Boksz tanulása?
-Bokszolni szeretnék ,de anyám azzal érvelt ellene ,hogy károsítja az agyat stb..
Szerintetek is így van?
Urbán legenda, amit még ha valaki meg is akar komoly érvekkel erősíteni (uhh, valakinek sikerült egy ilyen kérdésnél.. talán a Tihanyi dietetikusnak?) akkor is csak elhanyagolható, már-már jelentéktelen kockázatokról van szó.
Az ökölvívás megéri, ezt én nem ökölvívóként mondom. Jó dolog!
nézesd meg vele a klicskókról készült dok filmet.
értelmes,tanult ember mind a kettő,pedig ők kiskoruktól bunyóznak.
viszont van benne egy fickó akinek levált a retinája és donorra vár,azt a részt meg tekerd át:).
Minden leírt és le nem írt betű hülyeség volt.
Mi azért írunk gyikre, hogy hülyeségeket írhassunk. Mégsem írhatunk hülyeségeket csak úgy egy jegyzettömbbe, mert besokallna a vírusirtó a gépünkön.
Nem, nyilván nem volt hülyeség. Minden sportban meg lehet sérülni, vannak veleszületett gyengeségek is amik miatt nem bírja valaki úgy az ütéseket mint egészségesebb/erősebb társai.
Lehet rosszabbul bekapni ütéseket, bár esélyesebb hogy két kosaras összefejel, vagy focista és így lesérül mint egy boxoló, aki felkészülen várja az ütésket, kesztyűt használnak stb.
Vegyel egy fejvedot es ne menj hulye nagydarab kezdokkel. Akkor nem lesz gond.
(En 3-4 ev box utan eddig egyszer szedultem bele utesbe. A feladat az volt, hogy testre ussunk erre a 100 kilos kezdo jol allon utott. Akkor elkuldtem a halalba, de aztan egy par edzes mulva amikor csak kesztyuztunk, akkor lattam meg, hogy nem is tud oda utni, ahova akar. Ne menj kezdokkel, akik bizonyitani akarnak es akkor nem lesz gond.)
Oké, nyilvan nem jo hogy a fejedet ütik, de azért ne úgy képzelj el egy boxedzést hogy heti 5*2 órát verik a fejed teljes erőből:) Ha sparingra is kerul a sor fej-, fogvédő, kesztyű.
De a Klicsko-s példa nagyon ideillett az előző hozzaszolasok között, tudtommal doktorija van mindkét testvérnek.
Nyilván lehet ellenpéldákat is hozni, persze.
de balesetek minden sportágban adódnak (talán a Körlingben nem:D::D:D:D)
És ha küzdősportokról beszélünk, az ökölvívásnál nem is nagyon tudnál jobbat választani: Nagyon jo termeket lehet találni itthon (KSI, VASAS, TSC ről is nagyon jókat hallottam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!