Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az agykárosodás elkerülhetetle...

Az agykárosodás elkerülhetetlen a boxban?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el boxolni és nagyon tetszik és szeretném is csinálni, de azért van pár dolog amiről jó lenne tudni mielőtt komolyan belevágnék. Túl vagyok az első sparringemen (vagy hogy szokták mondani) és kaptam egy elég kemény ütést, ami az államat találta el. Elég erős ütés volt. Egy pillanatra elsötétült minden és csillagokat láttam. Nem ütöttek ki de azért egy pillanatra leblokkoltam. Aztán kíváncsi lettem, hogy vajon mitől lehet ez és mi játszódik le ilyenkor az agyamban. Rákerestem és eléggé megijesztett. Amit leszűrtem, hogy minden fejütéskor az agy nekimegy a koponyámnak és ez hosszú távon súlyos következményeket okozhat. Nem akarok 10 év múlva agyilag zokni lenni, szóval mennyire kell komolyan venni ezt az agykárosodás dolgot ha csak hobbi szinten űzöm a sportot és mire kell figyelni? :/

2018. jan. 7. 17:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Csak a bokszolók egy kis hányada szenved ilyen károsodást, a többség nem.
2018. ápr. 17. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!