Heti 1 boksszal lehetne fejlődni?
Egy kisvárosban élek,ahol nincs semmi érdemleges edzés.A legközelebbi edzés 33km-re van.Az utazás meg sajnos pénz és elég sok idő,meg az edzésért is alkalmamként kell fizetni.Így nem tudom megoldani,hogy rendszeresebben járjak el.
Most kondizok heti 3x,erőemelő vagyok+heti 2-3x kardiózok.
Itt a városban egyedül karate van,régen oda jártam pár évig,de nekem az nem tetszett,oda nem akarok visszamenni
Szia! Az kondizás jó dolog, figyelj oda, hogy minden izomcsoporton dolgozz.
Heti egy-két boksz inkább, de jól gondold meg a küzdősportokat. Biztosan számos érv szól mellette (mozgáskoordinációs fejlődés) meg negatívum is (ingyen arcformázás).
Esetleg indulj el azon a 33 km-es úton. Emeld minden héten a tétet. Aztán egyszer csak eléred, hogy lefusd az egész távot :)
Nem érted,hogy miről beszélek.
Szívesen eljárnék bokszolni,csak az a baj,hogy a városban nincs edzés,ezért 33km-re kéne elutaznom a legközelebbi bokszedzéshez.Viszont a buszozás sok pénzbe kerül+nagyon sok időt elvesz,ezért nem tudnám megoldani a rendszeres járást,csak kb heti 1,néha 2 alkalommal
Lehet fejlődni de 1 az nem sok, max fél év alatt lesz egy alapod. Jó lenne ha otthon is tudnál zsákolni legalább kiegészítésképp ez mondjuk helyettesítheti a kardiót.
Viszont a kondi nem a legjobb párosítás mellé. Sima boksznál oké de egy kick boksz vagy muay thai esetében a nyújtásnál a merevség szívás. Valamint a nagy test sem a legjobb a gyorsaság rovására megy.
Utolsó,én pont az ellenkezőjét látom.Bokszban ott van pl.Mike Tyson.Összetenném a 2 kezem,ha egy olyan izomzatot el tudnék érni.Mondjuk bokszban nem annyira jellemző ez a testalkat,de pl.MMA-ban a legtöbb nagyobb súlycsoportú sportoló egy izomkolosszus.De még egy ilyen 60 kilós MMA-s amazonon is akkora tömeg van,amit egy naturál férfinak is jónak számítana
Nyilván a kondi alatt persze nem nyújtottam annyit amennyi a spárgához kell, de akkor is tud ám meglepetést okozni, főleg hogy 4 évig előtte azt toltam.
Az a helyzet alapnak jó de tényleg más küzdősportolók ellen kevés, viszont ha ezt nézzük ha rendszeresen járna akkor sem biztos hogy letudna ütni egy 3-4 éve Thai bokszolót vagy kick bokszost, a rutin sokat számit, viszont kocsmába a részeg, beszólogatós, alkohollal telitődött emberek ellen easy win.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!