Milyen küzdősport lenne alkalmas nekem szerintetek?
Kedves kérdező!
Milyen kung fut űzöl? Hány kg és milyen magas vagy?
Ezeket fontos lenne tudnom, hogy segítsek.
A küzdősport+harcművészet kombináció valóban jó ötlet, de az MMA nem küzdősport, hanem egy szabályrendszer, amiben versenyeket szoktak rendezni. Olyan, hogy MMA edzés, olyan létezik, ez általában thai box+brazil jiu jitsu-ból áll.
Wing chun kung fuzom, 60 kg vagyok és 166 cm.
Köszi az eddigi válaszokat!
Köszi, hogy válaszoltál.
A Wing Chun mellé mindenképpen jók a testharcos küzdősportok(birkózás, judo, brazil jiu jitsu), mivel a wing chun is közelről küzd, mint ezek. Utcára ezek közül a birkózás a legjobb, mert ott nem ruhafogásból dobnak, mint a judoban brazil jiu jitsu-ban, és hát az utcán sincs az ellenfélen judoruha. Illetve az utcán nem sok hasznát vennéd a földharcnak, főleg ha több támadó is van.
Ha az állóharc jobban érdekel, akkor a thai boxot ajánlanám. Ez is kicsit közelebről harcol, mint a többi ilyen stílus, mivel van könyök, térd és a rúgásokat is sípcsonttal rúgják. Wing Chun-hoz ez illene az állóharci stílusok közül a legjobban szerintem. Itt megtanulnád a lábmunkát, és az elmozgásokat is. Ha elkezded valamelyiket, olyan helyre menj, ahol rendszeresen van sparring(küzdelem), páros gyakorlat, thai boxnál zsák vagy ütőpajzs és nem csak a levegőbe gyakoroltok! Egyébként a Wing Chun szerintem is jó stílus, ne hagyd abba, de érdemes kiegészíteni valamivel!
Judo:
Megtanit esni, tompitani. Nagyon effektiv dobasok, foldrevitelek vannak benne amiket egy nalad nagyobb, erosebb ellenfelen is hatekonyan vegrehajthatsz. Jo foldharcban, nem merul ki a tudomanya csak leszoritasokban. Renget fojtas, izuletfeszitest tartalmaz.
Utcan is tudod kamatoztatni, hiszen altalaban mindenki ruhaban jarkal, igy nem leszel meglepve ha azzal egyutt rangatni kezdenek. A technikak kozott van ami gi nelkul is kivetelezheto, valamelyiket pedig modositani sem kell. Az ovrendszer plusz motivaciot adhat.
Egyebkent a birkozassal sem foghatsz melle. Ha pesti vagy, akkor erdemes szambora is elnezned, ez utobbi a birkozas es judo kevereke. Van combat szambo is, ami lenyegeben kickbox+judo+birkozas.
Viszont az mma meccsekhez a wing chun nem sokat rak hozza.
Rendben, köszönöm a válaszokat. Lehet még kikérem az edzőm véleményét is, hátha ő tud még valami plusz infót.
Mindenképp utána olvasok a fentebb említetteknek, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!