Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Heti 2 küzdősport edzéssel...

Heti 2 küzdősport edzéssel mennyire lehet fejlődni?

Figyelt kérdés

Van kickbox,thai box,még nem tudom melyikre menjek.Mindkettő csak heti 2x van.Van brazil jiu jitsu,az is csak heti 2 van.Meg mehetnék még bokszolni,ami van heti 5x,de az meg olyan,hogy edzésenként kell fizetni,nincs havidíj.Szóval az is elég drága,ez is legfeljebb heti 2 edzés lehet.Emellé menne még heti 3 kondi.

Ilyen karatéra meg ilyenekre nem akarok járni.A katál meg ilyesmik amúgyis túl sok időt vesznek el,heti 3 edzésből csak1 ami bunyó.

2017. máj. 24. 10:06
 1/9 palilaci ***** válasza:
Mit szeretnél? Tesharcot agy állóharcot? Ezeknel a stilusoknal heti 2 edzessel is jol lehet fejlodni mert nem komplexek. Najo a thai boxban van klincseles meg nehany helyen oktatnak fogasokat meg nehany egyszerubb foldrevitelt. En a thai boxot ajanlom mert nem annyira kotott mint a kick box es utcan jobban tudod hasznositani mint pl a brazil jjiu jitsut.
2017. máj. 24. 12:33
 2/9 Alojdkvist válasza:
21%

Bocs de amit az előző írt az elég bs.

Heti két edzés időtartamtól is függ. Ha 2 órás igen, ha egy nem igazán.

Mindeképp érdemes el kezdeni amúgy valamit ha más nem heti 2 alkalommal mert ezekhez van egy rakás kiegészítő/nyújtó/erősítő stb gyakorlat amit otthon egyedül is tudsz végezni.

Azt tudni kell viszont, hogy mint mindenben heti 2x 1 órával csak egy bizonyos szintig tudsz eljutni. Ha csak hobbiból komolyabban is szeretnél vele majd foglalkozni akkor elkéll vagy az otthoni magadtól végzett edzés, vagy a heti több alkalmas.

Karatét meg ilyesmit nem is érdemes. Tájbokszot meg főleg nem. Kicsinálja az összes ízületedet. Hacsak nem ebből akarsz megélni ezeket nem ajánlom. BJJ elég szolid alap főleg mivel állóképességet is masszívan fejleszt + BJJ-ből elég jó oktatók vannak MO-n.

Egyébként általános szabály hogy mindegy milyen harctípust kezdesz ha megvannak a következők:

Megtanítanak rendesen ütni (hogy ne a saját csuklódat törd el)

Van rendes sparring.

Pontkesztyű / zsák püfölés.

Szituáció amik VALÓS szituációs gyakorlatok.

Én pl személy szerint ha csak mozogni vágysz akkor nyugodtan lehet ilyen "művésziebbet" mint a Kung fu vagy capoeira, de ha harcolni is akarsz vmi kickbox vagy annak 1001 variációját (kempo, jeet-kun-do stb) kezdeném.

Vagy a kali ami egy filippínó fegyveres harcművészet masszív realitásokkal.

Ja és még ezeket lehet kombinálni értelemszerűen. Elmész BJJ-zni földharcban penge leszel de lehet találkozol egy baseball ütős figurával aki ellen picit máshogy kell hozzáállni a dolgokhoz. Itt jöhet be pl a kali.

2017. máj. 24. 13:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet.

A rúgós küzdősportokban amúgy is csak heti 2-3 edzés van. Az olimpia küzdősportokban szokott lenni heti 5 edzés.

2017. máj. 24. 14:13
 4/9 palilaci ***** válasza:

Te 2es figyelj mar. Leirta milyen lehetosegei vannak, ezen belul, hogy egyet szeretne muvelni es heti 2 edzest vallal be.

A thai box egyaltalan nem izuletgyilkos hobbi szinten. Nem a versenyzokbol kell kiindulni. Bar nekem ismerosom versenyzik es semmi baja pedig nem most kezdte. Tudom, neked meg van egy ismerosod aki meg mar jarni se tud.

A bjj meg nem valo utcara. Nem a foldreviteleken van a hangsuly, hanem magan a foldharcon. Egy tamado ellen hatasos, de nem a betonon. Akkor inkabb judo vagy birkozas.

A karatebol meg van ami ugymond nem a katazgatasra fokuszal, pl az ashihara. De nagyreszt az osszes karate edzeseken ezeken van a hangsuly. A kungfunal detto, sot a legtobb kung fu edzesen sparring sincs. Meg itthon ez a csing csung wing tsun van, ami egy lehuzas es altalaban szarul is oktatjak.

Kali meg szep es jo, csak mire utcan magabiztosan hasznalhatja valaki, az also hangon 5 ev.

A kerdezo pedig kondizik. Azt ha jol csinalja akkor ad eronletet, allokepesseget es ha a vegen nyujt, akkor nem kell kulon foglalkoznia vele a kuzdosport edzeseken.

2017. máj. 24. 16:59
 5/9 A kérdező kommentje:

Mi az a bs?

Nem heti 2-t vállalok be,ennyire van lehetőség.Ugye kick- és thai boxbóp is csak heti 2 van.Bokszból meg edzésenként kell fizetni és a heti 3 nap már elég drága lenne.Egyébként most is szinte minden nap edzek.Heti 3 súlyzós edzés hétfő-szerda-péntek és általában van heti 3x valamilyen kardió kedd-csütörtök-szombat.

Régebben shotokanoztam,de nem szerettem katázni meg a levegőt csapkodni.Heti 1x volt bunyó 3 edzésből,az is csak no contact páros gyakorlatokból állt.Szóval valami miatt szüneteltetnem kellett az edzést és utána inkább már nem mentem vissza

2017. máj. 24. 18:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, én a Thai Boxot ajánlom.

"Én pl személy szerint ha csak mozogni vágysz akkor nyugodtan lehet ilyen "művésziebbet" mint a Kung fu vagy capoeira, de ha harcolni is akarsz vmi kickbox vagy annak 1001 variációját (kempo, jeet-kun-do stb) kezdeném."

Igazad van, hogy a magyar Kung-fu oktatás eléggé gyér, de azért van sok hely, ahol bizony jó az edzés. Például a Hung-Gar, Choy Lay Fut, Xing Yi, Wing Chun, Wing Tzun, sőt nekem még szerencsém is volt és a Wing Tsun edzésemen is jó oktatás volt.

Ahol van sparring, oda lehet menni edzeni, meg lehet tanulni verekedni, és ezt jól is írtad.

2017. máj. 24. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:

A "BS" az angol "bullshit" rövidítése ami azt jelenti, hogy marhaság. Amiket az itteni laikusok szoktak kotyogni a Kung-furól, na az is BS.

De mondom, kérdező, én neked a Thai Boxot ajánlom. Az abszolút jó.

2017. máj. 24. 18:14
 8/9 palilaci ***** válasza:
Igen, csak az a baj, hogy mindet pesten oktatjak. A cing cung csang win cuncit meg minden poros faluba, csak szarul.
2017. máj. 24. 20:06
 9/9 Alojdkvist válasza:
Hát személy szerint én a kickboxra szavaznék de igazából tájboxszal sincs probléma ha odafigyelsz az izületeid ápolására és nem ész nélkül csinálod.
2017. máj. 25. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!