Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Heti 1 boksszal lehetne fejlődni?

Heti 1 boksszal lehetne fejlődni?

Figyelt kérdés

Egy kisvárosban élek,ahol nincs semmi érdemleges edzés.A legközelebbi edzés 33km-re van.Az utazás meg sajnos pénz és elég sok idő,meg az edzésért is alkalmamként kell fizetni.Így nem tudom megoldani,hogy rendszeresebben járjak el.

Most kondizok heti 3x,erőemelő vagyok+heti 2-3x kardiózok.

Itt a városban egyedül karate van,régen oda jártam pár évig,de nekem az nem tetszett,oda nem akarok visszamenni

2018. jan. 16. 20:19
1 2
 1/13 anonim válasza:

Szia! Az kondizás jó dolog, figyelj oda, hogy minden izomcsoporton dolgozz.

Heti egy-két boksz inkább, de jól gondold meg a küzdősportokat. Biztosan számos érv szól mellette (mozgáskoordinációs fejlődés) meg negatívum is (ingyen arcformázás).

Esetleg indulj el azon a 33 km-es úton. Emeld minden héten a tétet. Aztán egyszer csak eléred, hogy lefusd az egész távot :)

2018. jan. 16. 21:16
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem érted,hogy miről beszélek.

Szívesen eljárnék bokszolni,csak az a baj,hogy a városban nincs edzés,ezért 33km-re kéne elutaznom a legközelebbi bokszedzéshez.Viszont a buszozás sok pénzbe kerül+nagyon sok időt elvesz,ezért nem tudnám megoldani a rendszeres járást,csak kb heti 1,néha 2 alkalommal

2018. jan. 16. 23:22
 3/13 anonim ***** válasza:

Lehet fejlődni de 1 az nem sok, max fél év alatt lesz egy alapod. Jó lenne ha otthon is tudnál zsákolni legalább kiegészítésképp ez mondjuk helyettesítheti a kardiót.

Viszont a kondi nem a legjobb párosítás mellé. Sima boksznál oké de egy kick boksz vagy muay thai esetében a nyújtásnál a merevség szívás. Valamint a nagy test sem a legjobb a gyorsaság rovására megy.

2018. jan. 17. 12:26
 4/13 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva , szerintem többet ártasz magadnak mint használsz . Jó , megtanulod a technikákat , de nem szokod meg a terhelést .Ja és naturálban nem lehet annyi izmot felpakolni hogy hátráltasson bármiben is , csak kell mellé rendesen nyújtani .
2018. jan. 17. 16:39
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem meg simán lehet naturálba annyit pakolni hogy az akadályoztassa. Én 4 év kondi után mentem thai bokszra elsőnek, a nyőjtás volt nekem az edzés, konkréátan alig birtam, spárga meg egyenlő volt a halállal. Mostmár 3x annyira le tudok menni spárgába pedig kondi közben is nyújtottam. Az a helyzet a 2 sport nem egy műfaj és ezt sokan elfelejtik. Persze lehet hybridben edzeni de ha megnézel egy profi mma harcost alig kondiznak inkább futás,ugrálókötél,saját testes gyakorlatok. A shop builder oldalon van is egy női mma harcos a UFC-ben bokszol aki egyáltalán nem kondizik hanem úszik meg mást csinál.
2018. jan. 17. 18:10
 6/13 A kérdező kommentje:

Utolsó,én pont az ellenkezőjét látom.Bokszban ott van pl.Mike Tyson.Összetenném a 2 kezem,ha egy olyan izomzatot el tudnék érni.Mondjuk bokszban nem annyira jellemző ez a testalkat,de pl.MMA-ban a legtöbb nagyobb súlycsoportú sportoló egy izomkolosszus.De még egy ilyen 60 kilós MMA-s amazonon is akkora tömeg van,amit egy naturál férfinak is jónak számítana

[link]

2018. jan. 17. 21:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Azok a testfelépitések mind a saját testes gyakorlatból, zsákolásból, futás, ugrálókötélből állnak :D Nem mondom h nem lehet kondizni, én is szoktam 5kg-os súllyal 1 kezezni, de nem 100kg-al nyomnak fekve. Ezért irtam a hibrid edzést. Esetleg Nagy súlycsoportban láthatsz kolosszust de oda kell is a tömegelés, ők mellette napjában többször nyújtanak. Tyson sima bokszoló volt, ne keverjünk, neki nem kellett a lábára nyújtani pl. Meg voltak ott egyéb más dolgok is amitől nagy volt, legalábbis ezt olvastam nem egy helyről.
2018. jan. 17. 22:41
 8/13 anonim ***** válasza:
Na Tyson és Holyfield sem a saját súlyos edzéstúl lett akkora darab , sőt tovább is megyek , ők cuccoltak rendesen . Fölösleges őket ide keverni mert teljesen másképp ment az edzésük mint egy " sima " boxolónak . De a küzdősport mellett lehet gyúrni nyugodtan , nem egy és nem is kettő ember csinálja gond nélkül . A spárga stb halál ? El is hiszem . Mert egy spárgához nem elég az a pár nyújtás ami a kondi előtt vagy után végbemegy .
2018. jan. 18. 14:37
 9/13 Boxrec ***** válasza:
Hát egy kis alapfokú önvédelemre képzetlenek ellen elég, de a többi küzdősportolóhoz/edzőtársadhoz képest gyenge leszel.
2018. jan. 18. 16:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Nyilván a kondi alatt persze nem nyújtottam annyit amennyi a spárgához kell, de akkor is tud ám meglepetést okozni, főleg hogy 4 évig előtte azt toltam.

Az a helyzet alapnak jó de tényleg más küzdősportolók ellen kevés, viszont ha ezt nézzük ha rendszeresen járna akkor sem biztos hogy letudna ütni egy 3-4 éve Thai bokszolót vagy kick bokszost, a rutin sokat számit, viszont kocsmába a részeg, beszólogatós, alkohollal telitődött emberek ellen easy win.

2018. jan. 18. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!