Elkerülhetetlen a bunyó, mire számítsak?
A wing tsun nagyon durva, a helyedben otthon szűkölnék az ágyam alatt.
:D
Eddigi személyes tapasztalatom szerint, bőven a mester jelölt fölött vagy a 4 év boxoddal. Esetleg elevenítsd fel a tanultakat egy edzés keretei között.
Wing tsun mesteri címet elég pénzel akár 3 év alatt is meg lehet szerezni.
Attól is függ, hogy milyen wing tsun. Ha a Leung Ting-féle (Máday által marketingelt) huszárwingtsunt nyomja, akkor ahhoz még fél év boksz sem kell. Mert ahogy Magyar Honvéd is írja, a mesterfokozatokat bizonyos idő után, bizonyos összegért meg lehet vásárolni. És ez nem vicc! Másrészt a LT-féle wing tsunban soha sincsen sparring! (Mindjárt jön pár bedurcizott mókusboxoló aki azt írja, hogy van. Holott a kicsit gyorsabb tempójú tapadókezes párosgyakorlat az NEM sparring).
Amennyiben viszont Lo Man Kam-wing chunos, akkor lehet, hogy bajban vagy, ugyanis ők rendszeresen sparringolnak kesztyűben és fejvédőben. Volt alkalmam sparringolni velük és kaptam tőlük 1-2 pofont, holott magam is muay thaiozok.
6-osnak igaza van abban, hogy nincs sparring. Ezért mondtam, amit. Én harcoltam Thai Box ellen, van tapasztalatom és tudom használni az amúgy ugyanolyan Wing Tsun-t, mint más a Wing Chun-t. Ha a gyereknek van sparring tapasztalata, akkor aggódhatsz.
Amúgy nem a Leung Ting féle Wing Tsun-nal van baj, hanem a Máday Norbert féle oktatási rendszerrel. És mivel az szar, ezért relatív. Nem tudom megmondani. Az tény, hogy kézre nagyon gyúrunk edzésen, ezért legyorsulni nem fogod, az biztos. A technikája és harcmodora ugyanaz, mint a Lo Man Kam féle Wing Chun-nak, úgyhogy hatos megírta, hogy mire számíts.
De szétverni nem fog, mert annyi esze van.
"A technikája és harcmodora ugyanaz, mint a Lo Man Kam féle Wing Chun-nak, úgyhogy hatos megírta, hogy mire számíts."
Azért nem egészen. Ha jól tudom a LMK wing chunosok rúgnak magasra is + náluk van földrevitel is (csak kimondottan földharc nincs).
A Máday-s rendszer pedig tényleg egy borzalom. Olyan mondjuk lehet, hogy egy LT wing tsunt tanuló egyén ellátogat más küzdősport edzésekre ahol van sparring és akkor ott sparringol. Így lehet azért valami küzdelmi készsége. De a Lt wing tsunosok 99,99%-a soha sem jár el más edzésekre és soha sem sparringolnak. Kérdező, lehet nem ártana lemenni pár boksz edzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!