkozonak vagy egy judokanak kb. addig tart elokesziteni es vegrehajtani egy foldrevitelt/dobast mint karatesnak rugni egy mai gerit. Akit meg belevagnak 1 mp alatt a betonba, azt nem kell lent fojtogatni vagy kart feszitgetni. Bar megjegyzem, a foldharcos elemeket is atlehet vinni alloharcba.
Dude, péeles, ne. Ez már nekem fáj.
,,Az meg netto bullshit, hogy csak reszegek ellen jo a testharc"
Leírtam, hogy az utcán. Ott egy rablás során testharc alatt simán megkéselnek, mert rablásnál minimum egy kés lesz a támadódnál. Minimum. Sokszor viszont a zokniba is szoktak kést rejteni, hogyha zűrös a szitu ilyenkor előkapják a és oldalba, hátha szúrnak vele.
,,Gracie, meg Shamrock is anno ittas embereket vert el valami UFC nevu hulyesegben"
Utcát meg a ringet kevered. Ezután ne várd majd el senkitől, hogy komolyan vegyenek. Utca meg a ring két teljesen különböző világ.
Sajnos pont az ilyenek miatt hiszik el egyre többen, hogy birkózással, Judoval, stbvel tuti megvédik magukat és késelik meg őket.
Gondoltam, hogy bele fogsz kotni.
De ha tetszik, ha nem, a box sem jo kes ellen. Sőt a ninjutsu meg az egyeb ilyen lassitott felveteles baromkodasok sem. Kes ellen a kes mukodik, vagy bot.
Az elso par ufcben pedig gyakorlatilag nem voltak szabalyok es kesztyu sem. Igazad van, valoban nem az utca. Mert ha suplexxel belekennek a tatamiba, akkor te fel fogsz allni, de ha a betonba, akkor nem.
Olyannak adnek eselyt szuro/vago fegyver ellen, akinek baromi jok a reflexei es tanulta full kontaktban, hogyan kell rogziteni egy keses tamadot. Tehat egy 5-6 eve eskrimazo egyen nemi szerencsevel meguszhatja.
Egy thai boxolonak meg egy judokanak kb ugyanannyi eselye van megvedenie magat egymashoz viszonyitva.
A thaios srac lerughatja es elfuthat, a judoka pedig elkaphatja es eltorheti a tamado karjat.
De sokkal tobb esellyel vedekezik ezen stilusok muveloje egy atlagemberrel ellentetben.
Mert egyszeruen gyakorolt valamilyen kuzdelmi format, valoszinuleg edzettebb es jobbak is a reflexei, kevesebb esellyel blokkolna le egy stresszhelyzetben.
Amit pedig hozzatennek:
Utcara semmi nem keszit fel. Ezek a kung fu, karate meg egyeb harcmuveszeti edzesek sem, sot a legtobb onvedelmi rendszer is egy bullshit. A nagyreszukon sparring meg eronleti edzes sincs, csak paros gyakorlatok meg lassitot bziskodas.
Első pár UFCben is voltak már szabályok, közel se olyan durva volt, mint ahogy beállítják mára egyesek. Igen, durvának tűnt Gordeau rúgása, amit bekapott Taylor Wily, de akkor se kell olyan übermegabrutálisnak beállítani az egészet.
Boksszal meg még mindig nagyobb esélye van megvédenie magát, mintha birkózással próbálna belharcot produkálni. Ott bukik állandóan az egész, hogy azt hiszitek full amatőrök mennek késsel az utcára keménykedni. Akik az utcán kést rántanak ellened azok mind olyanok akiket otthon kiskoruktól fogva tanítanak a pillangókés használatára meg kiskoruktól fogva járnak ökölvívó edzésekre. Így oké, hogy pillanatok alatt képesek a birkózok és a judosok kivitelezni a földhöz dobást, de a támadók is elég jó reflexeik lesznek, amivel tudnak védekezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!