Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Elkerülhetetlen a bunyó, mire...

Elkerülhetetlen a bunyó, mire számítsak?

Figyelt kérdés
Kicsit nagy volt a szám szombat este, és elkezdtem vitazkozni egy félig meddig ismerősömmel, hogy melyik küzdősport mennyit ér, végülis arra jutottunk hogy összemérjük az erőnket. Elvileg egy éven belül fog mester címre vizsgázni wing tsun kung fuból. Én régen az ősidőkben boxoltam 4 évet, de ennyi. Nemhiszem hogy meghátrálnék, mert sok ismerősöm ott volt amikor megbeszéltük, lejáratni nem akarom magam. De mégis, mire számítsak, nagyon meg fognak verni, vagy van némi esélyem ?
2016. febr. 1. 10:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

A wing tsun nagyon durva, a helyedben otthon szűkölnék az ágyam alatt.

:D

2016. febr. 1. 11:30
 2/21 anonim ***** válasza:
Ha mester címre megy, akkor már kell lennie annyi eszének, hogy nem fog elverni mint a huzat max elszórakozik veled.
2016. febr. 1. 11:52
 3/21 anonim ***** válasza:

Eddigi személyes tapasztalatom szerint, bőven a mester jelölt fölött vagy a 4 év boxoddal. Esetleg elevenítsd fel a tanultakat egy edzés keretei között.

Wing tsun mesteri címet elég pénzel akár 3 év alatt is meg lehet szerezni.

2016. febr. 1. 12:41
 4/21 anonim ***** válasza:
Ja, csak egy edzettlen ember, aki nem mozog úgy, lehet, hogy elméletben emlékszik, hogy kell ütni, de nem tudja kivitelezni mert nincs benne gyakorlat... Nekem nem lenne nagy a szám az ősidőkben szerzett box tudásomra... Akármilyen gagyi is a magyar kung-fu, ha ő rendszeresen edz, és friss a tudása...
2016. febr. 1. 12:49
 5/21 anonim ***** válasza:
Így van, ezért is érdemes előtte felfrissíteni a tudását, aztán ki tudja, lehet hogy kedvet kap a további edzésekhez is.
2016. febr. 1. 12:57
 6/21 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy milyen wing tsun. Ha a Leung Ting-féle (Máday által marketingelt) huszárwingtsunt nyomja, akkor ahhoz még fél év boksz sem kell. Mert ahogy Magyar Honvéd is írja, a mesterfokozatokat bizonyos idő után, bizonyos összegért meg lehet vásárolni. És ez nem vicc! Másrészt a LT-féle wing tsunban soha sincsen sparring! (Mindjárt jön pár bedurcizott mókusboxoló aki azt írja, hogy van. Holott a kicsit gyorsabb tempójú tapadókezes párosgyakorlat az NEM sparring).

Amennyiben viszont Lo Man Kam-wing chunos, akkor lehet, hogy bajban vagy, ugyanis ők rendszeresen sparringolnak kesztyűben és fejvédőben. Volt alkalmam sparringolni velük és kaptam tőlük 1-2 pofont, holott magam is muay thaiozok.

2016. febr. 1. 13:01
 7/21 anonim ***** válasza:
Hát, relatív. Most egyik edző partnerem jutott eszembe, ő nem rég lett első szintű mester a Wing Tsun-ban, ő összehajtogatna, mint a kakit, valószínűleg én is, de ez azért van, mert mindkettőnknek van rutinja éles küzdelemből. Ha neki nincs, akkor nem tudom, hogy hogy fogja tudni használni a technikákat. Nem fog szarrá verni, mert ezt belénknevelik, de ésszel harcolj. Maradj ütés és rúgó távolságban, belharcban azonnal meghalsz. Legyél mozgékony és gyors, ne hagyd, hogy ő irányítson! Vigyázz magadra! :D
2016. febr. 1. 13:26
 8/21 anonim ***** válasza:

6-osnak igaza van abban, hogy nincs sparring. Ezért mondtam, amit. Én harcoltam Thai Box ellen, van tapasztalatom és tudom használni az amúgy ugyanolyan Wing Tsun-t, mint más a Wing Chun-t. Ha a gyereknek van sparring tapasztalata, akkor aggódhatsz.

Amúgy nem a Leung Ting féle Wing Tsun-nal van baj, hanem a Máday Norbert féle oktatási rendszerrel. És mivel az szar, ezért relatív. Nem tudom megmondani. Az tény, hogy kézre nagyon gyúrunk edzésen, ezért legyorsulni nem fogod, az biztos. A technikája és harcmodora ugyanaz, mint a Lo Man Kam féle Wing Chun-nak, úgyhogy hatos megírta, hogy mire számíts.

De szétverni nem fog, mert annyi esze van.

2016. febr. 1. 13:32
 9/21 anonim ***** válasza:

"A technikája és harcmodora ugyanaz, mint a Lo Man Kam féle Wing Chun-nak, úgyhogy hatos megírta, hogy mire számíts."

Azért nem egészen. Ha jól tudom a LMK wing chunosok rúgnak magasra is + náluk van földrevitel is (csak kimondottan földharc nincs).

A Máday-s rendszer pedig tényleg egy borzalom. Olyan mondjuk lehet, hogy egy LT wing tsunt tanuló egyén ellátogat más küzdősport edzésekre ahol van sparring és akkor ott sparringol. Így lehet azért valami küzdelmi készsége. De a Lt wing tsunosok 99,99%-a soha sem jár el más edzésekre és soha sem sparringolnak. Kérdező, lehet nem ártana lemenni pár boksz edzésre.

2016. febr. 1. 13:42
 10/21 aikiboxer ***** válasza:
Kérdező mondd meg az idiótának hogy ha verekedni akar, keressen olyan judóst például aki éppen danvizsgára készül, vagy egy barna öves kyóst és ott keménykedjék! Edzetlen amatőröket meglepni mókusboxszal nem egy dicsőség.
2016. febr. 1. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!